Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Ripe Vapes - Pear Almond



Pear Almond, 3mg, Tobecco KF4, 0.28mm Kanthal D, 2.5mm SC, 1.47Ω, Nakamitchi

Αχλάδι και αμύγδαλο που προκαλεί τα καλογυαλισμένα ζαχαροπλαστεία της Ευρώπης. Αυτό το υγρό, έχει την πλούσια και τολμηρή γεύση του marzipan με νότες από ώριμο και αρωματικό καλοκαιρινό αχλάδι. Αν κλείσετε τα μάτια σας και αφεθείτε στη φαντασία σας, μπορεί να βρεθείτε να περπατάτε τα παλιά πλακόστρωτα σοκάκια του Παρισιού. Χαρούμενα ταξίδια.

Σημαδιακό για μένα αυτό το υγρό καθώς με αυτό κλείνω τα 400 τα οποία έχω ασχοληθεί να βαθμολογήσω. Και εις άλλα με υγεία, που σημαίνει ότι αν το 2016 συνεχίσει όπως πάει ο Γενάρης, με βλέπω να κλείνω τα 500 πριν τον Οκτώβρη...
Η περιγραφή σε γενικές γραμμές δεν μου αρέσει, καθώς μου θυμίζει κάτι εταιρείες οι οποίες αντί να επικεντρωθούν στα στοιχεία του υγρού τους, υπόσχονται ταξίδια, διαδρομές και λοιπά παρόμοια. Επίσης δημιουργεί προσδοκίες, τις οποίες πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε δει να καταρρέουν εμφατικά. Τα μάρτσιπαν είναι νομίζω γνωστά σε όλους μας, γλυκίσματα σε διάφορα σχήματα τα οποία προέρχονται από αμυγδαλόπαστα. Οπτικά το υγρό με τρόμαξε καθώς έχει μια μορφή σαν να μην είναι ομογενοποιημένο. Εδώ είναι η στιγμή να αναφέρω ότι σε όλα τα μπουκαλάκια υπάρχει η οδηγία για καλή ανακίνηση πριν τη χρήση, και όταν κάποιος δει αυτό το υγρό, αποκλείεται να μην ακολουθήσει αυτή την οδηγία. Επίσης είναι πολύ παχύρρευστο σε θερμοκρασία δωματίου. Σε σημείο να θέλει κόπο για να γεμίσεις και να αδειάσεις το δοσομετρητή. Και ας λέει η εταιρεία ότι το Coconut Thai έχει 100%VG ενώ τα άλλα 60. Και παρά το κούνημα, το υγρό παρέμεινε θολό. Το άρωμα από το μπουκαλάκι στην ουσία μυρίζει σαν αμαρέττο με στυμμένο λεμόνι. Όμορφα αρώματα πικραμύγδαλου και πολλές ξινές νότες. Αχλάδι? Ποιο αχλάδι? Υγρό στον ατμοποιητή, με κόπο, και πάμε.

Απόλυτη συμφωνία γεύσης και αρώματος. Αμαρέττο με στυμμένο λεμόνι. Και ας φοβήθηκα για θέμα υποτροφοδοσίας με την πυκνότητα του υγρού. Υπάρχει οξύτητα και γλύκα, και όταν λέμε αμαρέττο, μιλάμε για τη γεύση, χωρίς τη γλυκάδα και το αλκοόλ. Έχω συναντήσει και άλλο άρωμα αμύγδαλο στο παρελθόν με παρόμοια χαρακτηριστικά, και αυτό ήταν το αμύγδαλο της Flavor Art. Η τζούρα σε όλη τη διάρκειά της δίνει όξινα στοιχεία με το αμύγδαλο όπως αποδίδεται, ενώ προς το τέλος εμφανίζεται για λίγο και μια γλυκάδα, σε κανένα σημείο υπερβολική. Στην εισπνοή από τη μύτη, εμφανίζεται επιτέλους το άρωμα από το αχλάδι ενώ στην εκπνοή από τη μύτη υπάρχει το άρωμα από το αμύγδαλο με μία οξύτητα. Το χτύπημα κάπως αυξημένο και η παραγωγή ατμού σε υψηλά επίπεδα. Η επίγευση είναι επίμονη και περιέχει στοιχεία λεμονιού κατά κανόνα.

Πολύ φοβάμαι ότι το αχλάδι που χρησιμοποιήθηκε, αντέδρασε εκτός προσδοκιών με το αμύγδαλο, το οποίο μάλλον πικραμύγδαλο είναι. Ως αποτέλεσμα, εξαφανίστηκε και μετατράπηκε σε λεμόνι. Χωρίς να με ενοχλεί το αποτέλεσμα, ίσα ίσα, δεν είναι αυτό που περίμενα και επαναλαμβάνω ότι με τέτοια τιμή πρέπει τουλάχιστον να μας δίνει αυτό που περιμένουμε. Το οπτικό κομμάτι συνεχίζει να μην μου εμπνέει εμπιστοσύνη και παρόλο που το υγρό μου άρεσε γευστικά, δεν μπορώ να του δώσω πάνω από 72/100. Και αυτό δεν σημαίνει ότι είναι χειρότερο από το προηγούμενο, το οποίο με κούρασε ενώ από το Pear Almond έστυψα εύκολα τρία τανκάκια, αλλά σημαίνει ότι χάνει οπτικά όπως και από της προσδοκίες που δημιουργεί. Είναι σαν να αγοράζεις υγρό πορτοκάλι και να βγαίνει σοκολάτα. Μπορεί να σου αρέσει, αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό το οποίο πλήρωσες. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αρκετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου