Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Loire Vapeur - Introduction



Καλή Χρονιά σε όλους! Πρώτο Review για φέτος τα υγρά French Macaron της Loire Vapeur τα οποία διαθέτω από... πέρυσι!

Έφτασε και στα χεράκια μου αυτή η σειρά την οποία παρήγγειλα από την CAVapes προς $9.99 ανά μπουκαλάκι των 20ml, δηλαδή προς €9.47 με την αναλογία της ημέρας. Η παραγγελία έγινε το βράδυ της Παρασκευής 11/12 και τα υγρά έφτασαν την Τετάρτη 30/12. Αμέσως, μπήκα στη σελίδα της εταιρείας να κάνω έρευνα. Και εκεί, ξεκίνησαν οι απορίες. Στη σελίδα λοιπόν της εταιρείας, αναφέρεται και μια πέμπτη γεύση, αυτή του Macaron με φρούτο του πάθους. Είναι πολύ πιθανόν να είναι καινούρια γεύση, την οποία πιστέψτε με θα προμηθευτώ μόλις την βρω διαθέσιμη.
Στη σελίδα λοιπόν, αναφέρονται υγρά σε μπουκαλάκια των 20ml/75mg 30ml/150mg και 30ml/300mg, προς $28.00, $42.50 και $75.00 αντίστοιχα! Επίσης μας λέει ότι τα υγρά περιέχουν Hemp Extract, εκχύλισμα κάνναβης δηλαδή. Θεωρώ ότι μάλλον πρόκειται για τρόπο εκχύλισης, αλλά μου κάνουν εξαιρετική εντύπωση οι τιμές. Ακόμα και να θεωρήσουμε ότι τα mg που αναγράφει αφορούν το σύνολο του μπουκαλιού, τότε μιλάμε για $2.50/ml για ένα υγρό με 10 νικοτίνη. Επειδή πλακωθήκαμε με σενάρια λοιπόν, ακόμα και ότι πρόκειται για συμπυκνωμένα αρώματα παρά τη συσκευασία, τους έστειλα ένα mail ρωτώντας α) αν τα προϊόντα της CAVapes είναι αυθεντικά, β) τι διαφορές υπάρχουν, γ) γιατί το κόστος είναι τόσο αυξημένο και δ) αν τα υγρά στη σελίδα τους είναι έτοιμα ή χρειάζονται αραίωση, στο οποίο η απάντηση έχει ως εξής:

«Γεια σου Τρύφωνα και ευχαριστούμε που επικοινώνησες μαζί μας. Η CAVapes πουλάει την νικοτινούχα σειρά μας η οποία είναι διαφορετική από αυτή που προωθούμε στη σελίδα μας (σ.σ. μαθαίνουμε λοιπόν ότι έχει δύο σειρές η εταιρεία). Προς το παρόν, πουλάμε υγρά τα οποία περιέχουν φυσικό εκχύλισμα κάνναβης και χωρίς νικοτίνη. Τα mg που αναγράφονται, απεικονίζουν το πόσο εκχύλισμα περιέχεται στα υγρά μας (σ.σ. Δεν διευκρινίζει αν πρόκειται για περιεκτικότητα ανά ml ή ανά φιαλίδιο). Όπως είναι φυσικό, τα εκχυλίσματα κάνναβης είναι ακριβά και αυτός είναι ο λόγος που τα υγρά μας με εκχύλισμα κυμαίνονται στην διπλάσια ή τριπλάσια τιμή από τα νικοτινούχα. Για να απαντήσω και στην τελευταία ερώτηση, τα υγρά μας είναι έτοιμα για άτμισμα και δεν χρειάζονται κάποια αραίωση.»

Με περαιτέρω έρευνα, ανακάλυψα ότι το εκχύλισμα κάνναβης προέρχεται από τους σπόρους του φυτού, δεν περιέχει τετραϋδροκαναβινόλη, δεν πρέπει έπ’ ουδενί να συγχέεται με χασισέλαιο, δεν έχει τις γνωστές επιπτώσεις και είναι ασφαλές για κατανάλωση. Παρόλα αυτά, δεν με ικανοποίησε πλήρως η απάντηση της εταιρείας και γι αυτό έστειλα και δεύτερο μήνυμα ρωτώντας α) αν το εκχύλισμα στην ουσία είναι κανναβινέλαιο, β) τι γίνεται με το χτύπημα εν απουσία νικοτίνης, γ) αν υπάρχουν αναλύσεις, δ) αν υπάρχει βιβλιογραφία ή έρευνα πάνω στη χρήση εκχυλίσματος κάνναβης στο άτμισμα και ε) τι γίνεται με τις Αρχές, κατά πόσο υπάρχει περίπτωση να το παρεξηγήσουν και κατά πόσο υπήρξαν τέτοια κρούσματα από πελάτες τους. Η εταιρεία, δεν εδέησε να μου απαντήσει, γεγονός το οποίο θεωρώ μεγάλο φάουλ. Αλλά το προσπερνάω, θεωρώντας καθήκον μου να συστήσω προσοχή σε όλους τους επίδοξους δοκιμαστές αυτών των υγρών, στο ότι δεν μπόρεσα να βρω κάτι, είτε θετικό είτε αρνητικό όσον αφορά το άτμισμα υγρού με Hemp Extract.

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν δύο σειρές: Η σειρά με ή χωρίς νικοτίνη(50/50, 0, 3, 6, 9, 12), την οποία και προμηθεύτηκα, με 4 γεύσεις, και η σειρά Hemp Reserve για την οποία ζήτησα διευκρινήσεις με mail και έχει πέντε γεύσεις. Ας αφήσουμε όμως τα υγρά με το εκχύλισμα και ας πάμε να δούμε τα νικοτινούχα που παρέλαβα. Και τα πέντε, τέσσερα στη διάθεσή μου και ένα το οποίο έπεται, βασίζονται στο γαλλικό γλύκισμα Macaron με προσθήκη κάποιας χαρακτηριστικής γεύσης. Το Macaron λοιπόν, είναι ένα μπισκοτοειδές γλυκό το οποίο δεν περιέχει αλεύρι. Βασίζεται στη μαρέγκα με ζάχαρη με προσθήκη αμυγδαλόσκονης και πολλές φορές χρώμα ζαχαροπλαστικής. Είθισται να σερβίρεται ως «σάντουιτς» γεμιστό με κάποια ganache, μαρμελάδα ή βουτυρόκρεμα. Στο μυαλό μου φυσικά μπορεί να γεμίσει με οτιδήποτε. Το γλύκισμα αυτό, αν και θεωρείται γαλλικό, έχει ιταλική προέλευση και ρίζες στις βενετσιάνικες μονές του 16ου αιώνα. Το όνομά του προέρχεται από το ιταλικό macarone, maccarone, ή macherrone, την ιταλική μαρέγκα δηλαδή (πηγή: Wikipedia). Τα τέσσερα υγρά τα οποία θα δοκιμάσω, είναι αυτά με τη βανίλια, φράουλα, αχλάδι και καρύδα. Το πέμπτο, το οποίο αν κυκλοφορήσει και εκτός Hemp Reserve σειράς, θα προμηθευτώ μόλις το βρω, είναι το φρούτο του πάθους. Τα λεφτά μου, ένεκα διαίσθησης, τα βάζω στο αχλάδι και την καρύδα οπότε αυτά τα δύο θα τα αφήσω για τελευταία. Είναι λογικό το ότι δεν βρίσκουμε κάποια εξεζητημένη περιγραφή των γεύσεων, καθώς ο συνδυασμός Macaron και κάτι άλλο, μάλλον αυτοπεριγράφεται. Πάμε λοιπόν να τα δούμε ένα ένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου