Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Loire Vapeur - French Macaron Strawberry



Strawberry French Macaron, 6mg, Phenomenon Zest, SS 316 0.28mm, 2.0mm Spaced Coil, 0.50Ω TC, Nakamitchi.

Σε αυτό το υγρό αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να κάνω τριπλή δοκιμή: και το υγρό, και το SS316 σύρμα, και τη λειτουργία του σε TC πάνω στο Cuboid. Ανοίγοντας λοιπόν άλλο ένα πανέμορφο οπτικά μπουκάλι, το άρωμα που παίρνω με φέρνει σε καλοκαίρια που ο πατέρας μου έφερνε στο σπίτι τίποτα κιλά φράουλες που του περίσσεψαν στο μανάβικο, και με συνοπτικές διαδικασίες, μεταμόρφωνα σε μαρμελάδα.
Πολύ λιγότερη γλυκάδα και οξύτητα στο άρωμα του μπουκαλιού φυσικά σε σχέση με την κατσαρόλα της μαρμελάδας, και κάποιες μπισκοτοειδείς νότες. Φούλαρα λοιπόν το Φαινόμενο, ρύθμισα 220oC και 30W στο Cuboid και ξεκίνησα.

Αδιαμφισβήτητα, το στήσιμο και ο ατμοποιητής, είναι σεταρισμένα για γεύση. Δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτό, αλλά η φράουλα είναι ο βασικός πρωταγωνιστής σε αυτό το υγρό. Σχετικά καλή φράουλα, αρκετά καλύτερη από την πλειοψηφία των αρωμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Επιμένω στην άποψή μου ότι το καλύτερο άρωμα φράουλας που έχω δουλέψει, ήταν αυτό της Atmos Lab του 2012. Ώριμη, με ελάχιστη γλυκάδα και καθόλου οξύτητα. Το Macaron δεν το καταλαβαίνω καθόλου σε αυτό το υγρό, τουλάχιστον ως πρώτη εντύπωση. Στη ρινική εισπνοή, το υγρό εμφανίζει κάποια κακά στοιχεία τα οποία πολλές φορές συναντάμε σε διάφορες φράουλες της αγοράς που φέρνουν σε ας πούμε σάπιο φρούτο. Όμως εμφανίζονται επίσης και στοιχεία από το γλύκισμα, τα οποία κάποιες στιγμές δίνουν καθαρή μαρέγκα, κάποιες άλλες όμως θυμίζουν απλά ζύμη. Στη ρινική εκπνοή, το Macaron είναι καθαρότατο και η φράουλα περνάει σε δεύτερη μοίρα. Εξαιρετική εντύπωση μου έκανε το ότι το άρωμα μετά τη ρινική εισπνοή, μένει στη μύτη για αρκετή ώρα. Το χτύπημα κάπως πιο δυνατό από αυτό που περιμένω από 6ρι υγρό αλλά όχι και τρελές διαφορές. Η παραγωγή ατμού λίγο πάνω από τα αναμενόμενα για τη σύσταση του υγρού. Η επίγευση, και εδώ ελαφριά, μου θύμισε στην ελάχιστη διάρκειά της κάτι από γκοφρέτα φράουλα. Άτμισα όλο το τανκ και δεν το βρήκα κουραστικό σε κανένα σημείο. Η γεύση του δεν άλλαξε στην πορεία και παρατήρησα ότι μετά από κάτι απανωτές τζούρες που ζεστάθηκε κάπως το Φαινόμενο, η εισπνοή έδωσε μια οξύτητα παραπάνω στο πίσω μέρος του στόματος, η οποία ήταν πολύ ευχάριστη. Εντυπωσιακό επίσης το άρωμα που μένει στο χώρο, η οποία είναι απλά καταπληκτικά φραουλένια. Με μπέρδεψε αυτό το υγρό γιατί σε κάποιες στιγμές δεν μου άρεσε και τόσο ενώ σε κάποιες άλλες το έβρισκα φανταστικό. Όταν κατακάθισε ο ατμός όμως και έβαλα τα νούμερα κάτω, το κοντέρ έγραψε 84/100.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου