Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Halo - V Type Malibu



V Type Malibu, 6mg, Tobecco KF4, Kanthal D 0.28mm, 2.5mm MC, 2.20Ω, Nakamitchi.

Το υγρό Malibu περιγράφεται καλύτερα ως μια παγωμένη Piña Colada, τυλιγμένη σε ένα περιτύλιγμα μενθόλης. Έχει μια ωραία και απαλή γεύση και προτείνεται για άτμισμα στην πισίνα ή στην παραλία. Το χτύπημα είναι σχετικά ελαφρύ και η επίγευση ευχάριστα γλυκιά. Αυτό το τροπικό υγρό προτείνεται ανεπιφύλακτα ως αναζωογονητικό ανοιξιάτικο άτμισμα. Αυτά μας λέει η εταιρεία για το υγρό.


Μπορεί να μην το έχω δοκιμάσει στην Purity εκδοχή του, μου κινεί όμως το ενδιαφέρον. Αν θυμάμαι καλά, η Piña Colada ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή cocktail της δεκαετίας του 80, με χυμό ανανά, ρούμι και κρέμα. Οι πιο μερακλήδες, έβαζαν και Batida de Coco ενώ κυκλοφόρησαν και παραλλαγές με Malibu αντί για σκέτο ρούμι, ή γάλα καρύδας αντί για κρέμα. Τα γλυκά ποτά δεν ήταν ποτέ το φόρτε μου οπότε αυτό το cocktail διαφεύγει του γευστικού μου οπλοστασίου. Ελπίζω μόνο να μην φάω κρέμα από αυτό το υγρό. Ανοίγοντας λοιπόν το μπουκαλάκι, ένα έντονο άρωμα ανανά είναι αυτό που έρχεται. Καθόλου χημικό, με πολύ καλή απόδοση στα στοιχεία οξύτητας και γλύκας που έχει το φρούτο. Στη μύτη τουλάχιστον. Μενθόλη, δεν συνάντησα. Αυτό δεν είναι πάντα παράξενο καθώς οι καλές μενθόλες δεν φαίνονται στη μύτη. Ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχουν με το κιλό σε ένα υγρό. Υγρό στον ατμοποιητή και πάμε.

Μία πολύ όμορφη δροσιά έρχεται στο στόμα με τη τζούρα. Δεν παγώνει, απλά δροσίζει ευχάριστα. Χιλιοστά του δευτερολέπτου αργότερα, έρχεται και ο ανανάς. Και αυτός σε πολύ καλή ισορροπία μεταξύ ξινού και γλυκού, με πιστή απόδοση του φρούτου σε μεγάλο βαθμό, και το σημαντικότερο, χωρίς χημικά στοιχεία να χαλάνε τη γεύση. Στην εισπνοή από τη μύτη, αν υπήρχε καραμέλα Halls ανανά, έτσι θα ήταν. Η μενθόλη γίνεται αρκετά πιο έντονη εδώ. Στην εκπνοή από τη μύτη, η μενθόλη έχει εξαφανιστεί και το άρωμα του ανανά εμφανίζεται πιο γεμάτο με υφή σαν φρουτόκρεμα. Το χτύπημα είναι όντως αρκετά ελαφρύ και η παραγωγή ατμού σαφώς άφθονη. Η επίγευση είναι επίμονη και έχει γλύκα, δροσιά και λίγα αρώματα ανανά. Σε κανένα σημείο δεν εντόπισα καρύδα, κρέμα, γάλα ή ρούμι. Ίσως ατυχής η περιγραφή Piña Colada λοιπόν, καθόλου ατυχές το όνομα Malibu όμως. Οι περισσότεροι το Malibu το έχουμε δει μόνο σε ταινίες, αλλά αυτό το υγρό μπορεί να περιγραφεί εύκολα με δυο λέξεις, που παραπέμπουν εύκολα στα σκηνικά των εν λόγω ταινιών: «Αχ! Καλοκαιράκι!». 93/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου