Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Ripe Vapes - Honeysuckle Apple Crisp



Honeysuckle Apple Crisp, 3mg, Tobecco KF4, 0.28mm Kanthal D, 2.5mm SC, 1.47Ω, Nakamitchi

Αυτό το υγρό είναι το πρώτο εποχιακό της εταιρείας. Με πρώτη εμφάνιση την άνοιξη του 2015, προσφέρουμε με ενθουσιασμό αυτό το χειροποίητο χαρμάνι ελαφρών, γλυκών, φωτεινών και πλούσιων γεύσεων.  Μπορεί να σας προκαλέσει νοσταλγία ο καιρός που αλλάζει, αλλά τη γεύση του θα την θέλετε όλο το χρόνο.

Δεν μας λέει και τίποτα για την γεύση του υγρού η εταιρεία, νομίζω όμως ότι δεν χρειάζεται κιόλας, καθώς το όνομά του τα λέει όλα. Μήλο περιμένουμε και καλό! Το άρωμα από το μπουκαλάκι μου θύμισε πολύ καλό χυμό μήλου. Μην περιμένετε να αναγνωρίσω την ποικιλία, πάντως στη μύτη έχει την γλυκάδα του κίτρινου, το τάγγισμα του κόκκινου και την οξύτητα του πράσινου μήλου. Του έδωσα ώρα στη μύτη και ευτυχώς δεν εμφανίστηκαν σε κανένα σημείο χημικά στοιχεία. Άμεσα υγρό στον ατμοποιητή και πάμε για δοκιμή.

Απίστευτη ένταση μήλου, με όλα του τα χαρακτηριστικά, χτυπάει το στόμα σε κάθε σημείο. Γλυκό, ξινό, ζουμερό, τραγανό, όλα τα αισθήματα που νιώθει κάποιος όταν δαγκώνει ένα μήλο. Στην αρχή φοβήθηκα ότι θα έχει εξομάλυνση και αυξημένη γλύκα αυτό το υγρό, όπως οι περισσότεροι χυμοί μήλου που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Εκτός από έναν, τον οποίο τιμούσα ως φοιτητής εις τας Αγγλίας. Λεγόταν Copella και ήταν πανάκριβος. Δεν θυμάμαι να έχω δοκιμάσει πιο νόστιμο χυμό από αυτόν. Πρέπει να το έχω αναφέρει ξανά, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς που. Αυτό το υγρό λοιπόν, μου φέρνει στο μυαλό αυτή την γεύση και μαζί πολλές κρυμμένες αναμνήσεις. Που τις περισσότερες είχα συνειδητά διαγράψει από τη μνήμη μου! Αυτό το γεγονός με κάνει να πιστεύω ότι έχει και λίγο από Elderflower μέσα το υγρό, το οποίο αφήνει ένα έξτρα άρωμα και δένει το υγρό λίγο πιο καλά. Μπορεί να είναι και ιδέα μου όμως καθώς το συνέδεσα με τον χυμό που μου άρεσε. Στη ρινική εισπνοή το μήλο φαίνεται πιο «ζεστό», δεν μπορώ να βρω άλλη λέξη να το περιγράψω, ενώ στην εκπνοή από τη μύτη, το άρωμα έχει κάτι από χημικό. Το ντουμάνι είναι αναμενόμενο ενώ το χτύπημα κάπως αυξημένο. Η επίγευσή του τώρα, είναι πολύ ρεαλιστική, και όχι τόσο επίμονη. Περιέχει γλυκά και όξινα στοιχεία, αλλά το κορυφαίο είναι ότι αφήνει στο στόμα εκείνη την ελαφρά πικράδα που παίρνουμε από τη φλούδα του μήλου. Δεν ξέρω αν αυτό έγινε βάσει σχεδίου ή απλά έτυχε, πάντως προσθέτει πολύ στην συνολική εμπειρία του υγρού.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά πιστή απόδοση των γεύσεων του μήλου. Δεν κουράζει, είναι δροσιστικό και ταιριάζει και με λευκά ποτά, και με κρασιά. Ακόμα και με Pilsner μπύρες που είναι πιο πικρές από τη φύση τους, μια χαρά συνεργάστηκε. Όχι όμως με τον καφέ ή με ούζο, τσίπουρο και μεζέ! 96/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου