Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ripe Vapes - Coconut Thai



Coconut Thai, 3mg, KF3.1ES Clone, 0.28mm Kanthal D, 2.5mm SC, 1.60Ω, Nakamitchi

Αυτό το υγρό το εμπνευστήκαμε από τις εξωτικές γεύσεις των μακρινών ακτών της Ταϊλάνδης. Η πρώτη γεύση είναι αυτή της απαλής καρύδας, πλούσιας και ελαφρώς γλυκιά, και ακολουθείται από νότες ταϊλανδέζικου βασιλικού και Λουΐζας.

Αυτά μας λέει η εταιρεία για το υγρό και δεν μπορώ παρά να βρω ενδιαφέρον ένα τέτοιο συνδυασμό. Γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι μεγάλο μέρος της ταϊλανδέζικης κουζίνας, βασίζεται στο γάλα ή την κρέμα καρύδας, με εξαιρετικά curry πιάτα τα οποία δεν θυμάμαι αν έπαιρναν το ξινό τους κομμάτι από Λουΐζα ή από λάιμ. Πάντα θεωρούσα το δεύτερο.

Το άρωμα από το μπουκαλάκι, είναι κατά κύριο λόγο λεμονάτο. Πρέπει να το κρατήσεις αρκετή ώρα ανοιχτό ώστε να μαλακώσει το άρωμα και να αναγνωρίσεις ελάχιστη καρύδα και κάποιο βότανο το οποίο κάποιοι θα πουν ότι είναι θυμάρι και κάποιοι άλλοι ίσως αναγνωρίσουν ως βασιλικό. Εγώ προς το θυμάρι έκλινα πάντως, και ίσως φταίει αυτό που η εταιρεία περιγράφει ως «ταϊλανδέζικο βασιλικό» το οποίο δεν γνωρίζω, και ενδέχεται να έχει διαφορετικά γευστικά στοιχεία από το βασιλικό που όλοι ξέρουμε. Υγρό στον ατμοποιητή και ξεκινάμε.

Το υγρό είναι κατά κανόνα απαλό και λεμονάτο. Στη διάρκεια της τζούρας, το στόμα γεμίζει από ξινές και λεμονάτες νότες, ενώ προς το τέλος εμφανίζεται ο βασιλικός. Ελάχιστος ευτυχώς, αλλά με αδιαμφισβήτητη παρουσία. Μετά από αρκετές τζούρες, το στόμα συνηθίζει την ένταση και εμφανίζεται απειροελάχιστα το στοιχείο της καρύδας. Περισσότερο ως έλαιο και καμία σχέση με απαλή, πλούσια και ελαφρώς γλυκιά. Στην εισπνοή από τη μύτη, πάλι τα λεμονάτα αρώματα με το βασιλικό είναι αυτά που κυριαρχούν, ενώ στην ρινική εκπνοή εμφανίζονται αρώματα καρύδας. Το χτύπημα είναι όσο ελαφρύ πρέπει ενώ η παραγωγή ατμού σε καλά επίπεδα. Η επίγευση, είναι παραδόξως λιγότερο έντονη αν λάβουμε υπ' όψιν ότι το υγρό έχει γενικά ένταση. Κυμαίνεται σε λεμονάτα επίπεδα, με αρώματα βασιλικού. Την καρύδα, ακόμα την ψάχνω.

Το υγρό είναι αυτό που λέμε smooth, για περίπου 2ml γιατί μετά κουράζει. Η καρύδα αν ήταν κυρίαρχο συστατικό, ίσως να άλλαζε το υγρό προς το πολύ καλύτερο. Θεωρώ ότι ένα υγρό με τέτοια τιμή, θα έπρεπε να μας δίνει τουλάχιστον αυτά που μας υπόσχεται, για να μην πω ότι θα έπρεπε να μας κάνει να μείνουμε με το στόμα ανοιχτό. Αυτό, δεν κάνει τίποτα από τα δύο και με επιείκεια του δίνω 77/100.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου