Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Follow The White Rabbit - Grand Maestro



Grand Maestro, 6mg, Phenomenon Zest, 0.28mm SS316, 2.0mm Spaced Coil, TC, 0.52Ω, Nakamitchi.

Με κύριο στοιχείο το μείγμα ξηρών καρπών και με νότες κρέμας μπανάνα σε συνδιασμό με τη γεύση της καραμέλας και την επίγευση της βανίλιας, το Grand Maestro έρχεται για να σας εκπλήξει και να σας απογειώσει γευστικά! Αυτά μας λέει ο κατασκευαστής και είναι εμφανές ότι το Grand Master της Five Pawns, αποτελεί την πηγή έμπνευσης γι αυτό το υγρό. Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το Φαινόμενο, τιμής ένεκεν καθώς ακόμα θυμάμαι την ανατριχίλα που πήρα όταν πρωτοδοκίμασα Φαινόμενο με το Grand Master μέσα.


Ανοίγοντας το μπουκαλάκι και αφαιρώντας τον πλαστικό δοσομετρητή, έντονο άρωμα ώριμης μπανάνας και καραμέλας έρχεται στη μύτη. Στο βάθος, λίγο φιστίκι, που όμως μετά από λίγο μοιάζει με καρύδι. Καλά τα νέα στη μύτη! Δεν έκατσα να το φιλοσοφήσω παραπάνω, γέμισα το Φαινόμενο, ρύθμισα 210oC και 22W και ξεκίνησα.

Κατ’ αρχάς, μπανάνα. Κρεμώδης, γλυκιά και νόστιμη. Ξηροί καρποί όχι τόσο σαν γεύση αλλά σαν αίσθηση μαζί με ελάχιστη καραμέλα συνεχίζουν το παιχνίδι της γεύσης, και πολλή γλυκάδα που τελειώνει την εισπνοή. Στο τέλος της τζούρας, αυτό που μένει είναι μια κρεμώδης και υπερβολική βανίλια. Του έδωσα λίγο χρόνο, όχι πολύ όμως και θα εξηγήσω πιο μετά το γιατί, για να συνηθίσω τη γεύση και να δω αν βγάζει και άλλα στοιχεία. Ταυτόχρονα, κατέβασα τη θερμοκρασία στους 180oC για να ατμίζω σε σταθερό βαθμό. Πράγματι, και η γλυκάδα αλλά και η μπανάνα υποχώρησαν αρκετά, με την εμφάνιση μιας μικρής οξύτητας από το φρούτο. Οι ξηροί καρποί καθάρισαν αρκετά και δίνουν την αίσθηση φιστικιού και αμυγδάλου και η βανίλια άρχισε να περνάει στο παρασκήνιο, εκτελώντας πλέον χρέη «στρογγυλευτή» της γεύσης. Στη ρινική εισπνοή η μπανάνα κυριαρχεί, με το φιστίκι να κάνει εμφάνιση, ενώ στην εκπνοή από τη μύτη υπάρχει μια απροσδιόριστη φρουτένια αίσθηση με αρκετή και πάλι βανίλια. Το χτύπημα είναι ελαφρύ ενώ η παραγωγή ατμού εντυπωσιακή και παραπέμπει σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό VG από το 60%. Η επίγευση είναι μακριά και επίμονη, με νότες βανίλιας και μπανάνας κατά κύριο λόγο. 

Και πάμε να δούμε το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει αυτό το υγρό: το άρωμα που αφήνει ο εκπνεόμενος ατμός στο χώρο. Δεν είναι καλό! Δεν είναι καθόλου καλό, και νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι σε κακό άρωμα στο χώρο. Μπορεί το υγρό να είναι ευχάριστο, μη έχοντας φυσικά καμία σχέση με το Grand Master, αλλά όσοι το προμηθευτούν, ας είναι προετοιμασμένοι για την πιθανότητα να το ατμίσουν στο μπαλκόνι. Δεν μου άρεσε τόσο όσο το προηγούμενο, χωρίς αυτό να το κάνει κακό υγρό. Ίσα ίσα το θεωρώ ένα πολύ ωραίο συνδυασμό, που όμως κατά τη γνώμη μου με μικρές διορθώσεις θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο. Συγκκριμένα, αρκετά λιγότερη βανίλια, λίγο λιγότερη μπανάνα και ένα κλικ παραπάνω ξηροκάρπια. Μέχρι στιγμής, το βλέπω στο 79/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου