Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Loire Vapeur - French Macaron Coconut




Coconut French Macaron, 6mg, KF3.1ES Clone, Kanthal D 0.28mm, 3.0mm MC, 2.02Ω, Nakamitchi.

Πρέπει να πω ότι πριν αποφασίσω να γράψω γι αυτό το υγρό, το δοκίμασα και στους τρεις ατμοποιητές μου, με διαφορετικά στησίματα. Έπαιξε παρόμοια και στους τρεις, με ελάχιστες διαφορές που όμως δεν είναι σημαντικές ώστε να μπορέσουμε να πούμε ότι το υγρό θέλει τον τάδε ατμοποιητή, το δείνα στήσιμο και τα λοιπά.

Ανοίγοντας το μπουκαλάκι, έρχεται μια φανταστική μυρωδιά γλυκιάς καρύδας που σε κάποια σημεία έχει και μερικές αλκοολικές νότες.
Η βάση της μυρωδιάς, θυμίζει σε πολλά σημεία τη βανίλια της σειράς, τονίζοντας πολύ περισσότερο τη μαρέγκα, αλλά η καρύδα γενικώς είναι ένα συστατικό που συνήθως κυριαρχεί, σε αντίθεση με τη βανίλια η οποία συνήθως δουλεύει ως πρόσθετο. Έπιασα λοιπόν τον ατμοποιητή, ρύθμισα 15W και ξεκίνησα την εξερεύνηση.

Η γεύση που έρχεται στο στόμα, είναι αυτή της κρέμας καρύδας. Χωρίς ίχνος χημικής γεύσης ή μυρωδιάς, που βλέπουμε συχνά σε υγρά με καρύδα τα οποία ενίοτε θυμίζουν και αντηλιακό, με κρεμώδη υφή στον ατμό και μία ελάχιστη γλυκάδα η οποία σε κανένα σημείο δεν υπερισχύει. Μόλις το στόμα συνηθίσει το υγρό, αρχίζει και γίνεται πιο αισθητή και ανεξάρτητη η γεύση της μαρέγκας, και από εκεί που στην αρχή νομίζεις ότι πρόκειται για υγρό καρύδα με κάτι άλλο, είναι πλέον αντιληπτό το concept που θέλει να μας περάσει ο κατασκευαστής. Κάτι ακόμα το οποίο προκαλεί εντύπωση, είναι ότι στη διάρκεια του τανκ, η καρύδα μεταμορφώνεται από κρέμα σε ψημένη, γεγονός το οποίο κάνει το υγρό να αποκτά άλλη μια διάσταση καθ’ όλα ευχάριστη. Στη ρινική εισπνοή, υπάρχει μια πολύ ευχάριστη αίσθηση, που άλλες φορές μοιάζει με μπισκότο, άλλες με γκοφρέτα, πάντα με την καρύδα στην κορυφή. Στην εκπνοή από τη μύτη, μένει ένα γλυκό άρωμα καρύδας. Η παραγωγή ατμού είναι εντυπωσιακή για 50/50 υγρό και το χτύπημα στα αναμενόμενα επίπεδα, ίσως και λίγο πιο ελαφρύ από ότι θα περίμενε κανείς. Η επίγευση και εδώ σύντομη και διακριτική, χωρίς να μένει ώρα και να κουράζει, με νότες καρύδας και μια ελάχιστα αλκοολική γεύση.

Συνολικά πρόκειται για ένα πολύ καλό υγρό, το οποίο σε κάποια σημεία θα το ήθελα λίγο πιο έντονο. Σε κανένα σημείο δεν κουράζει, και δεν μπορώ να μην επαινέσω την εξαιρετική ισορροπία που έχει στο θέμα της γλυκάδας. Η μαρέγκα άλλοτε φαίνεται ως το κυρίαρχο στοιχείο και άλλοτε ως συμπλήρωμα της καρύδας, και όλος αυτός ο συνδυασμός αποτελεί εξαιρετική συνοδεία για τον καφέ. Αυτή η μέτρια ένταση, σε άλλους θα φανεί ξένη ενώ σε άλλους θα φανεί ως ιδανική, καθώς ξεφεύγει από το trend της εποχής με υγρά τα οποία έχουν τεράστια ποσοστά αρώματος μέσα και γεύσεις που μπουχτίζουν σχετικά γρήγορα. Στον αντίποδα, θα παιδέψει όσους αρέσκονται στο να αραιώνουν τα υγρά τους με σκέτη βάση, καθώς θέλει προσοχή στην ποσότητα και εμφανώς λιγότερη αραίωση. Μία μεγάλη έλλειψη έχει, η οποία ενδέχεται να οφείλεται σε προσωπικό γούστο: δεν έχει αυτό που περιγράφω ως «wow factor». Με απλά λόγια, δεν θα σηκωνόμουν από τον καναπέ, στη βροχή, να φτύσω αίμα να παρκάρω για να πάω οπωσδήποτε να το αγοράσω επειδή «το θέλω ΤΩΡΑ». Αλλά αυτό είναι προσωπικό, προφανώς δεν θα ισχύσει για όλους, και σε τελική ανάλυση δεν είναι κάτι σημαντικό. Νομίζω ότι το 94/100 είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου