Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Loire Vapeur - French Macaron Pear



Pear French Macaron, 3mg, Phenomenon Zest, SS 316 0.28mm, 2.0mm Spaced Coil, 0.50Ω TC, Nakamitchi.

Να και μια γεύση την οποία δεν συναντάμε και πολύ συχνά, δυστυχώς. Ή και ευτυχώς καθώς μέχρι στιγμής, η ιστορία των υγρών αναπλήρωσης έχει δείξει ότι οι πιο δύσκολες στο να τις πετύχεις γεύσεις, είναι οι πιο απλές. Έχω κόψει τα φρούτα εδώ και τρία χρόνια, αλλά το αχλάδι ήταν πάντα από τα αγαπημένα μου. Ωμό, ψητό, βραστό σε κρασί, σε πίτα, σε κομπόστα, όπου το έβρισκα το θέριζα.
Ανοίγοντας λοιπόν το μπουκαλάκι, το άρωμα που έρχεται είναι φανταστικό. Πραγματικό, ζουμερό αχλάδι, το οποίο θυμίζει χωρίς καμία υπερβολή τη στιγμή που παίρνεις το φρούτο και το κόβεις στη μέση ώστε να το περιλάβεις. Από τη μία αυτό μου δημιουργεί προσδοκίες, από την άλλη όμως σκέφτομαι την εμπειρία μου με τη φράουλα, στην οποία η βάση του υγρού πέρασε σε δεύτερη μοίρα από την υπερβολική ένταση του φρούτου. Με τον ατμοποιητή στημένο για βελτιστοποίηση της γεύσης, έβαλα υγρό και ξεκίνησα τη δοκιμή.

Οι προσδοκίες μου επιβεβαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Το στόμα γέμισε με πλούσιες, ζουμερές και ώριμες γεύσεις από αχλάδι. Με πολύ πιστή απόδοση μάλιστα καθώς η γλυκάδα και η οξύτητα του φρούτου βρίσκονται σε τέλεια αρμονία σε αυτό το υγρό. Το μόνο που δεν σε αφήνει να καταλάβεις, είναι αν το αχλάδι είναι τραγανό ή υπερβολικά ώριμο! Πήρε αρκετή ώρα και κοντά ένα τέταρτο του τανκ μέχρι αυτή η ένταση του φρούτου να καταλαγιάσει λόγω συνήθειας. Και σε εκείνο το σημείο, ήταν που εμφανίστηκαν όλα τα στοιχεία του υγρού. Η μαρέγκα εμφάνισε και τη γεύση αλλά και την υφή της, δίνοντας στο υγρό μία νέα αίσθηση. Αντί για το σύνηθες Macaron γεμιστό με κάποια κρέμα, εδώ έχουμε κάτι το οποίο θυμίζει ίσως Macaron με φρέσκο φρούτο. Στη ρινική εισπνοή το αχλάδι δείχνει όλη του την ένταση, με κάποια στοιχεία αυξημένης οξύτητας, παραδόξως όμως ευχάριστα. Στη ρινική εκπνοή, έχουμε έναν κρεμώδη ατμό, με στοιχεία αχλαδιού και λίγο παραπάνω γλυκάδα. Αναγκαστικά, προμηθεύτηκα το υγρό με 3mg νικοτίνης, καθώς υπήρχε έλλειψη στα εξάρια. Το χτύπημά του λοιπόν είναι λίγο μεγαλύτερο από τις προσδοκίες μου, και σε μελλοντικές μου παραγγελίες θα προτιμήσω αυτή την περιεκτικότητα. Η παραγωγή ατμού είναι αναμενόμενη, ίσως και λίγο λιγότερη, αλλά αυτό πρέπει να οφείλεται και στις ανοιχτές σπείρες του ατμοποιητή όπως και στη λειτουργία με έλεγχο θερμοκρασίας. Η επίγευση, σίγουρα η πιο επίμονη όλης της σειράς, αφήνει την αίσθηση κυρίως γλυκάδας και οξύτητας και φυσικά την εντύπωση ότι αυτά προέρχονται από κάποιο φρούτο. Μόνο περιστασιακά εμφανίζεται η γεύση του αχλαδιού για να μας κάνει να προσδιορίσουμε ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Άτμισα ολόκληρο το τανκ, και όσο περνούσε η ώρα, τόσο έδειξε να επέρχεται μια μεγαλύτερη ομογενοποίηση στις γεύσεις και τον τρόπο που εμφανίζονται. Στα τελειώματα, οι γεύσεις έδειχναν να βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία και να εμφανίζονται μαζί. Σε αυτό το σημείο και καθ' όλη τη διάρκεια του δεύτερου σερί τανκ (κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα), οι γεύσεις, η υφή και η αίσθηση του υγρού, βρέθηκε πραγματικά στην εντέλεια. Επιπλέον, μου δημιουργεί προσδοκίες για μελλοντικές δημιουργίες της εταιρείας. Αν χρησιμοποιηθεί η βάση Macaron στην αναλογία που βρίσκεται σε αυτό το υγρό, και την ταιριάξουν με φρούτα τα οποία παρουσιάζουν χαρακτηριστικά εναλλασσόμενης οξύτητας και γλυκάδας, νομίζω ότι θα μας εκπλήξει ευχάριστα στο μέλλον η εταιρεία. 97/100 από μένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου