Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Follow The White Rabbit - Sweet Pony' s Milk



Sweet Ponys Milk, 6mg, Kayfun Lite Plus, 0.30mm Kanthal D, 2.5mm MC, 1.21Ω, Nakamitchi.

Εξαιρετική, ώριμη, γλυκιά φράουλα πλαισιωμένη από κρέμα βανίλιας και όχι μόνο.. Η έμπνευση γι αυτό το υγρό, έρχεται από ένα άλλο best seller, το Cuttwood Premium Unicorn Milk. Όταν το είχα δοκιμάσει, θυμάμαι ότι το βρήκα καλό αλλά πολύ μακριά από τα υγρά που απολαμβάνω να δοκιμάζω. Αποφάσισα λοιπόν να επιστρατεύσω για πρώτη φορά έναν άλλο ατμόσαυρο, το Θάνο. Με μικρή συγγραφική παρουσία στο e-kapnisma ως metallinos αλλά μακρά χρονική, ο Θάνος έχει δοκιμάσει κι αυτός τη μάνα του και τον πατέρα του. Είναι ένας από τους ανθρώπους που θεωρώ υπέυθυνους για το ότι άρχισα το άτμισμα, με πολύ ίδια με τα δικά μου γούστα, ικανό ουρανίσκο και εξαιρετική δυνατότητα ανάλυσης. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω κολλήσει στην αναγνώριση κάποιας γεύσης και με έχει ξεκολλήσει. Όταν δοκίμασε το Unicorn Milk, για κάποιο λόγο κόλλησε οπότε τον θεωρώ πλέον ειδήμονα στο υγρό και τον καταλληλότερο άνθρωπο να περιγράψει το παρόν. Και έχει να μας πει τα εξής:


«5/1/16 μεσημέρι. Μπιπ! Μήνυμα στο κινητό. Ο Τρύφωνας (κατά τον πολύ κόσμο Cruiser79) με ενημερώνει ότι ήρθε κάτι καινούριο που θέλει να δοκιμάσω για λογαριασμό του. Outsourcing!!! Κατάλαβα αμέσως ότι πρόκειται για κάποιο υγρό που ενδεχομένως να περιέχει κρέμα - γάλα - βούτυρο που ο ίδιος δεν ανέχεται καθόλου στο στόμα του, αλλά είχα την ελπίδα να περιέχει μόνο γάλα ή κρέμα γιατί αφενός μεν μου αρέσουν πολύ, αφετέρου και ο ίδιος δεν έχω μεγάλη ανοχή στο βούτυρο.

Όταν ζήτησα περισσότερες πληροφορίες από τον Τρύφωνα μου έστειλε μία φωτογραφία από το νεοαποκτηθέν πακέτο. Follow the white rabbit! Πολύ ενδιαφέρον. Άμεση έρευνα, λοιπόν. Βρήκα τις περιγραφές της εταιρίας για τη σειρά και κατάλαβα αμέσως ότι πρόκειται για μία σειρά «κλώνων», όπως άλλωστε μαρτυρούν και οι ονομασίες, υγρών που παγκοσμίως θεωρούνται ίσως τα καλύτερα στο είδος τους. Εφόσον δεν είχα κάνει ποτέ ξανά review υγρού ήρθα αντιμέτωπος με ένα δίλημμα. Να κρίνω το υγρό ως ένα καινούριο υγρό ή να κρίνω το υγρό αντιπαραβάλλοντας το με το άλλο που θέλει η εταιρία να κλωνοποιήσει? Μετά από σκέψη, και κυρίως λαμβάνοντας υπόψη την ονοματοδοσία, θεώρησα ότι και η ίδια η εταιρία στοχεύει σε κοινό που λατρεύει τις αυθεντικές συνταγές. Τότε επιστράτευσα έναν Kayfun Lite Plus γεμάτο unicorn milk από τον φίλο και συνατμιστή Σπύρο, έτσι ώστε να τα ατμίσω side by side με το Sweet Pony΄s milk.

«Εξαιρετική, ώριμη, γλυκιά φράουλα πλαισιωμένη από κρέμα βανίλιας και όχι μόνο..» η περιγραφή του  κατασκευαστή. Ανοίγοντας το μπουκάλι και αφαιρώντας το δύσχρηστο κατ' εμέ σταγονόμετρο έρχεται στη μύτη το άρωμα μιας κρέμας γλυκιάς, γάλακτος αλλά και μιας ξινούτσικης φράουλας που όντας αρκετά δυνατή χρωματίζει ελαφρώς τα υπόλοιπα αρώματα. Να πω την αλήθεια, το άρωμα της φράουλας με προβλημάτισε τόσο για την ένταση της όσο και για το «ξινό» της. Ανοίγω αμέσως και ένα μπουκάλι unicorn. Η σαφώς πιο βουτυρένια του κρέμα σε μεγάλη ένταση, το γάλα σε ακόμη μεγαλύτερη αλλά η φράουλα στο background. Τέλος το unicorn πολύ πιο παχύρρευστο από το Pony΄s milk.

Οι ατμοποιητές γεμάτοι λοιπόν και ξεκινάμε. 15 Watts και τα 2 μοντ και πάμε! Πρώτη τζούρα και το νιώθω περίεργο. Η φράουλα που ίσως την είχα και ανησυχία λόγω του αρώματος εκεί. Μπόλικη. Και όχι πολύ γλυκιά. Μάλλον πιο ξινούτσικη απ΄ ότι θα ήθελα. Το γάλα εκεί, και η κρέμα εκεί. Η κρέμα ωραία, όχι βούτυρο! Κρέμα μόνο. Γλυκιά και νόστιμη! Το γάλα εκεί! Ωραίο, σε ίση ένταση περίπου με την κρέμα. Ωραίος ο συνδυασμός. Οι 2 αυτές συναφείς αλλά διαφορετικές γεύσεις δημιουργούν ωραίο «βάθος» στο υγρό. Ενώ το γάλα και η κρέμα έχουν μικρή διαφορά σε φάσμα γεύσης δημιουργείται ένα υγρό με βάθος αλλά όχι τόσο μεγάλο που να κουράζει. Η φράουλα βρίσκεται εκεί παρούσα όπως ανέφερα και παραπάνω. Όχι πολύ γλυκιά. Και πάλι ξινούτσικη μου φαίνεται. Πάμε στον αδελφό Kayfun να δούμε διαφορές. Ένταση αρώματος πολύ μεγαλύτερη. Ίσως να φταίει βέβαια και η αρκετά πιο βουτυρένια κρέμα του. Προσοχή όχι βούτυρο. Απλά βουτυρένια κρέμα. Το βούτυρο δεν διαγράφεται ξεκάθαρα στο Unicorn. Υπάρχει στην κρέμα, ναι αυτήν που το κάνει «μπόλικο». Το γάλα ελαφρύ και η φράουλα ίσα στο βάθος να ροζίζει λίγο τον φοβερό συνδυασμό αυτής της κρέμας με το γάλα. Εδώ το βάθος του υγρού είναι μεγαλύτερο. Η περιγραφή του υγρού λέει για 4 κρέμες. 4 δεν βρίσκω όπως είχε αναφέρει και ο Chriscorfu88 αλλά σίγουρα βρίσκω γάλα, κρέμα Α και κρέμα Β. Και το αντιλαμβάνομαι αυτό στο βάθος που σου δημιουργεί το υγρό. Είναι σαν το front surround που είχαν κάποια HiFi παλιότερα, δηλαδή ένα τέχνασμα που με 2 ηχεία, μία ελάχιστη καθυστέρηση στο ένα από τα 2 ηχεία δημιουργεί την ψευδαίσθηση του 3διάστατου ήχου. Έτσι και στη γεύση. Στο Unicorn αντιλαμβάνομαι μεγαλύτερο βάθος λόγω των διαφορετικών κρεμών και γάλακτος αλλά και ακόμα περισσότερο επειδή όλες του οι κρέμες βρίσκονται σε μεγαλύτερη απόσταση στο φάσμα της γεύσης.

Πάμε πάλι στο Sweet Pony΄s Milk. Αυτή τη φορά θα το ατμίσω ώρα μόνο του. Αμέσως μου φαίνεται πιο ανάλαφρο, ωραίο. Φαίνεται το ποσοστό του αρώματος στο Pony΄s να είναι μικρότερο απ' ότι στο εντονότερο unicorn. Σιγά σιγά συνηθίζω τη φράουλα του και ο εγκέφαλος μου την ρυθμίζει κατάλληλα όσο περνάει η ώρα και δε με ενοχλεί πια. Μου αρέσει. Πολύ. Όσο δεν τα ατμίζω side by side μου αρέσει όλο και περισσότερο. Πραγματικά ωραίο το αποτέλεσμα. Στη ρινική εισπνοή όμως πάλι μου χτύπησε η ξινούτσικη φράουλα σα να μου χαλάει την αρμονία και την ισορροπία.  Πάμε πάλι στο unicorn. Ρινική εισπνοή πιο γεμάτη, σχεδόν μπουχτιστική τώρα πια που είχα συνηθίσει τo Pony's Milk, αλλά και πιο γλυκιά και πιο δεμένη. Ρινική εκπνοή στο Ponys Milk καλύτερα τα πράγματα. Η φράουλα λιγότερη το συνολικό αποτέλεσμα καλύτερο. Η επίγευση που μου αφήνει το Ponys Milk δεν είναι σύντομη αλλά είναι χαρακτηριστικό των υγρών με γάλα, κρέμα κτλ. Του Unicorn το ίδιο και περισσότερο. Φταίει και το ότι έχει πιο βουτυρένια κρέμα και μου κάθεται πιο πολύ ώρα στον ουρανίσκο. Τέλος το χτύπημα της νικοτίνης είναι φυσιολογικό για 6mg και το ντουμάνι ικανοποιητικότατο για 60VG-40PG υγρό. Side by side πάλι με το unicorn, και το χτύπημα λίγο πιο δυνατό (ίσως και πάλι φταίει η βουτυρένια κρέμα που κάθεται στο λαιμό), αλλά και κατά 20% περισσότερη παραγωγή ατμού.
Συμπέρασμα. Το υγρό είναι καλό. Πολύ καλό. Όσο το ατμίζεις σου αρέσει και περισσότερο και θες και περισσότερο. Σε όσους αρέσει το unicorn θα αρέσει και αυτό. Πολύ. Μην τα συγκρίνετε όμως. Σε άμεση σύγκριση υστερεί κυρίως στη φράουλα. Αλλά η επιλογή της κρέμας και του γάλακτος του κατασκευαστή το κάνει πιο all day υγρό. Πιο ανάλαφρο αλλά με βάθος. Και καθόλου βούτυρο! Είναι όμως αυτό που υπόσχεται? Κατά 90%! Το χάνει στο σημείο που αναφέρει «Εξαιρετική, ώριμη, γλυκιά φράουλα…». Κατά τα άλλα το υγρό είμαι σίγουρος ότι αν συνυπολογίσουμε και την τιμή του, είναι ήδη επιτυχία.

Βαθμολογία δεν θα βάλω εγώ. Ας βάλει ο Cruiser σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ακολουθεί καιρό τώρα έτσι ώστε να έχει και συνοχή με τις άλλες βαθμολογήσεις του. Προσπάθησα να καλύψω τα σημεία της επιμέρους βαθμολογίας που χρησιμοποιεί αλλά δεν έχω τον τύπο με τις βαρύτητες που το κάνει για να βγάλει τελικό αποτέλεσμα.

Δεν είμαι ειδικός ούτε έμπειρος reviewer. Δυσκολεύομαι στο γραπτό λόγο να εκφράσω με ακρίβεια τι γεύομαι και σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι μου πήρε πάνω από 1,5 ώρα για αυτό το review κάτι που ο Cruiser θα ξεπέταγε σε 10 λεπτά. Προσπάθησα πάντως να το κάνω σχολαστικά ala Cruiser γιατί γνωρίζω ότι δημιουργούνται εντυπώσεις από τα γραφόμενα εδώ μέσα και σε καμία περίπτωση δε θα ήθελα να είναι λανθασμένες.  Ουφ! Ειλικρινά Cruiser, πως το κάνεις??? Η ατμιστική κοινότητα σου χρωστά!»

Η αλήθεια είναι ότι επίτηδες δεν του έδωσα την αυτοσχέδια μέθοδό μου. Πρώτον, γιατί νομίζω ότι περισσότερο μετράει η εμπειρία που λαμβάνει κάποιος ατμίζοντας ένα υγρό παρά ο βαθμός που θα του βάλει ο οποιοσδήποτε, και δεύτερον για να αποδείξω ότι ο καθένας μπορεί να αποτυπώσει τέτοιες εμπειρίες, αρκεί να αφιερώσει λίγο χρόνο. Με απόλυτη εμπιστοσύνη λοιπόν στα γραφόμενα του Θάνου, θα το βαθμολογήσω με το 90% της βαθμολογίας του Unicorn Milk: 84,6/100 και με τη στρογγυλοποίηση 85/100. Θάνο, σ’ ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου