Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Halo - V Type Belgian Cocoa



V Type Belgian Cocoa, 6mg, Tobecco KF4, Kanthal D 0.28mm, 2.5mm MC, 2.20Ω, Nakamitchi.

Το υγρό ξεκινάει με μια πολύπλοκη βάση από αποξηραμένο κακάο και στρώσεις από νότες πλούσιας σοκολάτας, δημιουργώντας ένα γκουρμέ ημίγλυκο γευστικό προφίλ που είναι τέλειο για ολοήμερο άτμισμα. Αυτά μας λέει η εταιρεία για το υγρό.

Κάθε «εξερευνητής» της γεύσης που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να έχει ίδια άποψη περί κακάο και σοκολάτας. Είμαι από τους τυχερούς που άρχισαν σε μικρή ηλικία αυτή την εξερεύνηση, έχοντας δοκιμάσει σοκολάτες σε στέρεα μορφή και σε μορφή ροφήματος, από πολλές ποικιλίες και τεχνοτροπίες παρασκευής. Ακόμα και τώρα που βρίσκομαι μονίμως σε διατροφή με μηδενικούς υδατάνθρακες και ελάχιστα λιπαρά, με χαρά δοκιμάζω μια καλή σοκολάτα. Ευτυχώς για τη διατροφή μου, αυτό συμβαίνει σπάνια καθώς σπάνια έχω επισκέψεις από Ελβετία, Βέλγιο και Αυστρία... Αν μπορούσα πάντως να γυρίσω το χρόνο πίσω και να αλλάξω κάποια πράγματα, το πιο πιθανόν είναι να μην επέλεγα την πανεπιστημιακή μόρφωση στα οικονομικά αλλά μια καλή σχολή ζαχαροπλαστικής και ως επακόλουθο να προσπαθήσω να γίνω chocolatier. Η ανώτατη για μένα βαθμίδα ζαχαροπλαστικής. Είναι σαφές ότι έχω μεγάλες προσδοκίες από το υγρό. Δεν το έχω συναντήσει στο παρελθόν. Το μόνο σοκολατοειδές της Halo που έχω δοκιμάσει, είναι το Cafe  Mocha το οποίο είχα βρει ιδιαίτερα μπουχτιστικό. Πολλά είπαμε, πάμε να δούμε και το υγρό.

Ανοίγοντας λοιπόν το μπουκαλάκι, ένα άρωμα κακάο γεμίζει το χώρο. Στην αρχή, μπορεί να μπερδευτεί κανείς και να το περάσει για γλυκό. Όπως φαντάζομαι πολλοί όταν ήμασταν μικροί και η μαμά έφτιαχνε κέικ, συνεπαρμένοι από τη μυρωδιά του Van Houten χτυπήσαμε μια κουταλιά και μετά τρέχαμε από την πίκρα... Συμβολικός ο πρώτος πληθυντικός, εμένα μου άρεσε! Η μυρωδιά είναι αλκοολική σε κάποια σημεία, θυμίζοντας Crème de Cacao και σε κανένα σημείο δεν θυμίζει σοκολάτα. Μπορώ να πω ότι μυρίζοντας και γράφοντας, έχω λιγώσει κάπως, οπότε υγρό στον ατμοποιητή και πάμε. Και από το χρώμα του υγρού, έχω την εντύπωση ότι ο κλώνος θα πάει για πλύσιμο μετά...

Η πρώτη εντύπωση από το υγρό, είναι καταπληκτική. Και πολύ έντονη. Αρκετά πικρές και καθαρές νότες από κακάο, με μια οξύτητα που είναι χαρακτηριστική γι αυτό το υγρό. Γλυκάδα σε κανένα σημείο. Αρκετές τζούρες μετά, που η πίκρα συνηθίζεται από το στόμα, αρχίζει και εμφανίζεται μια γεύση η οποία προσπαθεί να θυμίσει σοκολάτα. Είναι όμως τόσο μικρή και ανεπαίσθητη, που σχεδόν αγγίζει το απόλυτο της περιγραφής. Σαν να έχεις πάρει μια κούπα με σκόνη κακάο και να έχεις τρίψει μέσα μια κουταλιά του γλυκού bitter σοκολάτα 90%. Η ρινική εισπνοή είναι φανταστικά σοκολατένια όσον αφορά το άρωμα φυσικά, ενώ η εκπνοή από τη μύτη έχει έντονα φρουτένιες και χλωρές νότες. Θα μπορούσα να πω ότι θυμίζει κρασί σε αυτή τη φάση! Το χτύπημα είναι αρκετά πιο ισχυρό από ότι περίμενα, και παραδόξως ταιριάζει με το γευστικό προφίλ του υγρού. Η επίγευση έχει διάρκεια και ένταση και σε πολλά σημεία είναι ελαιώδης, πικρή και όξινη. Όπως ακριβώς πρέπει δηλαδή.

Πάμε τώρα στα αρνητικά. Το υγρό κουράζει. Και μάλιστα πολύ. Και όχι με τον τρόπο που έχουμε, συνηθίσει, τον κορεσμό και το μπούχτισμα δηλαδή, αλλά με έναν εκφυλισμό της γεύσης ο οποίος πρέπει να οφείλεται και σε μεγάλη συγκέντρωση μάκας. Από ένα σημείο και μετά, η γεύση δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη περιγραφή, και μοιάζει με ένα κακής ποιότητας καπνικό, το οποίο έχει νότες σοκολάτας. Ευτυχώς όμως, αυτό διορθώνεται. Όταν στέγνωσε το τανκ, άλλαξα βαμβάκι και έκανα dry burn. Δεν μιλάω για την κατάσταση του βαμβακιού, η οποία θύμισε στουπί από συνεργείο. Έβαλα σκέτη βάση στο τανκ, το οποίο ξαναλέω είχε στεγνώσει, και έκλεισα τον ατμοποιητή. Με τα ψήγματα αρώματος που είχαν μείνει, σε συνδυασμό με τη σκέτη βάση, το υγρό έγινε και πάλι πεντανόστιμο. Ο κλώνος πάντως, δεν θα το γλιτώσει το πλύσιμο. Αν μη τι άλλο, το υγρό είναι value for money. Χρησιμοποιείς 80% βάση και 20% υγρό και έχεις ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Επειδή όμως δεν πωλείται ως άρωμα (μήπως θα έπρεπε?) αλλά ως ready to vape, δεν μπορώ να του βάλω πάνω από 82/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου