Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ripe Vapes - Key Lime Cookie

 


Key Lime Cookie, 3mg, Phenomenon Zest, 0.28mm Ni200 TC, 2.4mm SC, 0.08Ω, Nakamitchi

Αυτό το εμπνευσμένο υγρό έχει υπέροχες γλυκόξινες νότες από Key Lime αναμεμειγμένες με τη γεύση των φρεσκοψημένων μπισκότων. Νόστιμο και μοναδικά κατασκευασμένο για την απόλαυσή μας.

Αυτά μας λέει η εταιρεία για το υγρό. Το Key Lime είναι επίσης γνωστό και ως μεξικάνικο. Πολύ δύσκολα το βρίσκουμε στην Ελλάδα και η κύρια διαφορά του με το λάιμ που βρίσκουμε εδώ, είναι μία μεγαλύτερη γλυκάδα και πιο έντονο το ξινό του στοιχείο. Δεν έχω εμπειρία με το φρούτο στη φυσική του μορφή, θυμάμαι ως φοιτητής στην Αγγλία όμως μια κατεψυγμένη Key Lime Pie την οποία τσάκιζα συχνότατα.

Το άρωμα από το μπουκαλάκι είναι φανταστικό. Μπισκότο, ή ζύμη τάρτας, με όλα του τα αρώματα με συνοδεία λεμονιού ή λάιμ. Σαν να έχει φτιάξει μπισκότα με ξύσμα και να ανοίγεις το φούρνο. Νομίζω ότι ήδη χαίρομαι για την επιλογή μου να το δοκιμάσω πρώτο. Γέμισμα το Φαινόμενο και γρήγορα!

Ναι, είμαι όντως χαρούμενος για την επιλογή μου να το δοκιμάσω πρώτο. Το λάιμ είναι ολοκάθαρο και δεν υπάρχει περίπτωση να το μπερδέψει κανείς με λεμόνι. Είναι το πρώτο που χτυπάει το στόμα και στη διάρκεια της εισπνοής το νιώθει κανείς σε όλη του τη διάσταση, με γλυκά, ξινά και ελάχιστα πικρά στοιχεία. Μετά έρχεται το μπισκότο. Όπως ακριβώς το ξέρουμε στα υγρά αναπλήρωσης. Και όπως ακριβώς μας το περιγράφει η εταιρεία. Μαλακό και φρεσκοψημένο. Μετά από αρκετές τζούρες, αυτή η απόδοση σε τμήματα εξομαλύνεται αρκετά και μόλις συνηθίσει το στόμα το λάιμ, η γεύση γίνεται πιο στρογγυλή με τα στοιχεία του υγρού να έρχονται μαζί. Τώρα μάλιστα. Μοιάζει με μπισκότο/τάρτα με λάιμ. Στην εισπνοή από τη μύτη, το λάιμ είναι αυτό που κυριαρχεί. Για την ακρίβεια, θυμίζει ξύσμα χωρίς καθόλου χημική μυρωδιά που το φοβόμουν λίγο είναι η αλήθεια. Πολλά τα υγρά λεμονιού και λάιμ στην αγορά τα οποία θυμίζουν υγρό πιάτων... Στην εκπνοή από τη μύτη, λείπει η μεγάλη ένταση του φρούτου και τα στοιχεία της ζύμης εμφανίζονται λίγο περισσότερο. Σε αυτό το σημείο, νομίζω ότι ανίχνευσα και δύο επιμέρους γεύσεις, αυτή της μαύρης ζάχαρης και αυτή της κανέλας σε ελάχιστη όμως ένταση. Το χτύπημα κάπως μεγαλύτερο από αυτό που ανέμενα και η παραγωγή ατμού σε μεγάλα επίπεδα. Η επίγευση είναι ελαιώδης και επίμονη και περιφέρεται γύρω από το λάιμ. Προς το τέλος της διάρκειάς της, στρογγυλεύει αρκετά και δείχνει και στοιχεία μπισκότου.

Δεν ξέρω αν πρόκειται για Key Lime, Kefir Lime ή οποιαδήποτε άλλη ποικιλία, και δεν με νοιάζει καθόλου. Ξέρω ότι πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο υγρό το οποίο ενδέχεται να καταστρέψει κόσμο με την τιμή του. Είναι πολύ πιθανόν να μην το επιστρέψω καν στα παιδιά στο Vale Corner και να με κυνηγάνε, αλλά είναι πολύ ωραίο το καταραμένο. Θα ήθελα κάπως λιγότερο λάιμ ή λίγο περισσότερο μπισκότο, να είναι αυτή η κυρίαρχη γεύση δηλαδή από την πρώτη τζούρα και όχι αφού στρωθεί το στόμα με λάιμ. 96/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου