Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ECig - Conclusion



Γενικά για τη σειρά White Label

Εντάξει, με έξι υγρά από τα πάρα πολλά της σειράς, δεν μπορώ να έχω άποψη. Πρώτα απ’ όλα, έλλειπε το Divino, το οποίο κατά γενική ομολογία είναι η Ναυαρχίδα της λευκής ετικέτας. Μέχρι στιγμής πάντως ξεχώρισα το Old Harbor, Lacky Straike και Greek Apple. Αυτά τα τρία με χαρά θα τα ατμίσω μέχρι τέλους. Από ότι καταλαβαίνω, η εταιρεία λανσάρει υγρά σε σειρές και κλίμακες. Αν λοιπόν η λευκή είναι η χαμηλή κλίμακα, τότε αφήνει πολλές υποσχέσεις για τα έξι της κόκκινης και τα εννιά της μαύρης που έπονται.




Γενικό για τη σειρά Red Label


Και πάλι όχι και τόσο γενικό καθώς από έξι υγρά δεν μπορείς να είσαι και πολύ γενικός. Η κεντρική ιδέα λοιπόν της σειράς, είναι η χρήση πιο εξεζητημένων γεύσεων σε σχέση με τη white label σειρά, καθώς και η μετακόμιση του καπνικού στοιχείου σε δευτερεύοντα ρόλο. Πιο ελαφρά τα καπνά που χρησιμοποιούνται και παίζουν περισσότερο το ρόλο του αρωματισμού του υγρού, με τις άλλες γεύσεις να πρωταγωνιστούν. Θα ήθελα κάπως περισσότερη vg σε αυτή τη σειρά λόγω της έντασης των γεύσεων και γιατί τα υγρά είναι καπνικά μόνο στην αίσθηση και όχι τόσο στη γεύση. Από τη σειρά ξεχώρισα το Hellas Str8 V.2 και το Dark Smoke, χωρίς να σημαίνει ότι τα άλλα δεν ήταν καλά. Αν επέλεγα και άλλο ένα, θα ήταν το 9 Tears Old.

Τελικό Συμπέρασμα


Στο σύνολο, δοκίμασα 21 υγρά από τη σειρά και όπως θα διαπιστώσατε, δεν αποκόμισα και τις καλύτερες εντυπώσεις. Πολλά μοιάζαν μεταξύ τους, για να μην πω ίδια με διαφορετική ετικέτα, και κατά κανόνα επικρατούσε το καπνικό με τη χημική του έννοια. Έχω την εντύπωση ότι η εταιρεία ακολούθησε εντελώς λανθασμένη στρατηγική παραγωγής καθώς δεν υπάρχει ταυτότητα στα υγρά και έχει δοθεί έμφαση σε έναν εντυπωσιακά μεγάλο κατάλογο. Δυστυχώς όμως, το diversification είναι καλή στρατηγική στις επενδύσεις χαρτοφυλακίου, και όχι στις γραμμές παραγωγής. Κατα συντριπτική πλειοψηφία, τα υγρά είναι κατώτερα των προσδοκιών. Θα προτιμούσα μια σειρά από δέκα ανώτερα υγρά, παρά τρεις σειρές από πολλά υγρά τα οποία είναι μέτρια και κάτω. Ευχαριστώ την εταιρεία που με εμπιστεύτηκε για τη δοκιμή και ελπιζω να μην παρεξηγήσουν την κριτική μου, καθώς θεωρώ ότι γνωρίζουν ότι είμαι αντικειμενικός κατά το δυνατόν περισσότερο. Είμαι αισιόδοξος πάντως καθώς υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αρκεί να είναι διαθέσιμοι οι κατασκευαστές, και δεν μιλάω μόνο για την ecig, να ακούσουν τον παλμό της αγοράς και να επενδύσουν σε κάτι ανώτερο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου