Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

DEA - Calliope

Παρόλο που το παρέλαβα με το σετ του Ιουλίου, βρίσκω την ευκαιρία να το δημοσιεύσω με τωρινή ημερομηνία προς διευκόλυνση των αναγνωστών και για να είναι όλα μαζί.

Μία βαθιά και βελούδινη γεύση για τις απολαυστικές στιγμές που σας αξίζουν. Απολαύστε το μετά από ένα φλιτζάνι καφέ. Αυτά μας λέει η εταιρεία για το συγκεκριμένο υγρό. Εδώ θα κάνω μια παρένθεση: Κάποια στιγμή, κάποιος πρέπει να πει κάτι για τις περιγραφές αυτού του είδους.
Βαθιά και βελούδινη γεύση από τι? Αμύγδαλο? Σαρδέλα? Καπνού? Βατραχοπόδαρου? Προσωπικά, θα προτιμούσα μία περιγραφή από τη γεύση και όχι διαφήμιση για κάποιο ποτό. Το ότι 9/10 η περιγραφή δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, είναι γνωστό. Αλλά μην το ανάγουμε σε κάτι που δεν είναι. Κλείνει η παρένθεση. Με το που είδα την ονομασία, το πρώτο που έκανα ήταν λογοπαίγνιο σχετικά με την Καλλιόπη του στρατού. Που να ήξεραν και αυτοί οι Ιταλοί τι πάει να πει Καλλιόπη στην Ελλάδα? Σου λέει «Μούσα ήταν, μια χαρά θα φανεί στους Έλληνες». Μετά άνοιξα το μπουκαλάκι, ευχόμενος φυσικά το άρωμα να μην έχει σχέση με την Καλλιόπη του ΚΕΤΘ Αυλώνας! Ευτυχώς δεν είχε. Ίσα ίσα το άρωμα είχε την πιο χαρακτηριστική μυρωδιά για έναν ατμιστή. Και αμέσως υπέθεσα ότι πρόκειται για έναν κλώνο Tribecca, ή πιο σωστά για άλλη μια αποτυχία κλωνοποίησης της συνταγής. Στην πραγματικότητα, το μόνο κοινό που έχουν αυτά τα δύο υγρά στη γεύση, είναι το βασικό καπνικό της συνταγής του Tribecca, το οποίο μετά από αρκετές δοκιμές πιστεύω ότι είναι το RY4 Double. Στο Calliope πρέπει να υπάρχει και λίγη Αιθυλική Μαλτόλη, αλλά σε πολύ μικρή ποσότητα, και φυσικά λείπει εντελώς η καβουρντισμένη γεύση της Acetyl Pyrazine. Αναφέρω αυτά τα συστατικά, γιατί όσοι έχουν προσπαθήσει αυτή την αντιγραφή (εμού συμπεριλαμβανομένου με εξαιρετικό αποτέλεσμα στο άρωμα αλλά μόλις 55/100 σχέση στη γεύση), αυτά έχουν χρησιμοποιήσει. Το υγρό στο οποίο μοιάζει περισσότερο το Calliope, είναι το Natura RY6, το οποίο όμως με 100% VG και ένα τάνκερ μαλτόλη μέσα, είναι σιρόπι. Η παραγωγή ατμού πολύ καλή και το χτύπημα στα 9mg απόλυτα ταιριαστό με τον χαρακτήρα του υγρού. Αν το δεις σαν αυτόνομο υγρό, είναι πολύ ωραίο, και οι φαν των παραλλαγών του RY4 θα το συμπαθήσουν. Αρκεί να μην το δεις και να μην το κρίνεις ως κλώνο Tribecca. Εκεί, μπαίνει το ψυχολογικό στη μέση και αποφασίζεις να το στείλεις Καιάδα. Το βαθμολογώ αυτόνομα με 73/100 αλλά δεν νομίζω ότι θα το άτμιζα ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου