Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

VDLV - Les Grands Rio Grande



Rio Grande, 6mg, Phenomenon Zest, 0.28mm Ni200, 2.0mm MC, 0.11Ω Nakamitchi

Και οι κακές μεταφράσεις, καλά κρατούν, με την περιγραφή να μας μιλάει για γκουρμέ διακριτική μίξη πορτοκαλιού, κόκκινων φρούτων του δάσους και μέντα. Έχω δοκιμάσει κάμποσα υγρά με πορτοκάλι ή μίγμα εσπεριδοειδών και μενθόλη, όπως και κάποια με φρούτα του δάσους και μενθόλη. Κανένα όμως με όλα μαζί. Η μυρωδιά από το μπουκαλάκι, είναι μυστήρια.
Από τη μία έρχεται πορτοκάλι, το οποίο λίγο μετά μετατρέπεται σε αρώματα τα οποία θα περίμενε κανείς να συναντήσει σε κάποιο λευκό κρασί. Έβαλα λοιπόν υγρό στον ατμοποιητή και ξεκίνησα.

Ωραία γεύση φλοιού πορτοκαλιού, μενθόλη σε διακριτικό ρόλο και πουθενά τα κόκκινα φρούτα, τουλάχιστον υπό το πρίσμα του πρωταγωνιστή. Θα σταθώ στην ποσότητα της μενθόλης περισσότερο, καθώς βρίσκεται σε μια πολύ ευχάριστη αναλογία, που ούτε περνάει απαρατήρητη, ούτε όμως είναι υπερβολική. Πρόκειται για μια ελαφριά και απαλή δόση φρεσκάδας, η οποία συμπληρώνει ευχάριστα τη γεύση του πορτοκαλιού, χωρίς να μας παγώνει τον εγκέφαλο και κάνει το υγρό πολύ νόστιμο. Στην εισπνοή από τη μύτη, οι γλυκόπικρες νότες του φλοιού πορτοκαλιού, επισκιάζουν όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, ακόμα και τη μενθόλη. Στη ρινική εκπνοή, τα αρώματα πορτοκαλιού υποχωρούν αισθητά, με τα φρούτα του δάσους να κάνουν μια εμφάνιση με την οξύτητα τους, η οποία όμως εύκολα μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Το χτύπημα ελαφρύ και η παραγωγή ατμού σίγουρα μεγαλύτερη από το αναμενόμενο. Η επίγευση έντονη στην αρχή, πιο απαλή στο τέλος, και σε όλα της τα στάδια, επίμονη. Αφήνει την αίσθηση ότι τρως μια καραμέλα μέντα πορτοκάλι, χωρίς πολλή δροσιά, με το πορτοκάλι να παίρνει κεφάλι και να παραμένει στο στόμα για αρκετή ώρα. Ένα ωραίο υγρό, το οποίο παραπέμπει σε ανοιξιάτικη διάθεση αλλά μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει πολύ ευχάριστη παρέα με λευκά ποτά. Προσωπικά, έκανα την απόπειρα να το δοκιμάσω παρέα με λευκό κρασί με αρώματα εσπεριδοειδών, και δεν λάθεψα. Μου θύμισε αγαπημένες γεύσεις όπως το παλιό καλό eBaron Frozen Orange σε πιο light εκδοχή. 79/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου