Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Vaponaute - Cherry Blossom Edition Limitee



Cherry Blossom Edition Limitee, 3mg, Tobecco KF4, 0.28mm Kanthal D, 2.5mm MC, 1.95Ω, Nakamitchi

Περίμενα κάτι μέρες την άφιξη αυτού του υγρού, και μόλις έλαβα τις αποδεικτικές φωτογραφίες ότι το όμορφο μαύρο μπουκαλάκι ήταν επιτέλους έτοιμο να το παραλάβω, έβαλα τρεχάλα. Μαύρο και το εξωτερικό κουτάκι του υγρού, κρύβει μέσα ένα όμορφο κατάμαυρο μπουκάλι που ακολουθεί τη μόδα των opaque φιαλιδίων που εξαπλώνεται σαν τρελή.
Να πω την μαύρη αλήθεια, απλά είχα ακούσει γι αυτό το υγρό χωρίς όμως να έχω διαβάσει λεπτομέρειες περί γεύσης και τα λοιπά. Αφού τράβηξα δυο τζούρες με τη μύτη γι το άρωμα, ξεκίνησα για σπίτι για να κάνω τη δοκιμή μου. Ο KF4 ήδη καθαρός για τη δοκιμή, παράλληλα έστησα και το Φαινόμενο με Ni200 για να έχω και ένα μέτρο σύγκρισης. Για αρχή, πρέπει να πω ότι το υγρό είναι εξαιρετικά παχύρρευστο και με έβαλε σε σκέψεις για το κατά πόσο θα μπορέσει να τροφοδοτήσει, ιδιαίτερα το Φαινόμενο.

Η μυρωδιά του λοιπόν, είναι έντονη και θυμίζει σιρόπι ή λικέρ κεράσι. Γλυκιά και όξινη, χωρίς καμία χημική νότα και χωρίς την παρουσία αλκοόλ, με την οξύτητα να τείνει περισσότερο σε βύσσινο. Από όσα υγρά κεράσι έχω δοκιμάσει, τις πιο ωραίες εμπειρίες έχω από υγρά τα οποία συνδυάζουν το κεράσι με τον καπνό. Δίπλα δίπλα γεμάτοι οι δυο ατμοποιητές μου και αφού τράβηξα κάποιες τζούρες, αποφάσισα ότι την πιο ολοκληρωμένη απόδοση την έδωσε ο KF.

Η γεύση στην εισπνοή, είναι ταυτόχρονα γλυκιά και όξινη, με τα αρώματα του κερασιού να γεμίζουν το στόμα. Δείχνει σαν να υπάρχει και κάποιο άλλο κόκκινο φρούτο, ίσως φράουλα ή βατόμουρο, αλλά με τίποτα δεν επικρατεί. Πιθανόν να υπάρχει εκεί με σκοπό το δέσιμο του υγρού. Η διαφορά με το Φαινόμενο, ήταν ότι εκεί ήταν πιο στρογγυλεμένη και βελούδινη η αίσθηση σε σημείο να θυμίζει κρέμα κεράσι ή μπισκότο με κεράσι. Όχι ότι ήταν άσχημο, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι το συγκεκριμένο φρούτο πρέπει να είναι έντονο και crisp που λένε και στο χωριό μου. Η γεύση χάνει σε ένταση, νομίζω ότι θα ήθελε λίγο παραπάνω συγκέντρωση αρώματος. Και αυτό το λέω με πάσα επιφύλαξη, καθώς είναι πολύ πιθανόν να ακολουθεί τις high VG επιταγές της νεότερης σειράς της εταιρείας, και να το θέλει το ντριπεράκι του και τα βατάκια του για να αποδώσει. Στην ρινική εισπνοή, η οξύτητα αυξάνεται κατά πολύ και τα αρώματα του κερασιού, αποδίδονται πολύ ωραία. Σε κάποια σημεία υπάρχει μια λουλουδένια αίσθηση αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω πιο συγκεκριμένα. Στην εκπνοή από τη μύτη, πραγματικά νομίζεις ότι έχεις φάει παντεσπάνι ποτισμένο με σιρόπι κερασιού. Όμορφη και απαλή αίσθηση και σε κάποια σημεία δίνει την αίσθηση ύπαρξης κάποιου ξηρού καρπού, ίσως αμύγδαλο. Η επίγευση, κυρίως όξινη, δεν είναι πολύ επίμονη και η γεύση του κερασιού υπάρχει στο βάθος ευγενική και διακριτική. Το χτύπημα ακριβώς όπως θα περίμενα από ένα τριάρι υγρό και η παραγωγή ατμού σε συνδυασμό με την πυκνότητα του υγρού, παραπέμπει σαφώς σε high VG υγρό. Πρόκειται για ένα πολύ καλό υγρό, κάτω όμως από τα στάνταρντς που η ίδια η εταιρεία έχει θέσει με την πρώτη σειρά των τεσσάρων υγρών. Δείχνει να έχει πέσει στην παγίδα της πολλής VG χωρίς την αντίστοιχη αύξηση σε άρωμα. Αν αυτή είναι η πραγματικότητα, δείχνει πρόχειρη δουλειά, γεγονός το οποίο δεν ταιριάζει με το mentalite (sic) της εταιρείας. Αν το υγρό θέλει ωρίμανση όπως προτείνει η εταιρεία και για τα άλλα της υγρά, επίσης δεν το γνωρίζω καθώς όπως προείπα δεν διάβασα τίποτα γι αυτό! Η γεύση του είναι απλή και ξεκάθαρη, που σίγουρα θα ήθελε λίγη ένταση ακόμη, και αυτή η ευθεία αντιμετώπιση είναι που με εντυπωσιάζει. Είναι πλέον εμφανές στην ατμιστική κοινότητα, ότι οι πιο δύσκολες γεύσεις να αποδοθούν σωστά, είναι και οι πιο απλές. Έχω επίσης την εντύπωση ότι αυτό το υγρό θα κεντήσει σε ατμοποιητή με κεραμικό. Με την επιφύλαξη όμως ότι μπορεί να συναντήσει θέματα υποτροφοδοσίας λόγω της πυκνότητάς του. Στο Φαινόμενο πάντως, μισή στροφή την άνοιξα την καμπάνα. Τους βαθμούς που χάνει πάντως, τους χάνει για ένα συνδυασμό δύο παραμέτρων: α) Μικρή ένταση στη γεύση β) Το άρωμα από το μπουκάλι προδιαθέτει για πολύ πιο έντονη γεύση. Με όλα αυτά στα υπ' όψιν πάντως, νομίζω ότι μπορώ άνετα να συστήσω μια δοκιμή. Άλλωστε, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι περιορισμένη έκδοση. Από μένα λοιπόν, 90/100.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου