Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

13th Floor Elevapors - Django



Django, 6mg, 70/30 VG/PG, KF3.1ES Clone, Kanthal D 0.28mm, 3.0mm MC, 2.12Ω, Nakamitchi

Γάλα με άρωμα βανίλιας και καραμέλα με μια ιδέα Kentucky Tobacco στην εκπνοή. Ένας «ατμιτσίνο» καραμέλας!

Για τα δικά μου δεδομένα, αυτή είναι μια τρομακτική περιγραφή. Γάλα, βανίλια και καραμέλα, είθισται να καταλήγουν σε αυτό που με χαλάει περισσότερο στο ητ, το βούτυρο.
Πολλές φορές την έχω πατήσει καθώς συνήθως τέτοια υγρά έχουν μια υπέροχη γλυκιά μυρωδιά καραμέλας. Αλλά μέχρι εκεί, καθώς το βούτυρο καταστρέφει για μένα τα πάντα. Αλλά είπαμε, αυτός είμαι εγώ. Ανοίγοντας λοιπόν το κίτρινο μπουκαλάκι, μία κατά κανόνα κακή μυρωδιά έρχεται στη μύτη, που μπορεί κάλλιστα να θυμίσει πλαστικό. Αφού το συνηθίσει όμως η μύτη, φανερώνονται νότες καπνιστής καραμέλας, προφανώς απόρροια του συνδυασμού του καπνού με την καραμέλα. Ελάχιστο υγρό στον ατμοποιητή να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και πάμε να δούμε τη γεύση του και τα λοιπά.

Για αρχή πρέπει να πω ότι δεν έχουμε θέμα με βούτυρο. Ούτε όμως δυστυχώς και με κάτι άλλο από την περιγραφή, πέραν μιας πολύ κακής απόπειρας απόδοσης γεύσης καπνού. Το γάλα και η βανίλια είναι μόνο κατά φαντασία στη γεύση, ενώ η καραμέλα σε ελάχιστα σημεία φαίνεται. Και αυτό που περιγράφεται ως μια «ιδέα Kentucky tobacco», είναι στην ουσία η κυρίαρχη γεύση σε πολύ κακή μορφή. Δίνει την εντύπωση ότι κάποιος έχει πάρει πλαστικοποιημένα φύλλα καπνού, τα έχει στρίψει και τα καπνίζει με μανία. Μετά από αρκετές τζούρες, η γεύση στρώνει ελάχιστα και αρχίζει να θυμίζει κάτι μεταξύ καζάν ντιπί και καπνιστής καμένης καραμέλας. Αυτή η άσχημη γεύση κάτι μου θύμισε και έπρεπε να γυρίσω κάποια χρόνια πίσω για να θυμηθώ που είχα συναντήσει κάτι παρόμοιο. Και η απάντηση είναι μία: Vapeheaven Premium Barbarian. Στην εισπνοή από τη μύτη τα πράγματα παραμένουν σε κακό επίπεδο, τόσο που χρειάστηκε να τσεκάρω μήπως έλιωσε το insulator του ατμοποιητή. Μακάρι να ήταν έτσι ώστε να δικαιολογήσω αυτή τη γεύση και μυρωδιά, να αλλάξω insulator και να δοκιμάσω ξανά. Μάταια, αυτή είναι η γεύση του υγρού. Η εκπνοή από τη μύτη πάλι, βρίσκεται ακριβώς στο άλλο άκρο, με το γάλα και την καραμέλα να παίζουν όμορφα, και κάποιες καπνιστές νότες να εμφανίζονται. Το ντουμάνι, πλούσιο και πυκνό, ενώ το χτύπημα ξανά ανεβασμένο. Η επίγευση, είναι κάπως καλή, με αίσθηση καπνού και καραμέλας. Την επισκιάζει όμως μία καμένη αίσθηση στη γλώσσα που χαλάει τα πάντα. Θεωρώ απαραίτητη προϋπόθεση την άμεση αντικατάσταση του καπνικού αρώματος με κάτι καλύτερης ποιότητας και διαφορετικού γευστικού προφίλ. Η τελευταία φορά που έμπλεξα με Kentucky tobacco, ήταν όταν δοκίμαζα τα Black Note και το συγκεκριμένο ουδεμία σχέση έχει ως απόδοση της καπνικής γεύσης και αίσθησης. Η δοκιμή στον dripper δεν άλλαξε κάτι και έτσι καταλήγω ότι σε τελική ανάλυση, γούστα είναι αυτά και ενδέχεται αυτό το υγρό να βρει κάποιους θαυμαστές. Όχι εμένα όμως. 43/100

2 σχόλια: