Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

13th Floor Elevapors - Levitation



Levitation, 6mg, 80/20 VG/PG, Tobecco KF4, Kanthal D 0.28mm, 2.5mm MC, 1.95Ω, Nakamitchi

Ένα ανεβαστικό milk shake με αρώματα από muffin μύρτιλου. «Είναι σαν ένα milkshake να έφαγε muffin μύρτιλου και μετά να το άτμισα».

Έτσι περιγράφει η εταιρεία αυτό το υγρό. Με τα muffins τα πάω καλά. Στην κατασκευή κυρίως, και παλαιότερα και στην κατανάλωση. Με τα μύρτιλα επίσης. Εκεί που με τρομάζει λίγο το όλο σκηνικό, είναι το milk shake.
Κυρίως γιατί σπάνια σε τέτοιες γεύσεις αποφεύγει κανείς το βούτυρο, και κατά δεύτερον γιατί οι φίλοι μας πέρα από τον Ατλαντικό αρέσκονται σε τόσο κρεμώδεις γεύσεις.

Ανοίγοντας λοιπόν το ροζ μπουκαλάκι, τα συναισθήματα είναι μπερδεμένα. Αφ’ ενός μία εξαιρετικά πιστή απόδοση του αρώματος από παγωτό βανίλια και κρύο γάλα, αφ’ ετέρου η μυρωδιά από το μύρτιλο που έχει πολλές χημικές νότες. Από όσα υγρά με μύρτιλο έχω δοκιμάσει, μόνο ένα με ενθουσίασε στο παρελθόν, και ευελπιστώ η γεύση από αυτό εδώ να με αποζημιώσει και να διώξει μακριά όσες ανησυχίες μου προκαλεί η μυρωδιά. Υγρό στον ατμοποιητή λοιπόν και ώρα να δούμε τι σκοπούς έχει και αυτό το υγρό.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: το υγρό δεν μου αρέσει. Αλλά είναι πραγματικά φανταστικό! Και πριν καλέσει κάποιος το ασθενοφόρο και τους κύριους που κουβαλάνε άσπρο πουκάμισο που δένει πίσω, για να με συλλάβουν ως διχασμένη προσωπικότητα, εξηγούμαι: ΕΜΕΝΑ δεν μου αρέσει, αυτές οι γεύσεις είναι πολύ χαμηλά στις προτιμήσεις μου. Όμως, το όλο σύνολο του υγρού, αποδίδεται φανταστικά. Γάλα, πηχτή υφή, κομμάτια κέικ και μύρτιλο, όλα μπλεγμένα με απόλυτη αρμονία μεταξύ τους, γεμίζουν το στόμα σε κάθε τζούρα. Παραφράζοντας το κομμάτι εντός εισαγωγικών στην περιγραφή, θα έλεγα ότι θυμίζει ένα μιλκ σέικ βανίλιας, με πολλά πολλά κομματάκια από Muffin με μύρτιλο. Και όντως, η γεύση διέψευσε τη μυρωδιά καθώς στην διάρκεια της τζούρας, δεν εμφανίζεται σε κανένα σημείο χημική γεύση. Στην εισπνοή από τη μύτη, τα αρώματα του κέικ και του γάλακτος είναι αυτά που κυριαρχούν ενώ στην εκπνοή από τη μύτη τα μύρτιλα κάνουν παιχνίδι πάνω σε ένα κομμάτι κέικ βουτηγμένο στο γάλα. Το χτύπημα αρκετά δυνατότερο από το αναμενόμενο, γεγονός που σε συνδυασμό με την αυξημένη περιεκτικότητα σε VG, είναι κάπως πρωτάκουστο. Το ντουμάνι είναι βασιλικό, και απολύτως αναμενόμενο. Η επίγευσή του, όχι πολύ επίμονη, είναι αρκετά μπερδεμένη. Το φρούτο ξεχωρίζει κάποιες στιγμές, αλλά γενικά μπορεί να χαρακτηριστεί ως mouth watering. Υγρό για όλη μέρα που δίνει τα ρέστα του παρέα με καφέ, ιδιαίτερα πρωινό. Δύσκολα θα μας κάνει παρέα σε ποτό ή τσιπουροκαταστάσεις, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Παρά την αρκετά πηχτή σύστασή του, ο κλώνος μου δεν συνάντησε θέμα τροφοδοσίας. Η δοκιμή στον αγνώστου ταυτότητας dripper που μοιάζει με igo, δεν έδειξε διαφορές στη γεύση. Ένεκα διπλής αντίστασης όμως και αρκετών watt, το ντουμάνι έφτασε σε επίπεδα ομίχλης στη Σκωτία. Και επαναλαμβάνω: το υγρό ΔΕΝ μου άρεσε! 93/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου