Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

VDLV - Les Grands Grand Maitre


Grand Maitre, 6mg, KF4 Tobecco Clone, 0.28mm Kanthal D, 2.5mm MC, 2.05Ω, Nakamitchi

Άλλη μια μετάφραση της πλάκας, από την οποία όμως μπορούμε να καταλάβουμε τα γευστικά χαρακτηριστικά του υγρού. Εκεί λοιπόν, διαβάζουμε για τσάι, λεμόνι και μανταρίνι. Ενδιαφέρουσα άποψη καθώς γενικά τα ροφήματα τσαγιού με εσπεριδοειδή, έχουν μια σχετικά καλή απόδοση γευστικά. Μένει να δούμε και αν κάτι τέτοιο μπορεί να περάσει και στον ατμό. Το άρωμα από το μπουκαλάκι, είναι μεθυστικό.
Μανταρίνι να ανακατεύεται με το λεμόνι, με το πρώτο να υπερισχύει κατά πολύ και το δεύτερο να κάνει διακριτικά αισθητή την παρουσία του, κυρίως με ελαιώδης και όξινες νότες. Με τόσο δυνατά συστατικά, δεν είναι να απορεί κανείς που το τσάι είναι εντελώς άφαντο στη μυρωδιά. Δεν φοβήθηκα να γεμίσω το τανκ του ατμοποιητή μέχρι τη μέση και ξεκίνησα.

Ζεστή και ελαιώδης γεύση μανταρινιού, διακριτική παρουσία ξύσματος λεμονιού και όλα αυτά σε μία βάση η οποία θυμίζει πραγματικά σαλέπι. Χαρακτηριστική είναι η ελαφρώς μεταλλική και στυφή αίσθηση που μένει στο στόμα και θυμίζει εύκολα το αίσθημα που παίρνουμε από μία γερή γουλιά μαύρου τσαγιού. Δεν μπορώ να πω όμως ότι είναι διακριτή η γεύση του τσαγιού με όλη της τη διάσταση. Περισσότερο βρίσκεται εκεί σαν υφή και σαν αίσθηση. Η ρινική εισπνοή δεν είναι και πολύ ευχάριστη και θυμίζει σε εντυπωσιακό βαθμό κολόνια με άρωμα λεμόνι. Οι παλιότεροι, θα θυμάστε τη «Μυρτώ»! Στην εκπνοή από τη μύτη όμως, τα πράγματα καθαρίζουν κατά πολύ και το άρωμα του τσαγιού ακολουθούμενο από λεμόνι, παίζει σε ικανοποιητικό βαθμό. Το χτύπημα είναι μέτριο προς ανεβασμένο ενώ η παραγωγή ατμού ελάχιστα κάτω από τα αναμενόμενα επίπεδα. Η επίγευση τώρα, παραμένει στο στόμα για αρκετή ώρα. Είναι στυφή, ελάχιστα εμπλουτισμένη με νότες μανταρινιού και δίνει στο στόμα μία μεταλλική αίσθηση. Όπως ανέφερα πιο πάνω, σαν να πίνεις τσάι δίχως ζάχαρη. Ένα ευχάριστο υγρό, αρκετά καλό που όμως χάνει πολύ από τη ρινική εισπνοή. Δεν είναι εύκολο για ένα ατμιστή να ατμίζει με κλειστή τη μύτη, ούτε πρέπει να του ζητείται κάτι τέτοιο. Δεν με ενθουσίασε, ούτε και με δυσαρέστησε όμως. Ίσως με την προσθήκη κάποιου γλυκαντικού και την αντικατάσταση του λεμονιού με λάιμ, να ήταν πολύ καλύτερο, αλλά δεν παίρνω και όρκο γι αυτό! Σίγουρα όμως, δεν είναι μπουχτιστικό. 80/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου