Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

13th Floor Elevapors - Bermuda



Bermuda, 6mg, 60/40 VG/PG, Phenomenon Zest, Ni200 0.28mm, 2.0mm MC, 0.13Ω, Nakamitchi

Ένα μίγμα από berries σε βάση μήλων Granny Smith και μια ιδέα σαμπάνιας. Ένα πραγματικό υγρό για ολοήμερο άτμισμα. 
Αυτά μας λέει για το υγρό η εταιρεία και αν πραγματοποιήσει την υπόσχεσή της, νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Ανοίγοντας λοιπόν το γαλάζιο μπουκαλάκι, αρώματα από αυτά που συνήθως λέμε «φρούτα του δάσους» πλημμυρίζουν τη μύτη.
Και είναι αδύνατον να χάσουμε την γλυκιά οξύτητα που αναδίδει το μήλο σε αυτό το συνδυασμό. Η σαμπάνια είναι άφαντη στη μύτη, ακόμα και ως απλά κάτι που να θυμίζει κρασί, αλλά δεν με ενοχλεί αυτό καθώς στη μύτη είναι ένα εξαιρετικά ευχάριστο άρωμα με τη μορφή την οποία έχει αυτή τη στιγμή. Υγρό στο Φαινόμενο λοιπόν μέχρι να δούμε τι έχει να μας πει.

Έντονη γεύση από berries γεμίζει το στόμα στη διάρκεια της τζούρας. Απαλή στην υφή αλλά καθαρή η γεύση, σίγουρα θυμίζει κάποια κοκτέιλ και στερείται οποιασδήποτε χημικής υπόνοιας. Στα τελειώματα της τζούρας, γίνεται αισθητό το μήλο, το οποίο δεν δύναμαι να ξεχωρίσω αν είναι Granny Smith, Starking ή βολιώτικο φιρίκι, αλλά δηλώνει το παρόν με πολύ όμορφο και ταιριαστό τρόπο. Τη σαμπάνια, αδυνατώ να την εντοπίσω αυτούσια. Όμως το σύνολο του υγρού σαν γεύση, θα μπορούσε να θυμίζει ένα κοκτέιλ με μηλίτη και «φρούτα του δάσους». Και τα κυριότερα από αυτά, φαίνεται να είναι το blackberry και η φράουλα, άγρια αν αποδεχτούμε τον χαρακτηρισμό «φρούτα του δάσους». Στη ρινική εισπνοή τα πράγματα θυμίζουν φράουλα και μήλο, και η φράουλα δεν είναι και από τις καλές. Γεγονός που προτίθεμαι να παραβλέψω, λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι η πλειοψηφία της ατμιστικής φράουλας, δεν είναι και πολύ καλή... Στην εκπνοή από τη μύτη, μήλο σε συνδυασμό με την οξύτητα των berries είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν. Το ντουμάνι σαφώς άνω του ικανοποιητικού και εδώ πρέπει να τονίσω πως το Φαινόμενο χρειάστηκε μια ολόκληρη βόλτα της καμπάνας ώστε να μην έχει θέματα με την τροφοδοσία. Το χτύπημα, στα αναμενόμενα επίπεδα, με αυξητική τάση όσο μεγαλώνει ο όγκος του ατμού που εισπνέουμε. Η επίγευση, είναι επίμονη και περιφέρεται γύρω από τα αρώματα του μήλου. Σε κάποια σημεία της, έχει και μια κάποια οξύτητα, αλλά σε γενικές γραμμές είναι γλυκιά και με αρκετές γήινες νότες. Το υγρό δοκιμάστηκε και σε αγνώστου ταυτότητας dripper με διπλή αντίσταση στα 1Ω, που οπτικά θυμίζει Igo. Στη γεύση ελάχιστες διαφορές βρήκα, με σημαντικότερη αυτή της λιγότερο βελούδινης γεύσης. Αλλά αυτό, πιθανό και να οφείλεται στην έλλειψη TC. Ένα νόστιμο υγρό, που μπορεί να διαφημίζεται ως ADV, αλλά εγώ θα το κατέτασσα ως επιδόρπιο περισσότερο. Επίσης θεωρώ ότι το καλοκαίρι θα μας απασχολήσει πολύ περισσότερο αυτό το υγρό, καθώς το γευστικό του προφίλ φαίνεται να ταιριάζει περισσότερο με παγωμένα λευκά ποτά, ή λευκό κρασί. Δεν μπορώ να με φανταστώ να πίνω καφέ με τη συνοδεία του. Και μιας και έχει τη δυνατότητα να προσφέρει αναλλοίωτη τη γεύση του στα πολλά watt, νομίζω ότι οι απανταχού συννεφάκηδες θα βρουν άλλο ένα πιστό σύντροφο στα κυνήγια τους... Μεγάλο συν, η εντυπωσιακά κρεμώδης υφή του σε κάποια σημεία, χωρίς όμως γεύση ή άρωμα κρέμας. 92/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου