Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

The Vape Laboratory - Lamda for Λiquid Reserve de Chateaux No. 2



Lamda for Λiquid Reserve de Chateaux No. 2, 12mg, Kayfun 4 Tobecco Clone, 0.28mm Kanthal D, 2.5mm MC, 1.89Ω, Nakamitchi

Το Reserve de Chateaux Ν° 2 - La Gloria Cubana της σειράς Premier Cru της Lamda, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της εταιρείας με κορυφαίο ειδικό στην απόσταξη καπνού. Πρόθεσή τους ήταν να παράξουν ένα υγρό με ένα προφίλ ανάλογο ενός πούρου Petit Corona. Τα καπνά που διαλέχτηκαν είναι αντίστοιχα με εκείνα που χρησιμοποιούν οι rollers και σκοπός της εταιρείας ήταν να μεταφέρει την γευστική εμπειρία καθαρών - οργανικών καπνών στα υγρά αναπλήρωσης.
 Χρησιμοποιώντας ειδικό μηχάνημα απόσταξης, η Lamda πήρε το μέγιστο των γεύσεων των διαφορετικών φύλλων καπνού (Maduro, Virginia & Burley). Τα αποστάγματα φιλτράρονται 3 φορές σε ειδικό διηθητικό χαρτί (2 microns), ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε γευστικό επίπεδο. Η ανταπόκριση που έλαβε η Lamda για το Reserve de Chateaux Ν° 2 ήταν μεγάλη. Δεν θα πρέπει να λησμονηθεί όμως πως η διαδικασία παραγωγής και ωρίμανσης του συγκεκριμένου υγρού κρατά πάνω από 8 εβδομάδες και η τελική ποσότητα παραγωγής είναι περιορισμένη. Έτσι, η εταιρεία εμφιαλώνει το προϊόν σε 75 αριθμημένα φιαλίδια ανά παρτίδα εκ των οποίων μόνο 50 είναι διαθέσιμα προς πώληση στο κοινό. Το Reserve de Chateaux Ν° 2 είναι διαθέσιμο σε συγκέντρωση νικοτίνης 12mg/ml σε ένα ισορροπημένο χαρμάνι (50% PG / 50% VG).

Τα Maduro είναι συνήθως φύλλα καπνού από το μέσο του φυτού, μεγάλα σε μέγεθος, με αρκετά αρώματα, και παλαιωμένα με διάφορους τρόπους. Χρησιμοποιούνται σε κάποια πολύ καλά πούρα, είτε έτοιμα είτε σε πιο «άγουρη» μορφή, επιτρέποντας στο πούρο να ωριμάσει στριμμένο, χάρις στα σάκχαρα που περιέχει, σε ιδανικές συνθήκες χωρίς να ξεραίνεται κανένα σημείο.

Το άρωμα από το μπουκαλάκι, σαφώς λιγότερο γλυκό από το προηγούμενο, έχει αρκετές «λιαστές» και ψημένες νότες, οι οποίες εξάπτουν το ενδιαφέρον. Περισσότερο θυμίζει ψημένο Burley, ενώ τα χαρακτηριστικά Virginia απέχουν παντελώς από τη μυρωδιά. Υγρό στον ατμοποιητή λοιπόν και πάμε!

Η γεύση του είναι έντονη, πικάντικη σε πολλά σημεία με πολλά στοιχεία παλαίωσης και θερμικής επεξεργασίας των καπνών. Να πω την αλήθεια, οι μνήμες μου από Maduros είναι αρκετά παλαιές και με δυσκολία τις ανακαλώ. Αλλά οι ομοιότητες, είναι αδιαμφισβήτητες. Όποιος περιμένει ένα υγρό με αρώματα των πούρων που είχε συνηθίσει, θα βρεθεί προ εκπλήξεως. Η φιλοσοφία του υγρού παραπέμπει περισσότερο σε Cavendish αλλά με σαφείς διαφορές. Στην εισπνοή από τη μύτη, η ένταση του ψημένου αρώματος χτυπάει κόκκινο, ενώ η αυξημένη νικοτίνη το κάνει πολύ ζόρικο για μένα. Στην εκπνοή από τη μύτη, εμφανίζονται αρκετές καπνιστές νότες, με μία ελάχιστη γλύκα η οποία θα μπορούσε να παρομοιαστεί με την υπόξινη και διακριτική γλύκα μιας μαύρης σοκολάτας με 80+% κακάο. Το χτύπημα είναι αρκετά έντονο ενώ η παραγωγή ατμού είναι αναμενόμενη. Η επίγευσή του τώρα είναι μέτριας έντασης και διάρκειας αλλά πολύπλοκη, χρειάζεται κάποιες «επισκέψεις» για να μας δώσει όσα έχει να μας δώσει. Νότες ψημένου καπνού, πιπέρι, αίσθηση καψίματος και μία φυσική γλύκα, κάνουν τον ατμιστή να πιστέψει ότι έχει στα χέρια του ένα εξαιρετικό καπνικό, σπάνιας αρμονίας και γεύσης. Σίγουρα αρκετά διαφορετικό από αυτό που περίμενα από την αναφορά των καπνών που περιέχει, δεν φανταζόμουν ότι η συμβίωση παλαιωμένων καπνών και Virginia με Burley, που κατά κανόνα είναι γλυκίζουσες ποικιλίες, θα απέδιδε τόσο καλά. Μεγάλο ατού του υγρού, είναι ότι βγάζει τις γεύσεις από τα στοιχεία που αποτελούν το χαρμάνι του ξεχωριστά και διακριτά. Παρόλα αυτά, δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να συνδυάζονται πολλά χαρμάνια με ιδιαίτερες γεύσεις, καθώς χάνεται η προσωπικότητα της κάθε ποικιλίας, ιδιαίτερα αν πρόκειται για τόσο χαρακτηριστικές γεύσεις. Με χαρά θα το προσέθετα στην ποικιλία υγρών τα οποία θα έπαιρνα μαζί μου για ποτό. Κατά τη γνώμη μου, δεν προσφέρεται για επιδόρπιο μετά από πλούσια γεύματα, καθώς οι «μπαχαρικές» του νότες πιθανόν να εξαφανιστούν πάνω σε έναν ήδη φορτωμένο ουρανίσκο. 97/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου