Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

The Vape Laboratory - Lamda for Λiquid Gaucho Verano



Lamda for Λiquid Gaucho Verano, 6mg, KF3.1ES Clone, Kanthal D 0.28mm, 2.5mm MC, 1.93Ω, Nakamitchi

Πρόκειται για μια παραλλαγή του γνωστού RY4. Η αγαπημένη καπνική γεύση πλαισιώνεται από καραμέλα και δένει με νότες από πεπόνι, το οποίο κυριαρχεί πάνω σε μία ζεστή βάση από κρέμα βανίλια και ξηρούς καρπούς. Είναι μία διαφορετική γεύση που προσφέρεται για άτμισμα όλες τις ώρες τις ημέρας δίχως να κουράζει. Το Gaucho Verano είναι διαθέσιμο σε συγκεντρώσεις νικοτίνης 3, 6, 12 και 18 mg/ml σε ένα ισορροπημένο χαρμάνι (50% PG / 50% VG).

Πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η περιγραφή. Το παλιό καλό κλασσικό RY4, έχει μεγαλώσει αρκετούς ατμιστές. Ο συνδυασμός με πεπόνι σε κάποιους παλαιότερους μπορεί και να φαινόταν βέβηλος, όμως φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι από εμάς αρέσκονται να δοκιμάζουν πειραγμένες γεύσεις.


Πράγματι, ανοίγοντας το μπουκαλάκι, το άρωμα του πεπονιού είναι υπέροχο. Αν του δώσεις και λίγο παραπάνω προσοχή, είναι ανιχνεύσιμα τα αρώματα ξηρών καρπών και καραμέλας. Έπ’ ουδενί σε πρωταγωνιστικό ρόλο όμως. Έβαλα υγρό στον ατμοποιητή και ξεκίνησα. Σ

τις πρώτες τζούρες, το πεπόνι βαράει ταβάνι. Ωραίο, ώριμο, γλυκό, ζεστό, δίνει την αίσθηση και το άρωμα που γεμίζει το σπίτι τη στιγμή που κόβεις το πεπόνι που μόλις έχεις αγοράσει, χωρίς να το έχεις βάλει ψυγείο. Μόλις το συνηθίσει λίγο το στόμα, σκάει μια κρεμώδης καραμέλα, ακριβώς στα όρια της ανοχής μου. Οι ξηροί καρποί ακολουθούν και τέλος το καπνικό κομμάτι. Σε εκείνη τη φάση, βρέθηκα να μιλάω μόνος μου και να λέω «ναι ρε φίλε, RY4». Δεν χρειάζεται νομίζω να αναλύσω τις γεύσεις που βγάζει ένα καλό RY4, συνοπτικά όμως είναι καπνός με καραμέλα. Κάποιες πειραγμένες εκδοχές, χρησιμοποιούν καραμέλα γάλακτος, καραμέλα βουτύρου, ή butterscotch. Αυτό, έχει περισσότερο κρέμα καραμέλας και επαναλαμβάνω, στα όρια της ανοχής μου. Στη ρινική εισπνοή, καπνιστό πεπόνι ενώ στην εκπνοή από τη μύτη, λιγότερο πεπόνι και περισσότερη καραμέλα. Οι ξηροί καρποί φαίνονται περισσότερο στην επίγευση, ενώ το χτύπημά του είναι ακριβώς στα αναμενόμενα επίπεδα. Η παραγωγή ατμού, σαφώς ανώτερη από το αναμενόμενο. Για να πω την αλήθεια, όταν διάβασα για τη μίξη ενός λατρεμένου καπνικού με πεπόνι, δεν πίστευα ότι το αποτέλεσμα θα ήταν ωραίο. Ευτυχώς διαψεύστηκα. 

Στους παλαιότερους, θα θυμίσει γεύσεις του παρελθόντος, ενώ στους νεότερους θα διδάξει γεύσεις του παρελθόντος. Μία εξαιρετική υλοποίηση, ιδανική ακόμα και για ολοήμερο άτμισμα, που δεν κουράζει και δίνει ατόφια τη γεύση της σε κάθε τζούρα. 93/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου