Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Cuttwood Vapors - Mega Melons



Mega Melons, 3mg, Phenomenon Zest, 0.28mm Ni200, 2.0mm MC, 0.09Ω, TC, Nakamitchi

Μια τριπλέτα από πεπόνι, μάγκο και παπάγια, δημιουργεί αυτόν τον εξαιρετικό συνδυασμό από δροσιστικές τροπικές γεύσεις.

Το μόνο υγρό της σειράς για το οποίο ήμουν σίγουρος ότι δεν θα με δυσκόλευε, ένεκα σίγουρης απουσίας οτιδήποτε κρεμώδους.
Ανοίγοντας το μπουκαλάκι, η μυρωδιά είναι όντως τροπική. Πολλές εταιρείες έχουν αποπειραθεί να φτιάξουν υγρά τύπου «exotic» με κατά κανόνα παταγώδη αποτυχία, καθώς στο τέλος αυτό που μένει είναι μια χημική μυρωδιά και γεύση. Εδώ, η μυρωδιά δεν είχε αυτά τα στοιχεία «πούλπας» που έχω συναντήσει σε άλλα. Έβαλα υγρό στον ατμοποιητή και ξεκίνησα.

Αρχικά έρχεται στο στόμα το πεπόνι, με όλη του τη γλύκα. Στη συνέχεια, εμφανίζεται το άρωμα, η γλυκιά οξύτητα και οι γήινες νότες του μάγκο και τέλος, μένει με χαρακτηριστική πικράδα που θυμίζει φλοιό πορτοκαλιού, με εξωτικό άρωμα και γεύση. Να πούμε εδώ, ότι η παπάγια στην Ελλάδα είναι περισσότερο γνωστή ως αποξηραμένο φρούτο, με γλυκιά, ξινή και ελαφρά πικρή χαρακτηριστική γεύση. Έχω κάποια χρόνια να δοκιμάσω κάτι τέτοιο, αλλά σίγουρα υπάρχουν στοιχεία του σε αυτό το υγρό. Στη ρινική εισπνοή, αρώματα από μάγκο και ζαχαρωμένη παπάγια κυριαρχούν, με μία ελαφρά οξύτητα να χτυπάει τη μύτη, ενώ στην εκπνοή από τη μύτη εμφανίζεται γλύκα, οξύτητα και καθαρό άρωμα από μάγκο. Η παραγωγή ατμού είναι πλούσια ενώ η επίγευση σύντομη αλλά έντονη με τις νότες από όλα τα φρούτα που περιέχει να είναι παρούσες. Το χτύπημα αρκετά πιο έντονο από ότι θα περίμενε κανείς από ένα υγρό 3mg. Ένα πολύ ωραίο φρουτένιο υγρό το οποίο ατμίζεται με μεγάλη ευχαρίστηση και θα μπορούσε να συνοδεύσει λευκά παγωμένα ποτά με άνεση. Προτείνω στους «συνταγούληδες» να το χρησιμοποιήσουν σε δημιουργίες τους καθώς τα αρώματά του είναι εξαιρετικά ρεαλιστικά. 93/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου