Bravura, 6mg, KF4 Tobecco Clone, Kanthal D 0.28mm, 2.5mm
MC, 1.88Ω, Nakamitchi
Με ξήρανση στον αέρα και φυσική ωρίμανση, η Bravura ξεκινά
με τις βελούδινες και πλούσιες γεύσεις του κόκκινου Burley, το οποίο υφίσταται επεξεργασία
με έναν τρόπο που χάνεται στους αιώνες. Έτσι, πετυχαίνει βαθιές και γήινες
νότες με διακριτικές φρουτώδεις παρουσίες. Το αποτέλεσμα, είναι μια πολύπλοκη
και πλούσια σε σώμα ατμιστική εμπειρία η οποία φέρνει στο μυαλό παγκοσμίως
κορυφαία καπνά. Στη μουσική, η Bravura είναι ένα κομμάτι, συνήθως εντός μιας Cadenza, σχεδιασμένο ώστε ο σολίστας να
κάνει επίδειξη της τεχνικής του. Πρόκειται για ένα χαρμάνι Perique, με την ονομασία του υγρού να
προέρχεται από τη λέξη bravo,
που σημαίνει «τολμηρό». Το υγρό συμβολίζει μία θαυμαστή επίδειξη τελειότητας,
που τελειώνει τη συμφωνία των Black Note.
Το Perique είναι μια ποικιλία καπνού με ρίζες στη Louisiana, γνωστό για το δυνατό, έντονο
και φρουτώδες άρωμά του. Από το 2006 στη Γαλλία, παράγεται και λικέρ με την
ονομασία Perique Liquer de Tabac το οποίο μόλις το βρω δεν υπάρχει περίπτωση να μην το
δοκιμάσω. Με μια πρόχειρη έρευνα, το βρίσκω σε αγγλικό eshop προς
€47.00 όσο μια καλή βότκα δηλαδή!
Οι εμπειρίες μου με Perique περιορίζονται σε κάποια καπνά
πίπας, από τα οποία θυμάμαι έντονες, βαριές γεύσεις, ψημένες σε κάποιες
παραλλαγές, καπνιστές σε άλλες. Θυμάμαι και την απίστευτα αρωματική εκδοχή του
καπνού Amphora αλλά σύμφωνα με αυτά που λέει η εταιρεία περί μη χρήσης
πρόσθετων, δεν πιστεύω ότι αυτό είναι που θα συναντήσω. Η μυρωδιά από το
μπουκαλάκι, είναι η πιο έντονη από τα υγρά της σειράς. Δύσκολα θα βρει κάποιος
διαφορές από τα υπόλοιπα, εγώ θεωρώ εμφανές όμως ότι θυμίζει κάτι προσεγμένο
και αρκετά παλαιωμένο. Είναι ένα από τα υγρά που είχα δοκιμάσει και σε 12ρι, το
οποίο μου είχε κάνει εντύπωση για τις έντονες γεύσεις του και τα βαριά του
αρώματα. Τώρα, με ανεκτή από εμένα νικοτίνη, ελπίζω να μπορέσω να του δώσω την
προσοχή που του αξίζει. Από εκείνη τη στιγμή είχα καταλήξει στον KF4 κλώνο μου, και είχα πει
ότι θα αποτελούσε ιδανικό άτμισμα μετά από ένα καλό τσιμπούσι. Έτσι, μετά από
ένα ξεγυρισμένο ψήσιμο το οποίο περιελάμβανε πανσέτες, κοτόπουλα, λουκάνικα,
σεφταλιές, πολλές μπύρες και ένα γλυκό από τα χεράκια μου, έβαλα υγρό στον
ατμοποιητή και το ξεκίνησα. Έντονη γεύση από σκούρα καπνά, με ενδεικτικές τις
νότες από ξύλο και πολύμηνη ωρίμανση είναι τα πρώτα στοιχεία που εμφανίζει το
υγρό. Καμία γλυκάδα, κανένα αρωματικό στοιχείο εκτός από τα αρωματικά στοιχεία
μιας εξαιρετικής ποικιλίας καπνού. Στην εισπνοή από τη μύτη, η μυρωδιά θυμίζει
καπνό πίπας την ώρα που πέφτει η θερμοκρασία του και σβήνει, με τα αρώματα του καμένου
ξύλου να εμφανίζονται σε πολλά σημεία. Στην εκπνοή από τη μύτη, δεν υπάρχει
συγκεκριμένο άρωμα παρά μόνο μια τσιγαρίσια αίσθηση. Η αλήθεια είναι ότι είναι
εύκολο να το χαρακτηρίσει κάποιος τσιγαρίσιο, εγώ όμως διαφωνώ. Λείπει το
τασάκι και η βρώμα του καμένου χαρτιού, στοιχεία που πολλοί μπορεί να
λαχταρούν, εγώ όμως δεν μπορώ πλέον να τα πλησιάσω. Το χτύπημά του είναι κάπως
πιο δυνατό από το αναμενόμενο, ενώ η επίγευσή του είναι ελαιώδης σε κάποια
σημεία, και ίσως αφήνει και κάποιες πιο καβουρντισμένες νότες, ίσως ξηρών
καρπών, αλλά μάλλον ιδέα μου είναι. Το έδωσα και σε τρεις ακόμα ατμιστές, οι
οποίοι συμφώνησαν στο ότι πρόκειται για πολύ καλή επιλογή για μετά το φαγητό. Η
ατάκα τους «τσιγαρίσιο» επιβεβαιώνει απλά την άποψή μου, ότι για την πλειοψηφία
των καπνιστών, πρώην και νυν, η λέξη «καπνός» σημαίνει τσιγάρο. Δεν ξέρω αν θα
μπορούσα να το ατμίσω όλη μέρα, μάλλον θα το κρατούσα για νυχτερινές ώρες, αλλά
σίγουρα μαζί με το Cadenza
είναι στα δύο κορυφαία για μένα από την εταιρεία. Σε αυτό, βρήκα και την
μεγαλύτερη ένταση αρώματος που αναζητούσα στα υπόλοιπα υγρά της εταιρείας, και
αυτό έβαλε την πινελιά του για το τελικό 99/100 που θεωρώ ότι αξίζει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου