Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Five Pawns - Black Flag Risen Original



Vape mail σήμερα, ευγενική προσφορά της Vapeland, το οποίο περιελάμβανε τα δύο νέα δημιουργήματα της Five Pawns και τα πέντε υγρά της Insignia Series. Το Black Flag Risen Original, είναι θεωρητικά μια πιο εκλεπτυσμένη μορφή του Black Flag Fallen Limited Edition MMXV το οποίο και ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο, πολύ έντονο υγρό το οποίο προκαλούσε ποικίλα συναισθήματα στον ατμιστή. Ας θυμηθούμε λοιπόν τι είχα γράψει γι αυτό: 



Ήταν ένα υγρό το οποίο ακόμα δεν έχω καταλήξει για το αν μου άρεσε τελικά ή όχι. Και αυτό γιατί όταν το άτμιζα, υπήρχαν φάσεις που δεν ήθελα να το δω μπροστά μου. Όταν όμως άφηνα το μοντ στην άκρη, το ήθελα σαν τρελός.

Το Black Flag Risen Original λοιπόν, δείχνει τις σημαντικές διαφορές που έχει με τον «μπαμπά» του, με το που ανοίγει το μπουκαλάκι. Είναι απόλυτα αισθητή η έλλειψη του μελιού, η ηπιότερη μορφή κρέμας, η έλλειψη του Toffee και η διόρθωση της μαύρης σοκολάτας. Είναι ένα εντελώς νέο υγρό κατά τη γνώμη μου και δεν βλέπω την ώρα να το δοκιμάσω. Μεγάλη εντύπωση, όχι απαραίτητα θετική, μου έκανε το ότι το υγρό είναι θολό. Επέλεξα τον κλώνο του KF4 γι αυτό το υγρό και τον γέμισα για να δω τι γίνεται.

Black Flag Risen Original, 6mg, Tobecco KF4, 0.28mm Kanthal D, 2.5mm MC, 1.90Ω, Nakamitchi

Για ξεκίνημα, το υγρό είναι αρκετά πηχτό για τη σύσταση την οποία μας λέει ότι έχει, 50/50 δηλαδή. Τραβώντας την πρώτη τζούρα, μετά από κάτι απανωτές για να ποτίσει το βαμβάκι, επιβεβαιώνεται το συμπέρασμά μου από το άρωμα του υγρού: πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό. Και αυτό ήταν αρκετό για να φύγουν όλες μου οι επιφυλάξεις, καθώς περίμενα να χτυπήσουν δυνατά όπως στο Fallen οι επιμέρους γεύσεις.

Το υγρό λοιπόν έχει αλλάξει χαρακτήρα. Επικεντρώνεται στον καφέ ο οποίος πλέον χωρίς να επισκιάζεται από την ένταση, αφήνει τα ψημένα και γήινα αρώματά του ελεύθερα, προσφέροντας μια πολύ γευστική εμπειρία. Το μέλι λείπει, οι στυφές νότες του μαύρου καρυδιού επίσης, η ελάχιστα βουτυρένια και κρεμώδης αίσθηση του Toffee απουσιάζει επίσης και η σοκολάτα από «κατράμι», είναι πλέον πιο ελαφριά, σε βαθμό να θυμίζει ρόφημα μόκα. Η μεγαλύτερη αλλαγή όμως, είναι στην κρέμα. Σαν να της έχουν αφαιρέσει τα λιπαρά, με σαφή μείωση στην γεύση και το άρωμα της μαύρης τρούφας, βρίσκεται εκεί σαν επισφράγισμα. Στο βάθος της τζούρας, οι γήινες νότες του καφέ μαζί με την τραχύτητα της τρούφας, αφήνουν μια καταπληκτική αίσθηση στο στόμα, και μου βάζουν ιδέες για κατασκευή ροφήματος. Στη ρινική εισπνοή, το άρωμα του καφέ κυριαρχεί με την τρουφόκρεμα να ακολουθεί. Ελάχιστη η παρουσία της σοκολάτας. Στην εκπνοή από τη μύτη, απαλός καφές με σοκολάτα. Το χτύπημα αρκετά ελαφρύ, ενώ η παραγωγή ατμού σε αυξημένα επίπεδα. Ρε μήπως μας δουλεύουν με το 50/50? Και πάμε τώρα στην επίγευση. Δεν είναι πολύ έντονη, αλλά έχει μεγάλη διάρκεια. Πολύ μεγάλη. Ψημένος καφές με λικέρ σοκολάτα είναι τα στοιχεία τα οποία είναι πιο διακριτά εκεί, ενώ η κρέμα δεν αφήνει ίχνος. Το στόμα πλημμυρίζει και λίγο μετά εμφανίζονται τα στοιχεία της τρούφας.

Αυτό το υγρό έχει την ικανότητα να προκαλέσει πολύ μεγάλη ζημιά στην ατμιστική κοινότητα. Ακριβώς αυτή η πιο ελαφριά γεύση, μπορεί να κάνει κάποιον να το ατμίσει με μανία, όλη μέρα, κάθε μέρα. Ιδιαίτερα αν δεν έχει δοκιμάσει το BFF όταν κυκλοφόρησε. Και το βλέπω από μένα, καθώς δεν μου προξένησε τα συναισθήματα του προαναφερόμενου. Χαίρομαι για την έλλειψη μελιού και Toffee και νομίζω ότι αυτή ακριβώς η έλλειψη είναι που εξαφάνισε εκείνη την πολύ βαριά μυρωδιά που άφηνε στο χώρο. Πλέον η μυρωδιά είναι απλά φανταστική, και οι δεσμευμένοι λάτρεις, δεν θα το ατμίζουν με την απειλή παντόφλας, κουζινικών ή της κρεβατομουρμούρας. Συνεχίζω να το ατμίζω μανιωδώς και ούτε στιγμή δεν έχει έρθει εκείνο το συναίσθημα που είχα με το BFF, να μη θέλω να το δω μπροστά μου δηλαδή. Προσωπικά, θα ήθελα λίγο μεγαλύτερη συγκέντρωση αρώματος, ίδιες αναλογίες γεύσεων απλά μεγαλύτερη ένταση. Λένε ότι έχω ευαίσθητο ουρανίσκο. Αν αυτό όντως ισχύει, τότε όσοι δεν έχουν, ενδέχεται να το βρουν ακόμα και άτονο. Και αυτό είναι το μόνο κομμάτι του που βρήκα μείον. Δεν ξέρω αν ο espresso που έχει μέσα είναι ντεκαφεϊνέ ή full power, ξέρω όμως ότι η πιστότητα της γεύσης είναι εξαιρετική. Για άλλη μια φορά οι φίλοι μας στην Καλιφόρνια έκαναν το θαύμα τους! 98/100 με τους δυο βαθμούς να χάνονται από την ένταση που θα ήθελα παραπάνω. Λίγο παραπάνω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου