Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Baker White - The Business 1929



1929, 6mg, KF3.1ES Clone, 0.28mm Kanthal D, 2.5mm MC, 1.64Ω, Nakamitchi.

Γλυκό «μανδαρίνικο» πορτοκάλι και ανανάς, αναμεμειγμένα για να φτιάξουν αυτό το smoothie προς ευχαρίστηση του ουρανίσκου. Αυτά μας λέει η εταιρεία για το υγρό.

Βασικά, δεν κατέχω την έννοια του mandarin orange. Mandarin ξέρω την κουζίνα, γι αυτό και το έχω μεταφράσει ως «μανδαρίνικο». Τι να πω, μπορεί απλά να είναι κάποια ποικιλία που δεν γνωρίζω, πράγμα καθόλου παράξενο.


Ανοίγοντας το μπουκαλάκι, ένα υπέροχο άρωμα από γλυκιά κρέμα πορτοκάλι. Τόσο γλυκιά που θα μπορούσε να είναι μανταρίνι. Βρε λες το mandarin orange να είναι τυπογραφικό και να έχουν ξεχάσει ένα and στη μέση? Από την άλλη, όταν πρόκειται για μανταρίνι σε υγρό, συνήθως χρησιμοποιείται η έκφραση tangerine ή Clementine. Ανανά πάντως δεν είδα. Υγρό στον ατμοποιητή λοιπόν και πάμε.

Η γεύση, ουδεμία σχέση έχει με την περιγραφή ή με το άρωμα πάντως. Πίκρα και άρωμα πορτοκαλιού είναι τα κυρίαρχα στοιχεία και παραμένουν στο στόμα ακόμα και μετά από κάποια ml. Η εισπνοή από τη μύτη είναι γεμάτη πορτοκάλι, κάποιες στιγμές σε ενοχλητικό βαθμό, ενώ η ρινική εκπνοή είναι το κορυφαίο στοιχείο του υγρού, αφήνοντας μια απαλή αίσθηση κρέμας και πορτοκαλιού. Η παραγωγή ατμού σε λογικά επίπεδα ενώ το χτύπημα στα απολύτως αναμενόμενα επίπεδα. Η επίγευση έχει ένταση αλλά όχι τόσο μεγάλη διάρκεια, και έχει στοιχεία πορτοκαλιού και πικράδας, σε μια ελαιώδη αίσθηση.

Μου αρέσουν τα πικρά υγρά με εσπεριδοειδή, με κορυφαίο το Samba Sun by The Artist Collection. Αυτό εδώ όμως είναι ενοχλητικό. Προσέθεσα και σκέτη βάση μόλις άδειασε το τανκ, μήπως και γίνει πιο απαλό. Έγινε, γλύκανε αλλά η πίκρα στα ίδια ενοχλητικά επίπεδα. Και αν σκεφτεί κανείς ότι οι καφέδες και τα τσάγια μου δεν περιέχουν ζάχαρη και το Campari το πίνω χωρίς σόδα, νομίζω ότι η έκφραση «ενοχλητική πίκρα» αποκτά μια ιδιαίτερη βαρύτητα. Σκέτο, δεν το συμπάθησα. Ίσως ως προσθήκη σε κάποιο άλλο υγρό, να δουλέψει καλύτερα. Και ο ανανάς, αναζητείται. 58/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου