Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Five Pawns - Black Flag Risen Enriched



Πάμε τώρα να δούμε και το Enriched. Το οποίο από ότι μας λέει η εταιρεία, είναι το ίδιο με το προηγούμενο, εμπλουτισμένο όμως με μια ελαφριά νότα από καπνό Virginia. Πως? Five Pawns καπνικό? Όλα τα ισοπεδώσαμε σε αυτό τον πλανήτη? Γκρεμίστηκε κανένας φούρνος? Κι όμως, από τα δύο αυτά νέα υγρά, ήταν αυτό που περίμενα περισσότερο.
Θεωρώντας φυσικά, ότι αφού η εταιρεία αποφάσισε να εισαγάγει το καπνικό στοιχείο στα υγρά της, δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από κορυφαίο. Μας λέει επίσης ότι βασίζεται σε κάποιο ποτό ονόματι «Coffee & Cigarettes» το οποίο δεν γνωρίζω αν υπάρχει. Αυτό που δεν γνωρίζει όμως η εταιρεία, είναι ότι το τυπικό ελληνικό πρωινό για πολλές δεκαετίες, είναι ακριβώς αυτό: καφές και τσιγάρο. Στην Αγγλία τρώνε λουκάνικα και φασόλια, στην Αμερική αυγά με μπέικον, στη Σουηδία μούσλι, ε, στην Ελλάδα καφεδιά και μισό πακέτο τσιγάρα. Και για τη δοκιμή του, επέλεξα τον κλώνο KF3.1ES, καθαρά τσιγαρίσιος ατμοποιητής, που έχει αποδείξει την αξία του στο παρελθόν με όλα τα προηγούμενα υγρά της εταιρείας.

Black Flag Risen Enriched, 6mg, KF3.1ES Clone, 0.28mm Kanthal D, 2.5mm MC, 1.73Ω, Nakamitchi

Ανοίγοντας το μπουκαλάκι και φέρνοντάς το στη μύτη, βρίσκω για πρώτη φορά σε υγρό της εταιρείας, αναντιστοιχία μεταξύ περιγραφής και αρώματος. Δεν έχει «ελαφριά νότα» καπνικού, αλλά βαρύτατη νότα που κάνει το καπνικό κυρίαρχο στοιχείο. Δεν ξέρω αν οφείλεται στην ύπαρξη όλων των άλλων αρωμάτων, πάντως η μυρωδιά δεν φέρνει σε Virginia. Εκτός αν η εταιρεία βρήκε το κορυφαίο non NET Virginia για να χρησιμοποιήσει, πράγμα το οποίο δεν θα με παραξένευε. Γλυκός ψημένος καφές είναι το δεύτερο στοιχείο που μου έρχεται στη μύτη, αλλά όλα τα άλλα τα οποίο έχει μέσα το υγρό, καλύπτονται από το καπνικό στοιχείο. Δεν μπορώ να περιμένω να το δοκιμάσω λέμε! Γέμισμα τον ατμοποιητή και πάμε.

Και για άλλη μια φορά, η μύτη μου δεν με πρόδωσε. Βαριά καπνική γεύση, που σε σημεία θυμίζει πούρο, και κάποια στοιχεία από καφέ είναι αυτά τα οποία χτυπάνε το στόμα. Το καπνικό δεν φέρνει και τόσο πολύ σε Virginia, μάλλον σε Cavendish θα έλεγα, αλλά από την άλλη, το Cavendish είναι μέθοδος παρασκευής και συνήθως γίνεται με Virginia. Αν δεν είναι NET, είναι ένα πάρα πολύ ωραίο καπνικό πάντως, το οποίο αφήνει στο στόμα ακόμα και στοιχεία από αμμωνία, τα οποία είναι επιθυμητά σε ένα καλό καπνικό. Έχω την εντύπωση ότι διέκρινα και μια ελαφρά αλμύρα στη γεύση του υγρού, ή κάτι που αφήνει μια τέτοια αίσθηση, και μου άρεσε πολύ καθώς του δίνει μια άλλη διάσταση. Δεν έχει τα γλυκά στοιχεία που έχει το προηγούμενο, αλλά έχει πολλές γήινες νότες. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό οφείλεται στον καφέ, την τρούφα ή την κυριαρχία του καπνικού, αλλά είναι ευχάριστο. Για καπνικό υγρό, όχι για υγρό το οποίο έχει «μια ελαφριά καπνική νότα». Στην εισπνοή από τη μύτη, η αίσθηση δεν είναι απλά καπνική, είναι τσιγαρίσια. Σε πολλά σημεία θυμίζει αυτή την πρώτη μυρωδιά που έχει ένα μυρωδάτο τσιγάρο μόλις ανάψει, πριν καταλήξει στην κλασσική βρώμα μετά. Εμφανίζει επίσης στοιχεία καφέ και σοκολάτας, με εναλλασσόμενη εμφάνιση. Στην εκπνοή από τη μύτη, το καπνικό στοιχείο έχει υποχωρήσει αρκετά και επιτέλους γίνεται πιο διακριτός ο καφές και η κρέμα, με ολίγη από σοκολάτα. Το χτύπημά του είναι αρκετά δυνατό ενώ η παραγωγή ατμού επίσης αυξημένη. Η επίγευσή του τώρα, είναι έντονα καπνική. Εξαιρετικά επίμονη, θυμίζει πούρο σε πολλά σημεία, χωρίς όμως τις έντονες γήινες γεύσεις πιπεριού και ξηρών καρπών που συναντάμε εκεί. Μετά από αρκετή ώρα, το στόμα και εδώ πλημμυρίζει και εμφανίζονται στοιχεία καφέ και κρέμας. Η τρούφα σαν αυτόνομη γεύση, δεν εμφανίζεται πουθενά σε αυτό το υγρό, είμαι όμως σίγουρος ότι χωρίς αυτήν το υγρό θα ήταν τελείως διαφορετικό. Και να σας πω και το πιο αστείο της υπόθεσης? Σε αυτό το υγρό θα ταίριαζε το βαρύ μέλι από το BFF.

Και πάλι ωραίο άρωμα στο χώρο, και πάλι ένα υγρό το οποίο μου άρεσε πολύ και μάλιστα το βλέπω ως εξαιρετικό για εξόδους, ποτά και τέτοια. Η βαθμολογία μου όμως δεν θα είναι και πολύ καλή. Και εξηγούμαι: Περιμένω πολλά από αυτή την εταιρεία, η οποία έχει χτίσει τη φήμη της βασιζόμενη στις ακριβείς περιγραφές γεύσεων και στην πιστότητα απόδοσης των αρωμάτων. Σε αυτό το υγρό λοιπόν, η περιγραφή μας κάνει να νομίζουμε ότι θα ατμίσουμε ένα Original με κάποιες καπνικές νότες. Στην ουσία όμως, πρόκειται για ένα βαρύ, πουρίσιο καπνικό υγρό, το οποίο έχει λίγο Original μέσα. Το οποίο είναι φάουλ, δεδομένης της κατασκευάστριας. Σίγουρα κάτι θέλει διόρθωση. Είτε η περιγραφή, είτε οι αναλογίες. Άξιζε τον κόπο πάντως η αναμονή γι αυτό το υγρό το οποίο και λάτρεψα. Όπως και θα λατρέψουν οι γύρω σας τα αρώματα σοκολάτας που αφήνει στο χώρο. Οι οπαδοί των καπνικών δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν με τίποτα πάντως. Στο 85/100 το βγάζω και λέω για άλλη μια φορά ότι μου άρεσε! Πολύ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου