Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

After-8 - Smoke



Smoke, 6mg, KF4 Clone, Kanthal D 0.28mm, 2.5mm MC, 1.48Ω Nakamitchi

Η πιο δημοφιλής κλασσική γεύση μας. Βασισμένη στο premium καπνικό μίγμα μας με νότες ψημένου καλαμποκιού. Τέλειο για όλη μέρα, πλούσια και έντονη εμπειρία.

Έτσι περιγράφει ο κατασκευαστής αυτό το υγρό. Έχει γίνει πολύς ντόρος γύρω από αυτό το υγρό και ήταν ένα από αυτά που ζήτησα, καθώς σύμφωνα με πολλούς, αποτελεί κλώνο Tribeca. Πράγματι, ανοίγοντας το μπουκάλι, η κυρίαρχη μυρωδιά είναι του RY4 Double, αρώματος που κατά κοινή ομολογία αποτελεί το κύριο συστατικό του Tribeca.
Από τη μύτη έλειπε όμως η χαρακτηριστική καμένη ζάχαρη και οι ξηροί καρποί. Έβαλα υγρό στον ατμοποιητή μου και ξεκίνησα. Έντονη και γνώριμη η γεύση η οποία με χτύπησε με μανία. Καμία όμως σχέση με Τριμπέκα ή κλώνο του. Το πρώτο υγρό που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το Liqua RY4, χωρίς όμως την πολλή γλύκα που έχει αυτό, με πιο ανοιχτό χρώμα, περισσότερο σώμα, και μια ξηρότητα στο τελείωμα της εισπνοής. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που ανίχνευσα νότες καραμέλας αλλά δεν μπόρεσα να βρω το ψημένο καλαμπόκι, τα corn nuts που διαβάζουμε στην περιγραφή, τα οποία στην ουσία είναι τραγανά ψημένοι κόκκοι καλαμποκιού που αποτελούν εξαιρετικό ξηροκάρπιο! Φήμες που λένε ότι η After-8 χρησιμοποιεί αρώματα TPA για την κατασκευή των υγρών της, φουντώνουν μετά από αυτό το υγρό, καθώς το RY4 Double είναι πασιφανές. Στη ρινική εισπνοή το καπνικό στοιχείο κυριαρχεί, ενώ στην εκπνοή από τη μύτη δυσκολεύεσαι να ξεχωρίσεις αν ατμίζεις Tribeca, Liqua RY4 ή Smoke. Το ντουμάνι είναι άφθονο ενώ το χτύπημα είναι μέτριο αλλά δυναμώνει με την παρατεταμένη τζούρα. Στην επίγευση, κυριαρχεί μια αίσθηση ξηρότητας συνοδευόμενη από μια επιθυμητή γλυκάδα η οποία θυμίζει τα δυο άλλα υγρά που του μοιάζουν. Η διαφορά είναι πως δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το υγρό ως κλώνο του RY4 Liqua, καθώς προϋπάρχει στην αγορά. Σε όσους αρέσουν τα υγρά με αυτό το καπνικό προφίλ, συστήνω ανεπιφύλακτα τη δοκιμή του, αν και μάλλον έχω αργήσει και τα έχουν δοκιμάσει ήδη. Εμένα με βλέπω να το τιμώ στις εξόδους μου στα σίγουρα, καθώς σε σχέση με το RY4 Liqua, είναι σαφώς λιγότερο μπουχτιστικό και δεν θέλει προσθήκη MTS για να αποκτήσει χαρακτήρα, τον έχει ήδη! 90/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου