Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

After-8 - Red Ice



Red ice, 6mg, KF4 Clone, Kanthal D 0.28mm, 2.5mm MC, 1.48Ω Nakamitchi

Ένα φρουτώδες και δροσιστικό υγρό, παγωτό φράουλας, ρόδι και βανίλια, σε τέλεια ισορροπία. Τέλος, με μία σταγόνα τσίχλας, η γεύση εκρήγνυται στο στόμα σας!

Έτσι περιγράφει ο κατασκευαστής αυτό το υγρό. Ενδιαφέρουσα περιγραφή που σίγουρα καταρρίπτει τις προσδοκίες μου οι οποίες περιοριζόταν στο να νομίζω ότι πρόκειται για κάποιο κόκκινο φρούτο με μενθόλη! Άνοιξα το μπουκαλάκι και το έφερα στη μύτη για να ανακαλύψω ότι η κυρίαρχη μυρωδιά είναι αυτό ακριβώς που σε χτυπάει στη μύτη όταν ανοίγεις ένα παγωτό φράουλα, όχι τύπου γρανίτα ή σορμπέ αλλά με κρέμα.
Έβαλα υγρό στον ατμοποιητή, και αφού χάζεψα λίγο από την φοβερή αντίθεση που κάνει το κατακόκκινο χρώμα με το ατσάλι μέσα από το clear window, ξεκίνησα. Η γεύση που έρχεται στο στόμα, είναι κατ’ αρχάς ελαιώδης στην υφή και με ξένισε για φρουτένιο υγρό. Η κρέμα φράουλα αποδίδεται πολύ ωραία, χωρίς γαλατίλα ή οξύτητα. Το ρόδι είναι άφαντο σαν ξεχωριστή γεύση αλλά προσφέρει αυτό το τάγκισμα που είναι ξεχωριστό σε αυτό το φρούτο. Βέβαια, μπορεί να βρίσκεται εκεί αλλά να το καλύπτει ο συνδυασμός, πράγμα που δεν μπορώ να γνωρίζω καθώς δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ρόδι σε συνδυασμό με φράουλες για να δω πως αποδίδεται. Στο τέλος της εισπνοής, μένει μια αίσθηση στη γλώσσα, ίδια με την αίσθηση που αποκτάς όταν δαγκώνεις το ζουμερό κέντρο μιας τσίχλας που στο κέντρο έχει σιρόπι, και μία ελαφριά και δροσερή γεύση για λίγο, που εξαφανίζεται αμέσως. Στη ρινική εισπνοή η οξύτητα αυξάνεται ένα κλικ και στην εκπνοή από τη μύτη αρχίζει και εμφανίζεται η βανίλια. Το ντουμάνι είναι λιγότερο από το αναμενόμενο και το χτύπημα είναι μπόλικο. Η επίγευση, είναι φρουτώδης, όχι πολύ επίμονη και έχει μια απαλή αίσθηση παρέα με βανίλια. Θα ομολογήσω ότι προσωπικά το υγρό δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, δεν είναι του στυλ μου. Θεωρώ όμως ότι αν υπήρχε τσίχλα με γεύση παγωτό φράουλα και βανίλια, αυτή τη γεύση θα είχε, και ότι οι γεύσεις και η αίσθηση που υπόσχεται το υγρό, αποδίδονται με πολύ μεγάλη πιστότητα. 81/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου