Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Paragon - Abyss Dead n Gone

Προσθήκη λεζάντας

Dead n Gone, Dead Rabbit 24, 2*Coilology Ni80 Alien 3.0mm, 0.10Ω, CB Prime.

Ο κατασκευαστής εδώ μας μιλάει για ένα παραδοσιακό Ισπανικό και Πορτογαλικό σνακ ζαχαροπλαστικής πασπαλισμένο με ζάχαρη και κανέλα, το πολύ εύγευστο Churros. Τα churros είναι ίσως το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκό που μπορεί να φτιάξει κάποιος. Είναι κάτι μεταξύ donut και τουλούμπας χωρίς το σιρόπι, και συνήθως σερβίρεται με ζεστή σοκολάτα για dipping. Παραλλαγές και συνδυασμοί, πρακτικά άπειροι! Η μυρωδιά από το μπουκαλάκι είναι πολύ απλή: ζάχαρη και κανέλα. Είναι τόσο έντονη η παρουσία της κανέλας, που ακόμα και αν υπάρχει άρωμα ζύμης, το καλύπτει απόλυτα. Πάμε να δούμε τι λέει και από γεύση.


Είναι αυτή η καταραμένη η κανέλα μεγάλη ιστορία. Ζάχαρη και κανέλα είναι αυτό που πιάνω στη γεύση, με κάποιες νότες κακάο ίσως στο τελείωμα. Την ύπαρξη ζύμης την καταλαβαίνω μόνο από την υφή του ατμού καθώς αν δεν υπήρχε είμαι σίγουρος ότι θα έκαιγε στο λαιμό. Στην εισπνοή από τη μύτη η ζάχαρη δεν είναι αισθητή και η κανέλα βαράει γερά. Έρχεται όμως μια αίσθηση τύπου cinnamon rolls ή σε όρους υγρών αναπλήρωσης, cinnafun από Vaper Treats. Στην εκπνοή από τη μύτη, η ζύμη είναι εμφανής πλέον και η κανέλα δεν λέει να κοπάσει. Η επίγευση είναι κάτι μεταξύ donut, Danish και λουκουμάδες, με την κανέλα να αφήνει αυτή τη πολύ ξηρή αίσθηση στο στόμα. Αν θέλουμε αυτό το υγρό να ονομάζεται churros, μάλλον πρέπει να μετριαστεί αρκετά η κανέλα ώστε να δείξει λίγο περισσότερο η ζύμη. Το 82/100 δεν κάνει το υγρό κακό, απλά κάπως «λίγο» σε σχέση με την περιγραφή του. Προτείνω και μια παραλλαγή με λίγο κρέμα και σταφίδα.

Λογικό το ότι δεν ανέφερα πουθενά για χτύπημα και ντουμάνι καθώς δεν πρόκειται για έτοιμο υγρό αλλά ανοιχτό στις διαθέσεις του κάθε ατμιστή που τα προμηθεύεται. Και τα 4 υγρά κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλά. Στο concept της σειράς, φαίνεται παρείσακτο το Blood n pain βέβαια, χωρίς αυτό να το κάνει κακό. Έντονες και ωραίες γεύσεις κατά κανόνα και με €10,90 για τελικό αποτέλεσμα 60ml νομίζω ότι έχουμε και μια εξαιρετική σχέση τιμής και ποιότητας. Λίγα είναι πλέον τα υγρά που έχω σε σταθερή βάση στο οπλοστάσιό μου, και δύο από ετούτη τη σειρά θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα να επεκτείνουν τη συλλογή μου. Το ότι τα ψώνισα και δεύτερη φορά, κάτι πρέπει να λέει. Σίγουρα αξίζουν μια δοκιμή, και τείνω να τα προτείνω ακόμα και για τυφλή αγορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου