Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Paragon - Abyss Blood n Pain

Κυκλοφορεί ένας τύπος ανάμεσά μας, ονόματι Κώστας Φουρτούνης, aka Prince of the Void. Ασχολείται ενεργά με το άτμισμα, κάνει βιντεάκια και οι γνώσεις του πάνω στο αντικείμενο είναι πολλές. Κάποιες φορές οι επιλογές του σε σύρματα, αέρηδες και στακαρισμένα μηχανικά, είναι ακραίες για τα γούστα μου, αλλά δεν έχει να κάνει. Η αλήθεια είναι ότι αυτόν τον τύπο, τον είδα πρώτη φορά στο youtube το καλοκαίρι του 2016 και δεν σχημάτισα και την καλύτερη άποψη. Δεν είχε να κάνει με το παρουσιαστικό του το οποίο δεν είναι αυτό που λέμε συμβατικό, αλλά με το λόγο του ο οποίος μου είχε φανεί κάπως «εχθρικός». Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν απλώς ο τρόπος του να υποστηρίζει την άποψή του, δικαίωμα το οποίο σέβομαι απόλυτα. Βρεθήκαμε από κοντά στην έκθεση της Αθήνας το καλοκαίρι του 17, μιλήσαμε παρέα σε μία από τις εκδηλώσεις της Κοινότητας Ελλήνων Ατμιστών και τα ξαναείπαμε στην έκθεση της Θεσσαλονίκης.
Σβήσαμε και κάτι μπυρίτσες στην Αργυρούπολη τον Φεβρουάριο που μας πέρασε. Αυτή η μορφή λοιπόν, υπογράφει τη σειρά Abyss της κυπριακής Paragon, που αποτελείται μέχρι στιγμής από 4 γεύσεις. Τη σειρά μου την έδωσε ο ίδιος στην Θεσσαλονίκη και πολύ καθυστερημένα γράφω γι αυτή τη σειρά τώρα. Πρέπει να ομολογήσω ότι αφού ρούφηξα την πρώτη τετράδα, προμηθεύτηκα άλλη μια φρέσκια για να γράψω. Spoilerάκι δηλαδή ότι τα υγρά είναι, αν μη τι άλλο, νόστιμα. Τα έφτιαξα όλα με μια βάση 60/40 VG περιεκτικότητας 0.9mg/ml νικοτίνη και τα ωρίμασα για δέκα μερούλες. Οι δοκιμές έγιναν σε ατμοποιητές που ταιριάζουν κάπως στο στυλ που ατμίζει ο Κώστας, όμως με ηλεκτρονικά μοντάκια αδερφέ, δεν τα συμπαθώ ιδιαίτερα τα μηχανικά.

Blood n Pain, Griffin 25+, 2*A1 Clapton 26/32 3.0mm, 0.32Ω, CB Prime.

Ο κατασκευαστής μας μιλάει για ένα γευστικό Smoothie με φράουλες και μπανάνες. Επέλεξα να ξεκινήσω με αυτό γιατί είναι το πιο «απλό» της σειράς και γιατί σε σχέση με τα άλλα τρία, είναι και το χειρότερο! Η μυρωδιά από το μπουκαλάκι λοιπόν, είναι γεμάτη φράουλα. Πολλή και όξινη φράουλα με αισθητή την απουσία χημικών στοιχείων στο άρωμα. Πολλές φορές έχω πει στο παρελθόν ότι η φράουλα είναι από τα δύσκολα αρώματα να πετύχει σε υγρό αναπλήρωσης και ότι το μεγαλύτερο μέρος από τις φράουλες που κυκλοφορούν εκεί έξω είναι για τη χωματερή. Μπανάνα στο άρωμα εντόπισα ελάχιστη καθώς η φράουλα καλύπτει τα πάντα. Πάμε να δούμε τι λέει και από γεύση.

Φράουλα παντού! Με όλα τα ωραία της στοιχεία. Γλύκα, οξύτητα, γήινες νότες. Η μπανάνα υπάρχει αλλά είναι πολύ πίσω σαν γεύση. Μάλλον είναι το στοιχείο στο οποίο πατάει η φράουλα και δίνει αυτή τη βελούδινη υφή στον ατμό. Δεν ξέρω αν θα το περιέγραφα σαν Smoothie καθώς απουσιάζει κάτι από κρέμα και λίγη βανίλια, αλλά μια κρέμα ή μους μπανάνα φράουλα τη θυμίζει. Στην εισπνοή από τη μύτη, η φράουλα σταματάει να είναι τόσο ευχάριστη όπως άλλωστε συμβαίνει συνήθως και τα αρώματα της μπανάνας γίνονται πολύ πιο έντονα. Στην εκπνοή από τη μύτη η φράουλα είναι σχεδόν εξαφανισμένη και η μπανάνα κυριαρχεί απόλυτα και ευχάριστα. Το τοπ σημείο του υγρού, είναι η επίγευση, η οποία είναι μέτριας έντασης και μακράς διάρκειας. Μία γλυκιά αίσθηση μένει στο στόμα, με νότες μπανάνας και φράουλας να εναλλάσσονται και στο τέλος να έχουμε αυτό που οι σύμμαχοι λένε mouthwatering effect. Εδώ είναι ένα καλό σημείο να πω ότι ταιριάζει απόλυτα με σκέτη βότκα ή τζιν! Αν άλλαζα κάτι σε αυτό το υγρό, θα ήταν η προσθήκη ενός ξινόπικρου στοιχείου, lime μάλλον, αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική άποψη. 89/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου