Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Νέφαλο - Αλάργο


Αλάργο, Dead Rabbit 24, 2*Coilology Ni80 Alien, 3.0mm, 0.10Ω, Cotton Candy.

Το αλάργο είναι το μακρινό και ο κατασκευαστής μας μιλάει για ινδική καρύδα, βελγική μαύρη σοκολάτα, καραμελωμένο βούτυρο, κρέμα και τούρκικα καπνά. Άντε πάλι με αυτό το καραμελωμένο βούτυρο! Η μυρωδιά από το μπουκαλάκι θυμίζει κάτι με ρούμι ή άλλο αλκοολούχο και σοκολάτα. Καρύδα και καπνό δεν βρήκα πουθενά στη μύτη, ενώ η κρέμα αν υπάρχει, είναι φυσικό να χάνεται στις υπόλοιπες εντάσεις. Το βούτυρο, ελπίζω να υπάρχει όσο ακριβώς και στο προηγούμενο, καθόλου δηλαδή. Πάμε να δούμε τι λέει και από γεύση.


Χαλαρή σοκολάτα είναι η πρώτη έκφραση που μου έρχεται στο μυαλό μετά την πρώτη τζούρα. Η καρύδα υπάρχει σε πολύ μικρό βαθμό ενώ καπνά στη γεύση δεν ένιωσα. Τα βρήκα σίγουρα στη μυρωδιά που αφήνει ο ατμός στο χώρο. Βούτυρο και πάλι άφαντο, ευτυχώς, ενώ η κρέμα πιστεύω ότι είναι το υλικό το οποίο στρογγυλεύει την όλη εμπειρία, χωρίς να αφήνει χαρακτηριστική γεύση. Στην εισπνοή από τη μύτη, η καρύδα γίνεται πιο εμφανής αλλά όχι περισσότερο από τη σοκολάτα ενώ στη ρινική εκπνοή υπάρχει ένα γενικό μπέρδεμα που θυμίζει αρωματισμένο με σοκολάτα toffee. Η επίγευση αφήνει μια γλυκιά οξύτητα στο στόμα καθώς και μια πολύ έντονη στυφάδα, γεγονός που κάνει το υγρό ιδανικό συνοδευτικό για μπύρες. Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ. 71/100

Ξέρω ότι η σειρά κυκλοφορεί αρκετό καιρό και πιστεύω ότι δεν έχει λάβει την προσοχή που της αξίζει. Με πολύ λίγες διορθωτικές κινήσεις τις οποίες θα προτείνω στον κατασκευαστή, νομίζω ότι μπορούν να ανέβουν ακόμα παραπάνω. Η πλειοψηφία πιστεύω ότι αξίζει μια δοκιμή, το προφίλ τους κατά κανόνα είναι μια νέα οπτική γεύσεων που ήδη ξέρουμε. Στα €6,90 το 30μελο και στα €11,00 το 60μελο, είναι νομίζω λογικότατες τιμές. Πολύ θέλω να δω και τις άλλες δύο γεύσεις τις οποίες ετοιμάζει και θα έχουν προφίλ καρυδόπιτας και πορτοκαλόπιτας. Όσο για το Ζελήτα, το οποίο κυκλοφόρησε στη διάρκεια αυτής της δοκιμής, θα επανέλθω στο μέλλον. Η beta version (ένα από τα δύο μπόνους που μου έστειλε για δοκιμή) φαντάζομαι θα έχει υποστεί κάποιες βελτιώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου