Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Mon Dessert - Sabayon Chocolat

Sabayon Chocolat, 6mg, 70-30 VG-PG, Phenomenon Zest, Clapton, 2.0mm MC, 0.75Ω, Drago Cotton

Μία σοκολάτα που δεν είναι ρόφημα. Αλλά απλά αυτό το οποίο λέει. Ένα υγρό που πλησιάζει κοντά σε μία μους σοκολά το οποίο και πλαισιώνεται από μία πολύ ανάλαφρη σχεδόν ανεπαίσθητη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Αυτά μας λέει η εταιρεία για το υγρό. Δεν νομίζω να μην έχει παρατηρήσει κάποιος ότι τα καλά υγρά σοκολάτας έχουν εξαφανιστεί από την αγορά. Τουλάχιστον χωρίς έξτρα συστατικά, όπως γάλα, μπισκότα και ένα κάρο άλλα πράγματα.
Μια καλή σοκολάτα ρε παιδί μου, είτε πικρή, είτε γλυκιά, οτιδήποτε! Εντύπωση μου έκανε το Sabayon στον τίτλο, καθώς είναι μια από τις αγαπημένες μου παρασκευές, και την οποία πάντα δοκίμαζα με φρούτα ή με αλκοολούχα χαρακτηριστικής γεύσης. Με σοκολάτα ποτέ. Φωτιές στην κουζίνα μου βλέπω να βάζετε Σεφ! Ανοίγοντας λοιπόν το μπουκαλάκι, έρχεται μια απίστευτη και γλυκιά μυρωδιά σκούρας σοκολάτας, που κινείται ανάμεσα σε μους, fudge, brownie, σουφλέ και viennois με κρέμα γάλακτος. Ένα φανταστικό άρωμα από όλες τις απόψεις το οποίο με απόλυτη αυτοκυριαρχία αντιστάθηκα να μην πιω από το μπουκάλι! Γέμισα το Φαινόμενο στα γρήγορα και το ξεκίνησα.

Κρεμώδης και γλυκιά σοκολάτα χωρίς να λιγώνει, είναι η περιγραφή που μπορώ να κάνω στην πιο περιληπτική της έκδοση. Ο λάτρης της καλής σοκολάτας δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω ώστε να παρατήσει το διάβασμα και να χώσει άμεσα παραγγελία. Οι υπόλοιποι, θα πρέπει να συνεχίσετε λίγο... Το άρωμα του κακάο λοιπόν, χτυπάει άμεσα το στόμα, χωρίς το παραμικρό ίχνος πίκρας. Στο βάθος της τζούρας εμφανίζεται μια γλυκάδα που γεμίζει το στόμα ενώ υπάρχει μια αίσθηση σαν λικέρ σοκολάτας στον ατμό. Η υφή και η αίσθηση είναι ανάλαφρη και βελούδινη ενώ η κρέμα, αν υπάρχει, δεν δίνει χαρακτηριστική γεύση ούτε για δείγμα. Πρόκειται για αρκετά γλυκιά αλλά σκούρα σοκολάτα την οποία σίγουρα και εντελώς προσωπικά, θα ήθελα λίγο πιο πικρή. Η περιγραφή της μους όμως που μας δίνει ο δημιουργός είναι απόλυτη και σωστή. Στην εισπνοή από τη μύτη, εμφανίζεται ελάχιστη οξύτητα και αρκετές ψημένες νότες ενώ στην εκπνοή από τη μύτη, εμφανίζεται και πάλι γλύκα. Το χτύπημα είναι αρκετό και εντελώς άτοπο κατά την άποψή μου, ενώ το ντουμάνι άφθονο και αρωματικό. Η επίγευση είναι λιγότερο επίμονη από τα προηγούμενα και μέτρια ως χαμηλή σε ένταση, με αρκετή γλυκάδα και ένα στόμα πλημμύρα.

Αυτό το υγρό είναι ο ορισμός του comfort food. Δεν έχω τον κατάλληλο εξοπλισμό αλλά θα στοιχημάτιζα ότι συμβάλλει στην αύξηση των ενδορφινών καθώς νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος τη δεδομένη στιγμή. Όσο για το συνδυασμό του με τον καφέ, είναι απλή τελειότητα. Δεν έχει τίποτα το πολύπλοκο, δεν έχει κρυμμένες γεύσεις αλλά έχει πιάσει στο έπακρο την ψυχή της σοκολάτας και την έχει αποδώσει με τέχνη. Καιρό έχω να το γράψω: 100/100

Πρόκειται λοιπόν για μία εξαιρετική σειρά στο σύνολό της η οποία πιάνει από απλές ως σύνθετες γεύσεις με εξαιρετική πιστότητα στην απόδοση των γεύσεων. Ναι, η τιμή τους είναι αυξημένη στα €14,5/20ml και μάλιστα εφόσον δεν μπουχτίζουν, άνετα μπορούν να παρασύρουν τον ατμιστή σε γερά έξοδα. Αν όμως υπάρχει η αυτοσυγκράτηση ώστε κάποιος να μην τα έχει πιπίλα, τότε θα τα απολαύσει κάποιος εις διπλούν. Το αν αξίζουν τα λεφτά τους, είναι καθαρά υποκειμενική άποψη και η δική μου είναι ότι ναι, τα αξίζουν. 4 τρόποι υπάρχουν για να το αποφασίσει κάποιος αυτό:

1)      Πεταχτείτε μέχρι το Ηράκλειο Αττικής στο Foggy να τα δοκιμάσετε
2)      Πιέστε το τοπικό σας κατάστημα να τα φέρει ώστε να τα δοκιμάσετε
3)      Σκάστε €58,00 για να τα δοκιμάσετε

4)      Βρείτε κάποιον φίλο σας να σκάσει τα €58,00 για να τα δοκιμάσετε (εναλλακτικά, βάλτε και σεις κάνα ψιλό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου