Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Mon Dessert - CheezIt!


Είχαν κυκλοφορήσει τα νέα για αυτά τα υγρά. Σύμπραξη της Vape Laboratory και ενός εξαιρετικού pastry chef που ακούει στο όνομα Διονύσης Αλέρτας, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αυτών των τεσσάρων υγρών. Η άφιξη του πακέτου, ευγενική προσφορά του Foggy στο Ηράκλειο Αττικής, μου έφτιαξε πραγματικά τη μέρα. Προς το παρόν, διαθέσιμα μόνο μέσω της ιστοσελίδας mondessert.gr και του Foggy, αλλά έχω την εντύπωση ότι σύντομα θα μπορούμε να τα βρούμε και σε πολλά άλλα σημεία, σε αναλογίες 60 ως 70 τοις εκατό VG ανάλογα το υγρό, και σε νικοτίνες 3, 6 και 12mg/ml. Ας πάμε λοιπόν να τα δούμε ένα ένα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι τα δοκίμασα όλα σε Phenomenon Zest, KF3.1ES Clone και Tobecco KF4. Έπαιξαν εφάμιλλα σε αυτούς τους ατμοποιητές εκτός από ένα που υπερείχε σαφώς στο Φαινόμενο και ένα που υπερείχε στον KF4.


CheezIt!, 6mg, 60-40 VG-PG, KF3.1ES Clone, 0.32mm SS316L, 3.0mm MC, 0.52Ω, Drago Cotton

Ένα cheesecake από αυτά που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, όπου η μπισκοτένια βάση δένει με μία αφράτη υπογλυκίζουσα κρέμα από φραγκοστάφυλο. Το γλυκάκι αυτό «κλειδώνει» με ένα σιρόπι από βατόμουρα και φράουλα που παρέα με τη ζάχαρη δημιουργούν ένα υγρό που θα παιχνιδίσει στον ατμοποιητή σας. Αυτά μας λέει η εταιρεία για το υγρό.

Δεν βρίσκουμε και πολύ συχνά αξιόλογα cheesecake υγρά, και επιπλέον τα περισσότερα δίνουν την έμφασή τους στη βουτυρίλα της βάσης. Όσο ζω ελπίζω όμως και άνοιξα το μπουκαλάκι να πάρω μυρωδιά.

Φανταστικό το άρωμα από το μπουκαλάκι, με βατόμουρο και ψημένο μπισκότο να είναι τα πρώτα τα οποία έρχονται στη μύτη. Μόλις αναπνεύσει λίγο το υγρό, το φραγκοστάφυλο αναλαμβάνει τον κυρίαρχο ρόλο. Στη μύτη, ούτε υποψία κρέμας ή βουτυρίλας, ενώ τα μόνα στοιχεία που παραπέμπουν σε cheesecake είναι το όνομα του υγρού και η περιγραφή του. Υγρό στον ατμοποιητή λοιπόν και πάμε.

Ο συνδυασμός φραγκοστάφυλου και βατόμουρου, είναι το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται ο ατμιστής. Προς το τέλος της τζούρας έρχεται να στρογγυλοκαθίσει στο στόμα το μπισκότο το οποίο δίνει και πολλές ψημένες νότες, ενώ η κρέμα υπάρχει μόνο σαν αίσθηση, στρογγυλεύοντας το υγρό και δίνοντάς του μια βελούδινη υφή. Στην εισπνοή από τη μύτη κυριαρχεί το φραγκοστάφυλο αλλά δεν μπόρεσα να το αναλύσω περισσότερο καθώς τα 6mg με έτσουξαν λίγο και άρχισα να φτερνίζομαι! Πάει, γέρασα... Ποιος να μου το έλεγε πριν 4 χρόνια ότι θα άτμιζα 6ρι υγρό και θα με δυσκόλευε... Στο θέμα μας. Στη ρινική εκπνοή, φραγκοστάφυλο και μπισκότο, ενώ έχω την εντύπωση ότι ανίχνευσα και λίγη φράουλα. Το χτύπημα είναι μπόλικο και όχι και τόσο ταιριαστό για γλυκό υγρό, ενώ το ντουμάνι σε απολύτως αναμενόμενα επίπεδα. Η επίγευση δεν είναι πολύ έντονη, αλλά είναι επίμονη και μεγάλη σε διάρκεια. Υπόξινη, με έντονα στοιχεία φρούτων του δάσους με πολλές γλυκές εναλλαγές και μία αίσθηση στυφάδας η οποία είναι πολύ ευχάριστη.

Το υγρό δεν κουράζει σε κανένα σημείο και θεωρώ ότι μπορεί να αποτελέσει εξαιρετική συνοδεία για όλες τις στιγμές της ημέρας, με εξαίρεση τη συνοδεία μπύρας, κρασιού και τσιπουροκαταστάσεων. Δύο πράγματα θα άλλαζα, τα οποία δεν επηρεάζουν τη βαθμολογία μου και αφορούν καθαρά προσωπικό γούστο: Ελάχιστα λιγότερο βατόμουρο και ελάχιστα περισσότερο μπισκότο. Γνωρίζω ότι κάτι τέτοιο θα διατάρασσε την ισορροπία του υγρού και ίσως οδηγούσε σε ανάγκη αύξησης της κρέμας ώστε να μετριάσει το μπισκότο, οπότε θεωρώντας ότι η ισορροπία και η μετριασμένη ένταση αποτελούν σκοπό του δημιουργού, τον καλώ να μην αλλάξει απολύτως τίποτα. 96/100 το οποίο θα μπορούσε να φτάσει το 100, αν το wow factor αφορούσε την απλότητα.

1 σχόλιο: