Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

VDLV - Les Grands Grande Evasion

Grande Evasion, 6mg, Phenomenon Zest, 0.28mm Ni200, 2.0mm MC, 0.11Ω Nakamitchi

Η περιγραφή, σε κακή μετάφραση στα Αγγλικά, μας μιλάει για μπισκότο, καρύδα, ρόδι και ροδάκινο, με απαλή απόδοση και ισορροπημένες γεύσεις. Δεν το χω με τα γαλλικά για να ξέρω αν το «Evasion» αποδίδεται ως αποφυγή (evasion) ή εισβολή (invasion) στα αγγλικά, αλλά προκαταβολικά μπορώ να πω ότι γενικά τα ονόματα με τις γεύσεις που έχουν υποτίθεται τα υγρά της σειράς, δεν δένουν και πολύ, τουλάχιστον όχι χωρίς την ανάλογη περιγραφή, ή τοποθέτηση σε concept.
Η μυρωδιά από το μπουκαλάκι, δεν μπορώ να πω ότι είναι καλή. Εκτός από το ροδάκινο, που λίγο ξεχωρίζει, το υπόλοιπο σύνολο θυμίζει στη μυρωδιά την τσάντα κάποιου που μόλις φεύγει από το γυμναστήριο! Υγρό στον ατμοποιητή, με φειδώ μετά την μυρωδιά, και πάμε.

Ευτυχώς καμία σχέση η μυρωδιά με τον ατμό. Παρόλα αυτά, πρόκειται για ένα μπερδεμένο υγρό, με πολλά συστατικά τα οποία, είτε δεν έχουν μπει σε σωστή αναλογία, είτε απλά ακυρώνουν το ένα το άλλο. Η μόνη γεύση η οποία είναι διακριτή, είναι το ροδάκινο, με όλα τα άλλα να ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Στη ρινική εισπνοή εκτός από το ροδάκινο, εμφανίζεται και λίγο το ρόδι ενώ στην εκπνοή από τη μύτη, υπάρχουν αρώματα καρύδας και ροδάκινου. Το χτύπημα ελαφρύ, αλλά με επιφύλαξη καθώς μπορεί να οφείλεται στο στήσιμο με TC, ενώ η παραγωγή ατμού βρίσκεται κάπως παραπάνω από το αναμενόμενο, όχι εντυπωσιακά πράγματα όμως. Η επίγευση περιορίζεται σε απαλό άρωμα ροδάκινο και μια ελαφρά και καθόλου αναμενόμενη στιφάδα. Αν δεν είχα διαβάσει την περιγραφή, μπορεί να μην με χαλούσε, ίσα ίσα το βρίσκω διακριτικό και ευχάριστο σε κάποια σημεία. Όμως σε γενικές γραμμές, είναι μπερδεμένο και δίνει την εντύπωση ότι ούτε ο δημιουργός του ξέρει τι θέλει να μας πει. Και σε καμία μα καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τον προσδιορισμό του premium που έχει η σειρά. 39/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου