Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

VDLV - Black Cirkus The Bearded Beauty



The Bearded Beauty, 6mg, Phenomenon Zest, 0.28mm Ni200, 2.0mm MC, 0.11Ω Nakamitchi

Πολλοί είχαν την ελπίδα να δουν μια παράσταση με μια γυμνή κυρία. Το Τσίρκο έκανε τα πάντα για να το καταφέρει, με τον τρόπο του. Ποιος θα μπορούσε να χάσει τέτοια εισαγωγή? Μία ευωδιά φαντασίας απλώνεται στη σκηνή, περήφανη από τη φύση της, εκλεπτυσμένη και με αύρα πολυτέλειας. Οι προκαταλήψεις σβήνουν, εξατμίζονται με αρώματα λουλουδιών. Ένα υγρό με εορταστικές νότες μαλλιού της γριάς και marshmallow, με νότες βιολέτας να εμφανίζονται σποραδικά.


Η παράστασή μας λοιπόν κάνει πρεμιέρα και μας φέρνει τη γυναίκα με τα γένια. Και η πρώτη μου αντίδραση διαβάζοντας αυτή την περιγραφή, ήταν ένα τρομερό γέλιο καθώς μου ήρθε στο μυαλό η εικόνα της Θέκλας, από το «Πάμε Πρόβα» του Αρκά! Το δεύτερο που με κέντρισε, ήταν η βιολέτα και αναρωτήθηκα τι έχουν πάθει οι Γάλλοι κατασκευαστές υγρών με τη βιολέτα. Συνατμιστής που ζει στο Παρίσι μου έλυσε την απορία, λέγοντάς μου ότι είναι η νέα μόδα στη Γαλλία και η βιολέτα παίζει παντού, ακόμα και σε σιρόπι για τον καφέ.

Ανοίγοντας λοιπόν το μπουκαλάκι, υπάρχει ένα άρωμα έντονα λουλουδάτο με κυρίαρχες όξινες νότες που θυμίζουν φρούτα του δάσους. Να πω την αλήθεια, από την περιγραφή περίμενα κάτι πιο γλυκό, πιο brulee για να μπούμε και σε γαλλικό κλίμα και σίγουρα χωρίς οξύτητα. Έβαλα λοιπόν υγρό στον ατμοποιητή και ξεκίνησα. Λοιπόν, βιολέτα δεν έχω φάει, το κοντινότερο βρώσιμο σε λουλούδι που έχω δοκιμάσει, είναι ζαχαρωμένα ροδοπέταλα. Το υγρό έχει έντονη τη γεύση του λουλουδιού, χωρίς πολλή γλύκα και σίγουρα χωρίς σχέση με κάτι που λιγώνει, όπως θα περίμενε κανείς από συνδυασμό ζάχαρης και marshmallow. Εύκολα μπορεί να μπερδευτεί κάποιος και να θεωρήσει ότι το υγρό περιέχει λεβάντα, αλλά όσοι την έχουν χρησιμοποιήσει σαν αρωματικό σε κρέας αποκλείεται να κάνουν λάθος. Μεγάλη απόκλιση υπάρχει και στην ένταση, καθώς δεν μιλάμε για «νότες» βιολέτας αλλά για χωράφια ολόκληρα. Στη ρινική εισπνοή, υποχωρεί ελάχιστα το άρωμα και εμφανίζεται λίγο παραπάνω η οξύτητα ενώ στην εκπνοή από τη μύτη, ο ατμός γλυκαίνει αρκετά, αφήνοντας όμως μια χημική αίσθηση. Το χτύπημα ελαφρύ και η παραγωγή ατμού σε πολύ καλά επίπεδα, ενώ η επίγευση έχει αψάδα και αρώματα άνθους. Θεωρώ ότι σαν συμπληρωματικό στοιχείο, θα ήταν ωραία αρωματική επιλογή η βιολέτα. Σε τόσο μεγάλη ένταση όμως και χωρίς κάτι να την απαλύνει και να την στρογγυλεύει, είναι απίστευτα κουραστική. Ένιωσα σαν να ατμίζω συμπυκνωμένο άρωμα και αυτή η τόση ένταση δεν είναι ευχάριστη. Ίσως αν περιείχε κάτι σε μπισκότο πικρής σοκολάτας για παράδειγμα, να ήταν κάτι πολύ ωραίο και ξεχωριστό. Στην παρούσα του μορφή όμως, δεν νομίζω ότι μπορεί να συγκεντρώσει κάτι παραπάνω από 47/100.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου