Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

VDLV - Black Cirkus Augustus The Clown



Augustus The Clown, 6mg, KF4 Tobecco Clone, 0.28mm Kanthal D, 2.5mm MC, 2.38Ω, Nakamitchi

Μην κρίνετε το βιβλίο από το εξώφυλλο. Παρόλο που μας κάνει να τρέχουμε στην είσοδο, αυτός ο κλόουν είναι μόνο για τα μάτια ενηλίκων. Με ένα σατανικό μειδίαμα, αυτός ο ώριμος χαρακτήρας κρύβεται πίσω από τη γλυκιά ηχώ παιδικών αναμνήσεων. Κάτω από τη μαλλιαρή περούκα, αυτό το ελιξίριο μας πηγαίνει πίσω με νότες από μηλόπιτα και σύκο, σε γλυκό συνδυασμό με ζάχαρη.


Μετά την αποχώρηση του «Μασίστα» του θιάσου, σειρά έχει ο κλόουν. Ένας αμφιλεγόμενος χαρακτήρας ο οποίος προκαλεί άλλοτε το γέλιο, άλλοτε το θαυμασμό και σε πολλές περιπτώσεις τον φόβο σε μικρούς και μεγάλους. Εγώ δεν ήμουν ποτέ παιδί που τρελαινόμουν για τσίρκο, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι έχω μια συμπάθεια στους κλόουν από όταν είδα το «Αυτό» του Stephen King.

Η μυρωδιά από το μπουκαλάκι, είναι φανταστική. Μήλο, κανέλα, ζύμη και καραμέλα είναι τα κυρίαρχα αρώματα, με το τελευταίο να μπορεί να προέρχεται είτε από τη ζάχαρη της περιγραφής, είτε από το σύκο, το οποίο στη μύτη τουλάχιστον, δεν φαίνεται καθαρά. Υγρό στον ατμοποιητή και πάμε να δούμε τι έχει να μας πει. Η γεύση του λοιπόν, είναι γεμάτη κόκκινα και γλυκά μήλα, με ελάχιστη κανέλα και μία βάση από μπισκότο. Μου έφερε στο μυαλό κάτι cookies με μήλο και σταφίδα που κυκλοφορούν στην αγορά, κάτι σαν ένα κέικ με μήλο πιο πολύ, το οποίο έχουμε πασπαλίσει με ζάχαρη λίγο πριν το βάλουμε στο φούρνο. Το σύκο εμφανίζεται στο βάθος προς το τελείωμα της τζούρας, και μάλιστα θυμίζει φέρνει στην αποξηραμένη του μορφή, με τη γλύκα του να γέρνει προς μια πιο ψημένη άποψη. Στην εισπνοή από τη μύτη, τα πράγματα χαλάνε αρκετά, καθώς η μυρωδιά είναι κατά κύριο λόγο χημική ενώ στην εκπνοή από τη μύτη, εμφανίζεται αυτή η πολύ ωραία οξύτητα που περιμένει κανείς από ένα ψητό μήλο. Το χτύπημα ελαφρύ ενώ η παραγωγή ατμού σε αναμενόμενα επίπεδα. Η επίγευση παραμένει για αρκετή ώρα και αφήνει στο στόμα νότες από ζύμη και μήλο. Ένα ευχάριστο σχετικά υγρό το οποίο όμως χάνει μόλις αφήσουμε τον ατμό να περάσει στη μύτη, και δεν είναι και πολύ εύκολο να ατμίζουμε με τη μύτη κλειστή. Δεν κουράζει, δεν μπουχτίζει και αποτελεί ένα υγρό με χειμωνιάτικο προσανατολισμό το οποίο νομίζω μπορεί να ατμιστεί όλη μέρα. Μεγάλο μείον του αποτελεί το θέμα της ρινικής εισπνοής και το ότι με μία διόρθωση στις πρώτες ύλες και ίσως την αναλογία, θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο. 72/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου