Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Simple Vape Co. - THREE: English Toffee & Banana



Three: English Toffee & Banana, 6mg, KF3.1ES Clone, 0.32mm Kanthal D, 2.5mm SC, 1.04Ω, Drago Cotton.

Συνδυάζει 2 γεύσεις που έχουν διαπρέψει στη διάρκεια του χρόνου, ώστε να μας δώσει μία ξεχωριστή και νοσταλγική γεύση. Η γευστική εμπειρία ξεκινάει με καραμέλα και γεύση toffee και εξελίσσεται σε ένα φρουτώδες τελείωμα με μπανάνα, με διακριτικές νότες φιστικιού σε όλη του τη διάρκεια. Τελειοποιήθηκε με τον καιρό και κατασκευάστηκε προσεκτικά ώστε να δίνει μια αυθεντική και ζεστή γεύση. Το τι είναι το Toffee ακριβώς, μπορείτε είτε να το googlάρετε, είτε να διαβάσετε μία ανάλυση που είχα κάνει όταν είχα δοκιμάσει το Black Flag Fallen MMXV.
Η αλήθεια είναι ότι όπως και τότε, η ύπαρξή του με τρομάζει, καθώς είθισται να υπερέχει το βούτυρο σε αυτή τη γεύση. Η μύτη μου όμως μου λέει ότι δεν είναι βουτυράτο αυτό το υγρό, οπότε αποφάσισα να το δοκιμάσω.

Ανοίγοντας το μαύρο μπουκαλάκι από αυτό το υγρό, τα αρώματα είναι εξαιρετικά περίεργα και δεν θυμάμαι να τα έχω συναντήσει ξανά σε υγρό. Άγουρη μπανάνα, μάλλον η φλούδα της, και όταν τραβάς πολύ δυνατή αναπνοή από τη μύτη, εμφανίζεται στο βάθος εκείνη η τρομακτική αλκοολική μυρωδιά καραμέλας που έχει στοιχειώσει στο παρελθόν τις υγροδοκιμές μου! Έβαλα υγρό στον ατμοποιητή λοιπόν και ξεκίνησα.

Ξεκάθαρα τα πράγματα, και η μύτη μου δεν με γέλασε. Σαν να δαγκώνεις μπανάνα όχι και πολύ κίτρινη, με τη φλούδα της, χωρίς όμως αυτό το ξερό και στυφό τάγκισμα που σίγουρα όλοι θα έχετε νιώσει από κάτι ξεχασμένες ίνες πάνω στη μπανάνα. Και όλο αυτό, με ένα απειροελάχιστο δείγμα από σιρόπι καραμέλας. Τόσο ελάχιστο, που αν δεν είχα διαβάσει την περιγραφή, θα νόμιζα ότι πρόκειται για κάποιο γλυκαντικό με καπνιστές νότες. Οι τελευταίες, μάλλον οφείλονται στα υποτιθέμενα φιστίκια, που θεωρώ ότι έχουν περισσότερο αίσθηση από καρύδι. Στην εισπνοή από τη μύτη, δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα, εκτός της οξύτητας η οποία γίνεται πολύ πιο αισθητή. Στην εκπνοή από τη μύτη, δεν υπάρχει κάτι το αξιοπρόσεκτο, μάλλον αδιάφορη η ρινική εκπνοή. Το χτύπημα είναι μέτριο προς ελαφρύ, αλλά μένει ένα ψιλοκάψιμο στη γλώσσα, ενώ η παραγωγή ατμού, είναι στα απολύτως αναμενόμενα επίπεδα. Η επίγευση, είναι ένα κλικ ακριβώς πάνω από το ανύπαρκτη και δεν έχει να δώσει κάτι παραπάνω από μια άτονη γεύση ίδια με την εισπνοή. Αυτό που γύριζε όμως στη σκέψη μου όλη την ώρα που το δοκίμαζα, είναι ότι δεν μπορώ να το δω να ταιριάζει με κάτι άλλο ως συμπλήρωμα. Ίσως με κάποιο ρούμι και ανανά ως ποτό, αλλά τίποτα άλλο. Το μοναδικό πράγμα που μου θύμισε γευστικά, είναι μια ράτσα μπανάνας, η plantain η οποία σερβίρεται τηγανιτή ως συνοδευτικό στην Κεντρική Αμερική και μέρη της Καραϊβικής.

Αυτό το υγρό, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Και αυτό είναι που το κάνει το σήμα κατατεθέν της εταιρείας, τουλάχιστον σε σύγκριση με τα υγρά της που δοκίμασα: είναι το πιο Simple από όλα. Κάποια κομμάτια του μου άρεσαν, και αυτό με κάνει να ανησυχώ. Αυτό όμως, δεν αναιρεί το ότι απέχει παρασάγγας από την περιγραφή, όπως και αυτό που είμαι σίγουρος ότι ήθελε να αποδώσει ο κατασκευαστής. Και όλα αυτά, διαμορφώνουν το βαθμό του στο 74/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου