Kibitzer, 3mg, Tugboat Clone, Kanthal D 0.30mm,
2.5mm MC, Dual Coil, 0.69Ω, Drago Cotton. 65-35
VG-PG.
Ετυμολογικά, ο kibitzer είναι αυτός ο οποίος παρέχει
σχόλια ή συμβουλές, χωρίς να του ζητηθεί, και συνήθως δεν είναι καλοδεχούμενη η
προσφορά του. Χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον θεατή σε παιχνίδια τα οποία
κατά κανόνα δεν είναι παιχνίδια θεατών και χρειάζεται να τα γνωρίζεις για να τα
παρακολουθήσεις, όπως σκάκι, μπριτζ, go και άλλα. Kibitzer επίσης, λέγεται αυτός που παρακολουθεί σιωπηλός μια συνομιλία.
Όπως προείπα, είναι η μόνη λέξη από τα ονόματα των τριών αυτών νέων υγρών που γνώριζα, και αυτό λόγω της πολυετούς ενασχόλησής μου με το αγωνιστικό μπριτζ. Η πολύ απλή και εδώ περιγραφή, μας μιλάει για ένα «ανάποδο» κέικ με ψητό ανανά. Το «ανάποδο» κέικ, είναι μια τεχνική κατά την οποία βάζουμε τη γαρνιτούρα στον πάτο του σκεύους, προσθέτουμε ζύμη, ψήνουμε και μετά το γυρνάμε ανάποδα ώστε να ψηθεί και από την άλλη. Η ζύμη δε φουσκώνει ιδιαίτερα και αυτά τα γλυκά έχουν πυκνή υφή σε αντίθεση με τα αφράτα κέικ της γιαγιάς που έχουμε συνηθίσει. Δεν είναι και πολύ διαδεδομένα στη χώρα μας, ως καθόλου, αλλά στην Αμερική είναι κάτι αρκετά κοινό. Μετά από τις απαραίτητες αυτές πληροφορίες, άνοιξα το μπουκαλάκι.
Όπως προείπα, είναι η μόνη λέξη από τα ονόματα των τριών αυτών νέων υγρών που γνώριζα, και αυτό λόγω της πολυετούς ενασχόλησής μου με το αγωνιστικό μπριτζ. Η πολύ απλή και εδώ περιγραφή, μας μιλάει για ένα «ανάποδο» κέικ με ψητό ανανά. Το «ανάποδο» κέικ, είναι μια τεχνική κατά την οποία βάζουμε τη γαρνιτούρα στον πάτο του σκεύους, προσθέτουμε ζύμη, ψήνουμε και μετά το γυρνάμε ανάποδα ώστε να ψηθεί και από την άλλη. Η ζύμη δε φουσκώνει ιδιαίτερα και αυτά τα γλυκά έχουν πυκνή υφή σε αντίθεση με τα αφράτα κέικ της γιαγιάς που έχουμε συνηθίσει. Δεν είναι και πολύ διαδεδομένα στη χώρα μας, ως καθόλου, αλλά στην Αμερική είναι κάτι αρκετά κοινό. Μετά από τις απαραίτητες αυτές πληροφορίες, άνοιξα το μπουκαλάκι.
Απίστευτα γλυκός και ζαχαρωμένος ανανάς. Σαν καραμέλα ή
ζελεδάκι ανανά. Απλά και όμορφα, αυτή είναι η μοναδική μυρωδιά που έρχεται στη
μύτη. Πριν στάξω στον ατμοποιητή, πρέπει να πω ότι τέσσερα χρόνια στον ατμό,
ανανά της προκοπής δεν έχω βρει. Λες? Αρχικά το είχα δοκιμάσει στον Tobecco KF4 στημένο με Kanthal D 0.28mm και το βρήκα
κακό. Μερικές σταγόνες στον ντρίπερ και ευκαιρία να μάθουμε.
Το υγρό συμπεριφέρεται ακριβώς όπως το προηγούμενο. Γευστικά
διακριτικό, με παρουσία ανανά σε όλη τη διάρκεια της τζούρας αλλά με τα
στοιχεία της ζύμης/πίτας/κέικ παντελώς άφαντα. Στην εισπνοή από τη μύτη, έντονα
αρώματα ανανά με καραμελωμένα στοιχεία ενώ στη ρινική εκπνοή μια διακριτικά
αρωματισμένη ζύμη. Το χτύπημα ελαφρύ ως μέτριο ενώ η παραγωγή ατμού και πάλι
στο Θεό. Ξανά, επίγευση μηδέν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου