Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Five Pawns - Taken Three Kibitzer

Kibitzer, 3mg, Tugboat Clone, Kanthal D 0.30mm, 2.5mm MC, Dual Coil, 0.69Ω, Drago Cotton. 65-35 VG-PG.

Ετυμολογικά, ο kibitzer είναι αυτός ο οποίος παρέχει σχόλια ή συμβουλές, χωρίς να του ζητηθεί, και συνήθως δεν είναι καλοδεχούμενη η προσφορά του. Χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον θεατή σε παιχνίδια τα οποία κατά κανόνα δεν είναι παιχνίδια θεατών και χρειάζεται να τα γνωρίζεις για να τα παρακολουθήσεις, όπως σκάκι, μπριτζ, go και άλλα. Kibitzer επίσης, λέγεται αυτός που παρακολουθεί σιωπηλός μια συνομιλία.
Όπως προείπα, είναι η μόνη λέξη από τα ονόματα των τριών αυτών νέων υγρών που γνώριζα, και αυτό λόγω της πολυετούς ενασχόλησής μου με το αγωνιστικό μπριτζ. Η πολύ απλή και εδώ περιγραφή, μας μιλάει για ένα «ανάποδο» κέικ με ψητό ανανά. Το «ανάποδο» κέικ, είναι μια τεχνική κατά την οποία βάζουμε τη γαρνιτούρα στον πάτο του σκεύους, προσθέτουμε ζύμη, ψήνουμε και μετά το γυρνάμε ανάποδα ώστε να ψηθεί και από την άλλη. Η ζύμη δε φουσκώνει ιδιαίτερα και αυτά τα γλυκά έχουν πυκνή υφή σε αντίθεση με τα αφράτα κέικ της γιαγιάς που έχουμε συνηθίσει. Δεν είναι και πολύ διαδεδομένα στη χώρα μας, ως καθόλου, αλλά στην Αμερική είναι κάτι αρκετά κοινό. Μετά από τις απαραίτητες αυτές πληροφορίες, άνοιξα το μπουκαλάκι.

Απίστευτα γλυκός και ζαχαρωμένος ανανάς. Σαν καραμέλα ή ζελεδάκι ανανά. Απλά και όμορφα, αυτή είναι η μοναδική μυρωδιά που έρχεται στη μύτη. Πριν στάξω στον ατμοποιητή, πρέπει να πω ότι τέσσερα χρόνια στον ατμό, ανανά της προκοπής δεν έχω βρει. Λες? Αρχικά το είχα δοκιμάσει στον Tobecco KF4 στημένο με Kanthal D 0.28mm και το βρήκα κακό. Μερικές σταγόνες στον ντρίπερ και ευκαιρία να μάθουμε.

Το υγρό συμπεριφέρεται ακριβώς όπως το προηγούμενο. Γευστικά διακριτικό, με παρουσία ανανά σε όλη τη διάρκεια της τζούρας αλλά με τα στοιχεία της ζύμης/πίτας/κέικ παντελώς άφαντα. Στην εισπνοή από τη μύτη, έντονα αρώματα ανανά με καραμελωμένα στοιχεία ενώ στη ρινική εκπνοή μια διακριτικά αρωματισμένη ζύμη. Το χτύπημα ελαφρύ ως μέτριο ενώ η παραγωγή ατμού και πάλι στο Θεό. Ξανά, επίγευση μηδέν.

Στα ίδια ακριβώς βήματα του πρώτου υγρού, το kibitzer προσφέρει ακριβώς τα ίδια πράγματα. Ένα ντουμάνι με λίγη γεύση. Ο ανανάς δεν ήταν και τίποτα σούπερ, σαφώς ανώτερος όμως από τους άλλους που έχω δοκιμάσει και με μεγάλο συν την παντελή απουσία χημικής μυρωδιάς και γεύσης. Στον KF4 βρήκα πολλά βουτυρένια στοιχεία αλλά για καλή μου τύχη, τα watt της διπλής αντίστασης δεν τα άφησαν να περάσουν από το drip tip προς το στόμα μου. Το θεωρώ λιγότερο πιστό ως προς την περιγραφή του, οπότε αφού βρήκα όλα τα άλλα ίδια με το προηγούμενο, το 60/100 δεν θα το αδικήσει καθόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου