Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Simple Vape Co. - FOUR: French Tobacco



FOUR: French Tobacco, 6mg, Tobecco KF4, 0.28mm Kanthal D, 2.5mm MC, 1.85Ω, Drago Cotton.

Μία ζεστή και πλούσια γεύση, γεμάτη υφή, με νότες ξηρών καρπών και μια ιδέα σοκολάτας, καραμέλας και ελαφρών μπαχαρικών. Δημιουργήθηκε με τη βοήθεια ειδημόνων του καπνού ώστε να μας δώσει μια εμπειρία δυνατής γεύσης και ικανοποιητικής τζούρας. Έχει ωριμάσει περισσότερο για να αποκτήσει πληρέστερο σώμα και μακρά επίγευση. Αυτά μας λέει η εταιρεία για το υγρό.

Κατ’ αρχάς πρέπει να αναφέρω την εμπειρία μου με το μπουκαλάκι. Είναι μαύρο. Οπότε δεν μπορείς να καταλάβεις τι έχει μέσα. Όταν λοιπόν μου δώσανε το μπουκαλάκι, υπέθεσα ότι κάτι θα μου έχουν αφήσει. Πηγαίνοντας λοιπόν στο σπίτι, και έχοντας αποφασίσει να το δοκιμάσω πρώτο καθώς είχα ακούσει πολλά καλά πράγματα, έφαγα το άκυρο της ζωής μου. Μπορεί μεν τα αρώματα να ήταν εκεί αλλά κατάφερα και έβγαλα μόλις τρεις σταγόνες. Ξενέρρωμα. Ευτυχώς όταν με το καλό επέστρεψε ο Θάνος, μου έδωσε το 20μελο πλαστικό που είχε γεμίσει, και μπόρεσα να κάνω τη δοκιμή μου. Κατά δεύτερον, είναι το πολλοστό υγρό που δοκιμάζω, με όνομα French Tobacco ή French Pipe. Τα προηγούμενα, κινούνταν κατά κανόνα γύρω από ένα βαρύ καπνικό με αρώματα είτε ξύλου, είτε κερασιού, είτε μελιού, είτε συνδυασμούς όλων αυτών. Η περιγραφή από αυτό όμως, μας μιλάει για τελείως διαφορετικά πράγματα. Ανοίγοντας λοιπόν το μπουκαλάκι, τα αρώματα είναι φανταστικά. Ο καπνός είναι πίσω, και μπροστά εμφανίζεται η σοκολάτα, η καραμέλα και αρκετό φουντούκι. Αυτά τα τρία, συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους χωρίς να ξεχωρίζει κάποιο ιδιαίτερα, αλλά όλα μαζί αφήνουν ένα πολλά υποσχόμενο άρωμα. Υγρό στον ατμοποιητή λοιπόν και πάμε.

Με την πρώτη τζούρα, καταλαβαίνω και συμφωνώ με τον ενθουσιασμό τον οποίο έχουν εκφράσει όλοι όσοι το δοκίμασαν πριν από μένα. Οι γεύσεις είναι λιτές και ισορροπημένες, με μία μίξη σοκολάτας, καφέ και καραμέλας σε πρώτο πλάνο, που στρογγυλεύει από τη βανίλια, ακολουθείται με ένα καβουρντισμένο στοιχείο και όλο αυτό περικλείεται σε μία καπνική βάση. Δυσκολεύομαι να καταλήξω σε συμπέρασμα, κατά πόσο αυτό το υγρό είναι ένα γλυκό καπνικό ή ένα καπνιστό γλυκό, δεν με χαλάει καθόλου όμως αυτή η οριακή του συμπεριφορά. Στη ρινική εισπνοή, το άρωμα του ψημένου καφέ και το καβούρντισμα των ξηρών καρπών, είναι τα κυρίαρχα στοιχεία, ενώ εκπνέοντας από τη μύτη, το υγρό είναι καθαρά καπνικό. Διακριτικό, χωρίς πολύ ένταση αλλά καπνικό. Το χτύπημα είναι πολύ ελαφρύ για 6ρι υγρό ενώ η παραγωγή ατμού και πάλι εντυπωσιακή. Τραβώντας μερικές ακόμα τζούρες ώστε να μπορέσω να επικεντρωθώ στην επίγευση, ανακάλυψα άλλο ένα στοιχείο στο υγρό, το οποίο δεν το είδα στην περιγραφή! Μία ιδέα από κάτι αλκοολούχο, που μοιάζει πολύ με ρούμι. Φυσικά, αλκοολούχα αίσθηση έχω ανακαλύψει σε πολλά υγρά τα οποία περιέχουν βανίλιες, οπότε ενδέχεται να οφείλεται και σε αυτό. Αν όμως είναι το μυστικό συστατικό το οποίο δίνει μυστήριο στο υγρό, από τη μία μπράβο τους που το έκρυψαν καλά, από την άλλη μπράβο στον ουρανίσκο μου αν και εφόσον το πέτυχα! Η επίγευση, δεν είναι ούτε έντονη, ούτε επίμονη όπως μας λέει η περιγραφή. Είναι ξυλώδης, με καπνική αίσθηση και με τα γλυκά στοιχεία να εμφανίζονται πίσω από τις καπνικές και καβουρντισμένες νότες. Θεωρώ μείον την έλλειψη έντασης στην επίγευση, καθώς είναι πολύ ωραίο το υγρό για να τελειώνει τόσο γρήγορα αυτή η γευστική εμπειρία.

Τελικά, δεν κατάφερα να το κατατάξω: Καπνικό με γλυκές νότες, ή γλυκό με καπνικές – καπνιστές νότες? Ίσως είναι καλύτερα μερικές φορές να μην προσπαθούμε να βάλουμε τα πάντα σε κατηγορίες. Και αυτό το υγρό είναι ένα τρανό παράδειγμα. Μετά από 4 χρόνια στον ατμό, δύσκολα πλέον εντυπωσιάζομαι από καπνικά τα οποία δεν αποτελούν προϊόν απόσταξης ή εκχύλισης. Και αυτό είναι από τα καλά, με μοναδικά σοβαρά μειονεκτήματα την έλλειψη διάρκειας και έντασης στην επίγευση και την μπόλικη μάκα. 97/100 με άνεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου