Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Simple Vape Co. - ONE: Elderflower & Pear



ONE: Elderflower & Pear, 3mg, Phenomenon Zest, 0.28mm SS316, 2.0mm SC, 0.60Ω, TC, Drago Cotton.

Συνδυάζοντας κλασσικό αγγλικό φρούτο και χλωρίδα, αυτό το υγρό προκαλεί μια αναζωογονητική καλοκαιρινή γεύση. Χειροποίητο, με χρήση εκχυλίσματος σαμπούκου και ανώτερης ποιότητας αρώματα, αποδίδει μια εκλεπτυσμένη, γλυκιά γεύση με μακρά επίγευση. Αυτά μας λέει η εταιρεία για το υγρό.

Το εκχύλισμα σαμπούκου, προέρχεται από το δέντρο της κουφοξυλιάς. Και παρόλο που αυτές τις λέξεις στα ελληνικά, τις έμαθα μέσα από τα δύο τελευταία μέρη του Harry Potter, η λέξη elderflower μου ήταν γνωστή από τα φοιτητικά μου χρόνια, καθώς ο αγαπημένος μου χυμός μήλου είχε και από αυτό μέσα. Ανοίγοντας το μπουκαλάκι, αντικρίζουμε ένα ολοδιάφανο υγρό το οποίο αποδίδει ένα καταπληκτικό άρωμα από αχλάδι. Μέχρι στιγμής, το μοναδικό υγρό που θυμάμαι να έχει σοβαρή γεύση αχλαδιού, είναι το Loire Pear Macaron. Τα αρώματα που συναντώ τώρα, μου δημιουργούν υψηλές προσδοκίες. Όσο για το elderflower, ο συνδυασμός του με το αχλάδι δίνει ένα άρωμα που θυμίζει αρμπαρόριζα. Καθόλου κακή ιδέα νομίζω και γεμίζω τον ατμοποιητή στα γρήγορα.

Πράγματι, μία γλυκιά γεύση είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του υγρού. Πολύ καλή η απόδοση της γεύσης του αχλαδιού, με μία ένταση στο βάθος που θυμίζει ζαχαρωμένα φρούτα. Ελάχιστη οξύτητα, απειροελάχιστη πικράδα και τα λουλουδάτα αρώματα του elderflower φέρνουν στο μυαλό μου γεύσεις που έχω καιρό να τιμήσω. Στη ρινική εισπνοή, η απόδοση του αχλαδιού ως ζαχαρωμένο φρούτο εντείνεται ακόμα περισσότερο ενώ στην εκπνοή από τη μύτη, το υγρό θυμίζει ακόμα περισσότερο αρμπαρόριζα. Το χτύπημα είναι αισθητό αλλά όχι συνεχώς, σε στιγμές πάντως δείχνει να είναι αρκετά πιο έντονο από τριάρι υγρό. Το ντουμάνι πάντως είναι σαφώς πυκνότερο από ότι θα περίμενε κανείς για την 50/50 σύσταση του υγρού. Και πάμε τώρα στην επίγευση, η οποία είναι μακρά, επίμονη και με απλά λόγια φανταστική. Έχει όλα τα στοιχεία που συναντάμε και στον ατμό, με ισορροπία και καλή αναλογία. Αχλάδι, γλύκα και μια ιδέα από ζαχαρωμένα φρούτα.

Elderflower σκέτο, σε σιρόπι όπως κυκλοφορεί για χρήση σε κοκτέιλ, δεν έχω δοκιμάσει. Αν κρίνω όμως από την απόδοση του αχλαδιού καθώς και από τη συνολική εικόνα του υγρού, δείχνει να έχει και αυτό πιστότατη απόδοση. Αν κάτι θα άλλαζα σε αυτό το υγρό, θα ήταν να προσθέσω κάτι, δεν ξέρω τι, που να έκανε τη γεύση λίγο πιο crisp. Κατά τα άλλα, το θεωρώ εξαιρετικό υγρό το οποίο θα τιμήσω σίγουρα κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Η ισορροπία γεύσεων, νομίζω θα το κάνει το τέλειο συνοδευτικό για πικρές παγωμένες μπύρες, όπως και για βότκα με πάγο. Και μου βάζει και ιδέες για γλυκό κουταλιού, το οποίο εύκολα θα μπορέσει να αποτελέσει γαρνιτούρα σε διάφορα γλυκά. 95/100 εύκολα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου