Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Simple Vape Co. - SIX: London Gin



SIX: London Gin, 3mg, Phenomenon Zest, 0.28mm SS316, 2.0mm SC, 0.60Ω, TC, Drago Cotton.

Τίποτα δεν είναι πιο απολαυστικό ύστερα από μια μεγάλη μέρα, από ένα δροσιστικό Gin & Tonic. Ένα ποτό με γλυκόπικρη γεύση, που έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τους γευστικούς κάλυκες και να αφήνει μια ξηρή επίγευση, και έχει γίνει θεσμός στην Αγγλία. Για να μπορέσουμε να αναπαράγουμε το καλύτερο London Gin, ως συμπλήρωμα της παραδοσιακής προσθήκης σπόρων κέδρου, προσθέσαμε αγγλικό τριαντάφυλλο, αγγούρι, στυμμένο λεμόνι και μια ιδέα μέντας για επιπλέον γεύση. Αυτός ο εκλεκτικός συνδυασμός γεύσεων, αποδίδει στην εντέλεια την αίσθηση του πρώτου Gin & Tonic της ημέρας, με μία γλυκόπικρη γεύση στην αρχή που γίνεται πιο απαλή και υγρή όταν μπαίνει το λεμόνι, λίγο πριν εμφανιστεί και η μέντα στο φινάλε.
Άλλη μια περιγραφή σεντόνι που μου κινεί το ενδιαφέρον. Κατά πρώτον, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία υγρών αναπλήρωσης τα οποία κινούνται στα αλκοολούχα, είναι λίαν επιεικώς αίσχος και κατά δεύτερον γιατί κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα καλό Gin με Lime και Tonic. Και προσωπικά, έχω περάσει πολλά καλοκαιρινά και όχι μόνο βράδια, παρέα με Bombay Sapphire. Όχι ότι με χαλάει το Tanqueray, απλά θεωρώ ότι ο τρόπος παρασκευής και οι αναλογίες αρωματικών στο Bombay είναι πιο πολύ στα γούστα μου.

Πράγματι, το άρωμα που αναδίδει αυτό το ολοδιάφανο υγρό, είναι φανταστικό. Καταλαβαίνεις τον κέδρο, καταλαβαίνεις το αγγούρι και καταλαβαίνεις τη μέντα. Αυτό το τριαντάφυλλο, δεν το βρήκα πουθενά, ενώ το λεμόνι, μοιάζει περισσότερο με την απόδοση που παίρνουμε από τη Λουΐζα παρά από στυμμένο λεμόνι. Δεν άντεξα να περιμένω και πολύ οπότε γέμισα το Φαινόμενο και ξεκίνησα.

Άλλη μια φανταστική γεύση από την εταιρεία. Το πρώτο πράμα που εμφανίζεται, είναι η μέντα μαζί με το λεμόνι. Αυτά κάθονται πάνω στη γλώσσα, και δημιουργούν αυτή την αίσθηση του παγωμένου ποτού, χωρίς όμως να υπάρχει τόση ένταση ώστε να καλύπτει τα υπόλοιπα. Η γεύση της μέντας βρίσκεται εκεί σε μικρό βαθμό, και δείχνει ότι έχει γίνει εξαιρετική, αλλά όχι τέλεια, δουλειά στις αναλογίες. Στη διάρκεια της τζούρας, εμφανίζονται οι νότες του κέδρου, οι οποίες δεν είναι δυστυχώς αρκετά δυνατές για να μπορεί να πει κάποιος ότι αυτό είναι Gin. Τέλος, το αγγούρι, το οποίο κυκλοφορεί στο στόμα σε όλη τη διάρκεια της τζούρας, και περισσότερο φέρνει σε φλούδα. Ούτε αυτό είναι έντονο, ούτε είναι εύκολο να το αναγνωρίσεις, αν δεν έχεις δοκιμάσει πριν το Frosty Cucu του Zetel. Και εδώ όμως, εύκολα θα μπορούσε να το εντοπίσει κάποιος ως καρπουζόφλουδα. Το λεμόνι, αποδίδεται όπως στο άρωμα, περισσότερο ως Λουΐζα δηλαδή παρά ως χυμός ή ξύσμα. Στην εισπνοή από τη μύτη, ο κέδρος είναι πλέον ξεκάθαρος, ενώ η μέντα δυναμώνει αρκετά σε σημείο να παγώνει. Στην εκπνοή από τη μύτη, ένα και μοναδικό είναι το κυρίαρχο στοιχείο, και αυτό είναι το άρωμα του λεμονιού. Μετά από λίγο, έρχεται και λίγη μέντα, όχι όμως σε μεγάλο βαθμό. Το χτύπημά του θα το χαρακτήριζα μέτριο, αλλά προφανώς αυτό οφείλεται και στη χρήση μέντας, ενώ η παραγωγή ατμού, είναι κάπως παραπάνω από την αναμενόμενη για 50/50 υγρό. Η επίγευσή του, είναι αρκετά επίμονη, όχι όμως αρκετά έντονη. Παρόλα αυτά ευχάριστη, με νότες λεμονιού και κέδρου, και μία ελαφρά δροσιά από το στρώμα που έχει αφήσει η μέντα στην διάρκεια της τζούρας.

Προσωπικά το υγρό μου άρεσε. Πολύ. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι όσο καλό όσο θα μπορούσε να είναι. Και θεωρώ ότι αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί αν αλλάζανε κάποια πράγματα στη σύσταση. Συγκεκριμένα, λιγότερο λεμόνι, περισσότερο κέδρο, λίγο ακόμα αγγούρι και την προσθήκη κάποιου βελτιωτικού ώστε να αφήνει μία κάπως πικρή και στυφή αίσθηση στο στόμα. Και φυσικά, αρκετά λιγότερη μέντα, παρόλο που στην παρούσα φάση τη βρίσκω ευχάριστη. Απλά, διαβάζοντας την περιγραφή και τραβώντας τις τζούρες μου, νομίζω ότι ατμίζω κάτι άλλο. Αν δεν υπήρχε περιγραφή και μου ζητούσε κάποιος να το ατμίσω, θα το βαθμολογούσα με κάτι κοντά στο 90/100. Στην παρούσα φάση όμως, δεν μπορώ να δώσω κάτι πάνω από 80/100. Και επαναλαμβάνω: μου άρεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου