Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Dinner Lady - Rice Pudding with Jam

Το ξέρω, είναι ντροπή μου, τόσο καιρό στην ελληνική αγορά και να μην τα έχω περάσει ανάκριση. Υπήρξε σοβαρός λόγος γι αυτό, πέραν της έλλειψης χρόνου. Κατά πρώτον δυσκολεύτηκα λίγο να μαζέψω όλη την τετράδα. Κατά δεύτερον, για ένα από τα 4 υγρά έγινε δοκιμή σε πολλούς διαφορετικούς ατμοποιητές και με πολλά διαφορετικά στησίματα, μια διαδικασία που κράτησε από τον Αύγουστο! Συνοπτικά λοιπόν, πρόκειται για αγγλικά κατασκευάσματα τα οποία διατίθενται σε συγκεντρώσεις νικοτίνης 0, 3 και 6mg ενώ η σύσταση της βάσης τους περιλαμβάνει ένα ποσοστό της τάξης του 70% VG. Εντάξει, στην εποχή του γκούγκλη ζούμε, δεν χρειάζεστε εμένα να σας πω περισσότερα για τη σειρά, οπότε δεν το μελέτησα καν. Θα σας πω όμως ότι τα 3 από τα 4 τα δανείστηκα από τα παιδιά στο Vape Corner στην Κέρκυρα, ενώ το τέταρτο το αγόρασα κανονικά καθώς θα το τιμήσω δεόντως. Λογικά θα έχετε ήδη καταλάβει για ποιο μιλάω, και θα το αφήσω για το τέλος.


Rice Pudding with Jam, 3mg, Phenomenon Zest, Clapton, 2.0mm MC, 0.78Ω, Drago Cotton

Το Rice Pudding with Jam από την Dinner Lady, έχει μαγειρευτεί στην εντέλεια. Μία βελούδινη γλυκιά και κρεμώδης πουτίγκα ρυζιού με μια κουταλιά μαρμελάδα σμέουρο ανακατεμένη. Υπάρχει κάτι να μην αγαπήσεις? Αυτά βρίσκουμε στην περιγραφή της εταιρείας για το υγρό. Τα rice puddings είναι ένα πράμα σαν το δικό μας ρυζόγαλο αλλά χωρίς την κανέλα. Και όντως, συνηθίζουν να τους ρίχνουν μέσα μαρμελάδα και μερικές φορές και τριμμένο μπισκότο, συνήθως digestive ή shortbread. Είμαι εξοικειωμένος με τη γεύση του, αλλά δεν είναι και πολύ του γούστου μου, γενικά με την κρέμα ως γλυκό δεν ενθουσιάζομαι, και ας μην είναι βουτύρου. Ανοίγοντας λοιπόν το μπουκαλάκι, έρχεται στη μύτη ένα άρωμα γλυκιάς κρέμας αρωματισμένης με κάποιο φρούτο. Γενικά φρούτα του δάσους θα έλεγα αν δεν είχα διαβάσει την περιγραφή. Το καλό είναι ότι δεν αναγνώρισα καμία από τις μυρωδιές οι οποίες συνήθως μου φέρνουν κακές εμπειρίες οπότε προχώρησα άφοβα στη δοκιμή.

Το υγρό είναι στην καλύτερη περίπτωση απλά αδιάφορο. Όχι όμως όπως άλλα υγρά που συνήθως χαρακτηρίζουμε ως αδιάφορα. Έχει αυτό που λέμε ανάλαφρη γεύση, χαμηλή ένταση αρωμάτων και οι ζαχαροπλάστες θα το χαρακτήριζαν σχεδόν αέρινο. Γλυκιά κρέμα χωρίς αρώματα βανίλιας, μία κάποια οξύτητα και διακριτική γεύση από κόκκινα φρούτα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του υγρού. Όσο το δοκιμάζω, τόσο πιο αισθητό γίνεται το κόκκινο μούρο, και δείχνει να στέλνει όλη την υπόλοιπη σύσταση του υγρού στο παρασκήνιο. Παρόλα αυτά, δίνει ακριβώς αυτή την αίσθηση του ripple, ανακατεμένη μαρμελάδα σε κρέμα χωρίς όμως πλήρη ομογενοποίηση. Στη ρινική εισπνοή, κρέμα και γλυκάδα ενώ στην εκπνοή από τη μύτη δίνει ένα εντελώς αδιάφορο και γλυκό αποτέλεσμα. Το χτύπημα είναι σχετικά πιο αυξημένο από το αναμενόμενο ενώ η παραγωγή ατμού είναι μπόλικη. Η επίγευση είναι μέτριας έντασης αλλά πολύ μακράς διάρκειας και έχει πολλά γλυκά στοιχεία με την έντονη παρουσία και ελαφριά οξύτητα των κόκκινων φρούτων.

Συνεχίζω να θεωρώ το υγρό αδιάφορο, αλλά ταυτόχρονα ευχάριστο και ξεκούραστο. Σε καμία περίπτωση δεν θα έτρεχα να το αγοράσω, αλλά αν το είχα διαθέσιμο είναι πολύ πιθανόν να αποτελούσε μια από τις πρώτες μου επιλογές για πρωινό άτμισμα, σε ώρες δηλαδή που ζητάμε λιγότερη ένταση με ευχάριστους γλυκούς συνδυασμούς, χωρίς να μπουχτίσουμε. Ελπίζω να μην περιμένατε να με δείτε να αναγνωρίζω και ρύζι αρμπόριο ψημένο για 17 ακριβώς λεπτά πριν προστεθεί στην πουτίγκα, καθώς θα τρολάριζα αγρίως! 77/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου