Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Dinner Lady - Cornflake Tart

Cornflake Tart, 3mg, Tobecco KF4, 0.28mm Kanthal D, 2.5mm MC, 1.65Ω, Drago Cotton

Το Cornflake Tart από τη Dinner Lady, είναι μια γεύση παλαιάς κοπής βουτηγμένη στη νοσταλγία, μία τάρτα από Cornflakes και σιρόπι με στρώσεις μαρμελάδας φράουλα. Ο τέλειος συνδυασμός πουτίγκας χωρίς το τραγανό στοιχείο. Αυτά μας λέει η εταιρεία για το υγρό. Αυτό το υγρό λοιπόν, ήταν αυτό που μου κίνησε περισσότερο την περιέργεια καθώς το γλυκό το οποίο υποτίθεται προσομοιώνει, μου είναι εντελώς άγνωστο. Από μία γρήγορη έρευνα, διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα είδος τάρτας με γέμιση που αποτελείται από ένα μίγμα Golden Syrup, μαρμελάδας, βουτύρου και καστανής ζάχαρης, ανακατεμένο με cornflakes. Οι επιμέρους γεύσεις μου είναι οικείες λοιπόν, ενώ θεωρώ ότι το αποτέλεσμα του γλυκού θα είναι αηδιαστικά γλυκό! Ανοίγοντας λοιπόν το μπουκαλάκι, έρχεται στη μύτη μια πολύ ωραία μυρωδιά γλυκιάς φράουλας, ίσως λίγης κρέμας και σίγουρα ζύμης η οποία δίνει την αίσθηση του αλμυρού. Εντάξει, ωραίο πρέπει να είναι τούτο και σίγουρα εντελώς νέος συνδυασμός για τα ελληνικά δεδομένα. Γέμισμα τον ατμοποιητή και πάμε.


Λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας του φρεσκότατου ατμοποιητή μου, έπρεπε να ζεστάνω την καμπάνα ώστε το υγρό να αρχίσει να κινείται, καθώς είχε κάτσει μέσα στο τανκ σα μέλι. Ευτυχώς ο 4ρης βοηθάει τέτοιες διαδικασίες, έκλεισα τα υγρά, ντριπάρισα λίγη βάση και ζέστανα τα πράγματα, βλέποντας το υγρό να κινείται κανονικά πλέον. Αφού έφτασα στο όριο του καμένου, άνοιξα τα υγρά και είδα τις φυσαλίδες να υποδηλώνουν την σωστή τροφοδοσία. Μερικές τζούρες μετά, η γεύση άρχισε να εμφανίζεται και να μου δίνει γλυκιά φράουλα και νότες ζύμης, με μια βελούδινη υφή η οποία θα μπορούσε να είναι κρέμα. Δεν θα με παραξένευε κάτι τέτοιο, καθώς η φιλοσοφία των γλυκών στην Αγγλία, είναι στεγνά γλυκά τα οποία σερβίρονται σε μπολάκι με ζεστή κρέμα custard. Συνέχισα να το ατμίζω προσπαθώντας να αναγνωρίσω τα cornflakes αλλά δεν μπόρεσα να τα βρω ως χαρακτηριστική γεύση. Ίσως η απόπειρα απόδοσης μιας γεύσης η οποία είναι συνδεδεμένη με χαρακτηριστικά τραγανή υφή, να ξενίζει τον ουρανίσκο μου. Αυτό το οποίο αναγνώρισα τελικά, είναι μία αίσθηση γενικής γεύσης δημητριακών, κάτι σαν muesli ένα πράμα. Στη ρινική εισπνοή τα δημητριακά και η ζύμη πρωταγωνιστούν εμφατικά ενώ βρήκα και ελάχιστη φράουλα. Θα ορκιζόμουν ότι στην πρώτη ρινική εισπνοή βρήκα και κανέλα, ή μάλλον μια γενική αίσθηση cinnamon roll… Στην εκπνοή από τη μύτη, το υγρό δίνει ρέστα. Εμφανής και η φράουλα και τα δημητριακά σε ένα βελούδινο αποτέλεσμα. Το χτύπημα ελαφρύ, στα αναμενόμενα επίπεδα ενώ η παραγωγή ατμού είναι ξανά μπόλικη. Η επίγευση, είναι και πάλι μακρά σε διάρκεια και με αρκετή ένταση. Αφήνει το στόμα στυφό, σαν να έχεις φάει All Bran χωρίς το γάλα, με κύματα φράουλας τα οποία είναι πολύ ευχάριστα.

Η απόδοση των γεύσεων είναι πολύ καλή, το γευστικό αποτέλεσμα όμως είναι ξένο σώμα σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει. Με ευχαρίστηση το άτμισα, και θα το συνιστούσα σε όσους αρέσκονται να δοκιμάζουν νέες γεύσεις, δύσκολα όμως θα βρει μόνιμους οπαδούς αυτό το υγρό. Με τίποτα δεν θα το θεωρούσα κακό, δεν είναι όμως κάτι το ιδιαίτερο. Είναι στην ουσία πολύ απλός συνδυασμός, με καλή ισορροπία μεταξύ των γεύσεων και στις εντάσεις. Είναι αυτό που μας υπόσχεται και δεν χρειάζεται πολύ παραπάνω για να αποδειχτεί ένα υγρό καλό. 88/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου