Samba Sun,
6mg
Kayfun
3.1ES Clone, nano kit, MC 2.5mm, 0.28mm Kanthal D, 2.33Ω, Nakamichi.
Είναι μία γεύση την οποία δεν έχουμε συνηθίσει. Και ακόμα περισσότερο, που δεν θα περιμέναμε να μας αρέσει. Η κύρια γεύση του, είναι σαν μαρμελάδα πορτοκάλι, αυτή που στο εξωτερικό αποκαλούν preserve, και όχι jam, jelly ή marmalade. Περισσότερο μοιάζει με νεραντζάκι βέβαια καθώς το στόμα γεμίζει πίκρα, του τύπου που λατρεύω, όπως πχ σκέτο campari με πολλές φλούδες πορτοκαλιού μέσα. Δεξιά και αριστερά στη γλώσσα χτυπάει το βερίκοκο, το οποίο γίνεται αντιληπτό και σαν γεύση, και σαν γλυκάδα και σαν υφή. Η γλυκάδα του όμως είναι αρμονικά περιορισμένη ώστε να μη χαλάει αυτή την πικρή αίσθηση. Και όμως από αυτά τα ελάχιστα κλάσματα τα οποία εμφανίζει τη γλύκα του, θυμήθηκα τα πρώτα συσκευασμένα κρουασάν της δεκαετίας του 80, εκείνα τα φανταστικά της Μακεδονικής Σφολιάτας, που δεν ήταν ο αφρός που πουλάνε σήμερα για κρουασάν. Και ναι, τα πρώτα ήταν γεμιστά με μαρμελάδα βερίκοκο. Ροδάκινο και marshmallow δεν κατάφερα να εντοπίσω κατά τη διάρκεια της τζούρας. Στη ρινική εισπνοή το βερίκοκο φαίνεται αρκετά παραπάνω όπως και μια γλυκιά αίσθηση, ενώ στη ρινική εκπνοή εμφανίζεται εναλλάξ το νεραντζάκι με το βερίκοκο. Μήπως στο εξωτερικό οι κλημεντίνες είναι τα νεραντζάκια? Πρέπει να το ψάξω αυτό! Το χτύπημα πολύ ελαφρύ, περισσότερο μοιάζει με τριάρι υγρό ενώ το ντουμάνι πλούσιο. Η επίγευση είναι φρουτώδης και πικρή, γεγονός το οποίο μπορεί να αποθαρρύνει πολλούς, όχι εμένα πάντως. Και πάλι κάνει το στόμα να πλημμυρίζει, πριν εμφανιστεί και πάλι το νεραντζάκι. Προσωπικά το θεωρώ το καλύτερο υγρό της σειράς, Οι προσδοκίες μου επαληθεύτηκαν και χαίρομαι γι αυτό. Αν δεν κάνω ελεεινό λάθος, στο Θάνο δεν πολυάρεσε οπότε θα πέσει καβάτζα. Είναι το πρώτο που θα σπάσει την Τρόικα των πιονιών που διαθέτω για τις «δικές μου» στιγμές. Νομίζω ότι θα ήθελα να το δοκιμάσω επίσης παρέα με ένα φρουτώδες λευκό, τύπου Pinot, και ενός έντονου κόκκινου Merlot, ενώ θεωρώ δεδομένη την σύζευξη με σκέτα λευκά ποτά ή ανοιχτόχρωμες μπύρες με 7+% αλκοόλ. 95/100
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου