Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Artist Collection - Sacre Coeur



Sacre Coeur, 6mg
Kayfun 3.1ES Clone, nano kit, MC 2.5mm, 0.28mm Kanthal D, 2.33Ω, Nakamichi.

Όταν διάβαζα τις περιγραφές των γεύσεων, άλλο ήταν το υγρό της σειράς το οποίο μου έκανε εντύπωση. Αποφάσισα όμως να ξεκινήσω με αυτό γιατί έχω προηγούμενα δείγματα γραφής της Σεφ, και ξέρω τι μπορεί να κάνει. Και δεν πρόκειται για άλλη από την Anne Claire. Οι γεύσεις τις οποίες θεωρητικά ενσωματώνει αυτό το υγρό, είναι άγρια μούρα, ραβέντι, Ευρωπαϊκό Custard (?), Torte αμυγδάλου και bourbon. Το ραβέντι το γνωρίζω σαν βότανο αλλά όχι σαν γεύση, ενώ ιδέα δεν έχω για το Ευρωπαϊκό Custard. Ελπίζω μόνο να μη βρωμάει βούτυρο!!
Ανοίγοντας το μπουκαλάκι, τα αρώματα τα οποία έρχονται, είναι φανταστικά. Διακρίνεται καθαρά το μούρο και το αμύγδαλο, το οποίο όμως αφήνει τη θέση του σε κάτι μπισκοτένιο. Λογικό. Μία αλκοολική μυρωδιά επίσης, και το καλύτερο νέο, καμία υποψία βουτύρου. Το τελευταίο, το ενισχύει και το ότι ο Χρήστος και ο Θάνος, δεν μου είπαν να το προσέχω το υγρό καθώς ξέρουν τα γούστα μου, εκτός και άν έχουν και οι δύο όρεξη για πλάκα! Έβαλα υγρό στον ατμοποιητή και ξεκίνησα. Πρώτη έκπληξη, ήταν η ένταση του αρώματος. Έχουμε συνηθίσει σε υγρά τα οποία θεωρούμε premium οι γεύσεις να είναι απίστευτα έντονες και επιθετικές. Εδώ δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η πρώτη αίσθηση που έρχεται στο στόμα, είναι μία ζύμη αμυγδάλου η οποία κλείνει με κρέμα μούρων. Προς το τέλος της εισπνοής, η αίσθηση γίνεται κρεμώδης και κάτι πικάντικο έρχεται να δέσει την αίσθηση και να δώσει στον ατμιστή αυτό το κάτι έξτρα που τον κάνει να αναρωτιέται «τι διάολο άτμισα πάλι...». Το bourbon δεν ξεχωρίζει κάπου, αλλά φαντάζομαι είναι αυτό το οποίο δίνει στον ατμό τη δυνατότητα να κάνει το στόμα λίμνη! Στη ρινική εισπνοή, το αμύγδαλο είναι αυτό που κυριαρχεί, ενώ το bourbon είναι πλέον αισθητό προσφέροντας κάψιμο και μια γήινη υφή. Στην εκπνοή από τη μύτη, δεν κυριαρχεί κάποιο άρωμα, τουλάχιστον παραπάνω από τα μούρα. Το χτύπημα είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενε κάποιος γι ένα 6ρι υγρό ενώ το ντουμάνι είναι υποτονικό, παρόλο που το υγρό είναι πηχτό. Η επίγευση τώρα με παίδεψε. Σαν γενικό αποτέλεσμα είναι υπέροχη, αλλά δυσκολεύτηκα να την αναλύσω καθώς οι σιελογόνοι μου δούλεψαν υπερωρία. Φαντάζομαι ότι αν κάποιος φτιάξει μια μπαβαρουάζ με κρέμα μούρων, βάση ζύμης αμυγδάλου και ελαφρά σος bourbon, αυτό το αποτέλεσμα θα πάρει. Νομίζω ότι θα πάρει φωτιά η κουζίνα μου όπου να ναι... Σαν συμπέρασμα θα το χαρακτήριζα ως ένα υγρό ιδανικό για ολοήμερη χρήση το οποίο πραγματικά μας δείχνει ποιότητα μέσα από την απλότητα, και απλότητα μέσα από την ποιότητα. Με κάνει επίσης να θελω να κάνω το τραπέζι στην Anne Claire, και μαντέψτε τι γλυκό θα της σέρβιρα!!! 92/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου