Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

After-8 - Peach & Tea



Peach & Tea, 12mg, KF 3.1ES Clone, 0.28mm Kanthal D, 2.5mm MC, 1.84Ω, Nakamitchi.

Η πρώτη δροσιστική μας συνταγή της νέας σειράς. Ζουμερό και παγωμένο ροδάκινο με γλυκό πράσινο τσάι και μια σταγόνα ανανά. Μια ρεαλιστική εμπειρία.
Έτσι περιγράφει ο κατασκευαστής αυτό το υγρό. Πράγματι, ανοίγοντας το μπουκαλάκι, το άρωμα θυμίζει ακριβώς ένα παγωμένο Lipton Ice ή Nestea ή ότι πίνετε τέλος πάντων, με γεύση ροδάκινο. Εδώ πρέπει να πω πως όσες γεύσεις ροδάκινο έχω δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια, με έχουν απογοητεύσει, πλην του Lucena. Αλλά και αυτό δεν είναι καθαρόαιμο ροδάκινο.
Έβαλα υγρό στον ατμοποιητή και ξεκίνησα. Πρώτη έκπληξη, μία ελαφριά δροσιά, που αποδίδεται στον ατμό μόνο πάνω στο ροδάκινο. Σαν να έχει γίνει μίξη ενός ροδάκινου με κάτι δροσιστικό, όχι μενθόλη όμως, και όλο αυτό με τσάι. Δεύτερη έκπληξη, το τσάι. Οκ, έχω μεγαλύτερη ειδικότητα στον καφέ, αλλά και στο τσάι, δεν πάω πίσω. Η γεύση του είναι καθαρή και ατόφια, μόνο που δεν είναι γεύση από πράσινο τσάι, αλλά από μαύρο. Και είμαι σίγουρος ότι είναι πασιφανές αυτό καθώς δεν χρειάζεται και πολλή προσπάθεια για να αναγνωρίσει κάποιος τη συγκεκριμένη διαφορά. Χωρίς αυτό να είναι καθόλου μα καθόλου αρνητικό για το υγρό. Τρίτη έκπληξη, η γεύση αποδίδεται με στρώματα, όπως ακριβώς και σε ένα παγωμένο ρόφημα τσαγιού. Πρώτα το φρούτο παρέα με εκείνη τη δροσιστική παράμετρο, μετά η γεύση από το τσάι και τέλος, ένα κομμάτι από αυτό το τάγκισμα που μένει στο στόμα αφού πιούμε μαύρο τσάι. Ανανά δεν βρήκα σε κανένα σημείο του ατμίσματος, μπορεί πολύ απλά στο συγκεκριμένο συνδυασμό να ενεργεί ως ενισχυτικό η βελτιωτικό μιας γεύσης, ή του συνολικού υγρού. Η ρινική εισπνοή περιορίζεται στο ροδάκινο με πολύ αχνές πινελιές τσαγιού, ενώ η εκπνοή από τη μύτη δεν έχει κάτι περισσότερο να δώσει. Το χτύπημα, δυνατό μεν, υποφερτό δε, ενώ η παραγωγή ατμού στα αναμενόμενα επίπεδα. Στο τέλος, μένει στο στόμα το τάγκισμα που ανέφερα πριν, το οποίο ακολουθείται από στιγμιαία κύματα γλυκού ροδάκινου. Πολύ καλή απόδοση πετυχημένου καλοκαιρινού δροσιστικού ποτού. Και ας το ενισχύουμε κάποιοι με μαύρο ρούμι ενίοτε (ιδέα προς τον κατασκευαστή, χωρίς πνευματικά δικαιώματα). 89/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου