Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

After-8 - Granny's Apple Pie



Grannys Apple Pie, 12mg, Phenomenon Zest, 0.28mm Ni200, 2.5mm MC, 0.18Ω, TC, Nakamitchi

Κρεμώδης πίτα με φρέσκα μήλα starking και pink lady σε ένα ισορροπημένο μίγμα. Μια σταγόνα κανέλας και μοσχοκάρυδο για να στρογγυλέψει τη γεύση στην εκπνοή.

Έτσι περιγράφει ο κατασκευαστής αυτό το υγρό. Έχω συνδυάσει τα περισσότερα υγρά που διατείνονται μηλόπιτες, ως ατυχείς συνδυασμούς μήλου και βουτύρου, με ολίγη από ζύμη. Και λέω ατυχείς, γιατί ως γνωστόν το βούτυρο για μένα, αποτελεί εργαλείο που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Με αυτό το σκεπτικισμό άνοιξα το μπουκαλάκι και το έφερα στη μύτη. Ευχάριστα τα νέα, καμία υποψία βουτύρου. Γρήγορα υγρό στον ατμοποιητή και εκκίνηση διαδικασίας. Μια υφή κρέμας χωρίς ίχνος γαλατίλας, πιστά αρώματα μήλου και ταυτόχρονη γλυκάδα και οξύτητα από το φρούτο είναι τα πρώτα πράγματα που γεύεται κανείς δοκιμάζοντας αυτό το υγρό. Στο αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο, η χαρακτηριστική μετάβαση στα μπαχαρικά, τα οποία εμφανίζονται ακριβώς όπως στην περιγραφή, με το μοσχοκάρυδο να επιμένει. Όμως, υπάρχει ένα πρόβλημα: σε κανένα σημείο του ατμίσματος, δεν μπόρεσα να εντοπίσω το κομμάτι «πίττα» του υγρού. Ούτε ζύμη, ούτε μπισκότο, ούτε κούρου, ούτε φύλλο Ζαγορίσιο, τίποτα. Με φόβο ότι μπορεί να φταίει ο ατμοποιητής και ο τρόπος που αποδίδει, έσταξα λίγο και στον KF4, και στον 3.1 αλλά και σε έναν dripper που είχα εύκαιρο. Εις μάτην, παντελώς εν ελλείψει οποιοδήποτε στοιχείο αμύλου! Στην εισπνοή από τη μύτη, το μήλο και το μοσχοκάρυδο είναι που κυριαρχούν ενώ στην εκπνοή από τη μύτη εμφανίζεται και η κανέλα. Το χτύπημα δυνατό και κατά τη γνώμη μου όχι ταιριαστό σε τόσο γλυκό υγρό, ενώ η παραγωγή ατμού, αυξημένη. Σαν επίγευση, και γι αρκετή ώρα, παραμένει το μίγμα μπαχαρικών το οποίο στρογγυλεύεται από διακριτικές εμφανίσεις μήλου. Σαν μηλόπιτα, δεν πάμε καλά, σαν γέμιση μηλόπιτας όμως, τέλεια. Μια προσθήκη κάποιας ζύμης, κατά προτίμηση με λίγα αλμυρά στοιχεία, ίσως και λίγης καμένης ζάχαρης με ταυτόχρονη μείωση του μοσχοκάρυδου κατά 20% τουλάχιστον, και νομίζω ότι θα έχουμε ένα υγρό φανταστικό. Με την προσθήκη και μαύρου ρουμιού, το Gambit θα αρχίσει να τρέμει στην καρέκλα του καθώς η χαώδης διαφορά τιμής θα παίξει τεράστιο ρόλο στους προσκυνητές αυτών των γεύσεων. 88/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου