Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

After-8 - Cigar



Cigar, 12mg, KF 3.1ES Clone, 0.28mm Kanthal D, 2.5mm MC, 1.84Ω, Nakamitchi.

Η συνταγή μας για καθαρό πούρο, για τους φίλους που αρέσκονται σε δυνατά αρώματα και γεύσεις. Απολαύστε το με ουίσκι single malt.

 Έτσι περιγράφει ο κατασκευαστής αυτό το υγρό. Η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ καιρό να βρω ένα καλό πουράκι, οπότε με χαρά άνοιξα το μπουκαλάκι και το έφερα στη μύτη. Η μυρωδιά είναι βαριά και καπνική, όπως αναμένεται, με αρκετές γλυκές νότες και ένα υπόξινο φρουτώδες παρασκήνιο. Έβαλα υγρό στον ατμοποιητή και ξεκίνησα.
Παρόλο που, αν και ατμιστής σε επίπεδα 5-9 τα τελευταία χρόνια, θεωρώ ότι τα καπνικά ανεβαίνουν επίπεδο με 12ρες νικοτίνες, εδώ το χτύπημα και το κάψιμο ήταν υπερβολικό. Η γεύση, φαίνεται καταπιεσμένη και το στόμα μένει ξερό. Περισσότερο μοιάζει με εξαιρετικής ποιότητας τσιγαρίσιο παρά με πούρο. Και λέω «εξαιρετικής ποιότητας» καθώς σε κανένα σημείο του δεν συναντάς καμένο χαρτί ούτε τασακίλα. Αυτό που σε κάτι παλιά μυθιστορήματα (βλ. Γιούγκερμαν – Βασίλης Καραγάτσης), ονόμαζαν «τσιγάρο μυρωδάτο». Άφησα λίγο ατμό να μπει στη μύτη, ουαί όμως, το κάψιμο με γονάτισε και με έκανε να μιλάω σε μια ακατάληπτη διάλεκτο με συνέπεια η γειτόνισσα να φωνάξει εξορκιστή. Στη ρινική εκπνοή, ανίχνευσα κάποια αρώματα βανίλιας και ξηρών καρπών αλλά και πάλι μπορεί να είναι θέμα αυθυποβολής λόγω ετικέτας. Για το χτύπημα τα είπαμε, πολλά νταν, ενώ η παραγωγή ατμού κάπως παραπάνω από τα αναμενόμενα επίπεδα. Θα το χαρακτήριζα βραδινό υγρό με δύναμη και ένταση, και θα το βαθμολογήσω χωρίς να λάβω υπ' όψιν τον παράγοντα νικοτίνη: 80/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου