Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Five Pawns - Introduction



Τι να πρωτοπεί κανείς γι αυτά τα υγρά…

Για μένα η ιστορία άρχισε όταν ξεκίνησε το ανάλογο νήμα στο e-kapnisma. Μου κίνησε το ενδιαφέρον το όλο concept, η τιμή φυσικά, η συσκευασία καθώς και η ιδιαιτερότητα των γεύσεων που περιέγραφαν. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι το να πετύχεις μια ιδιαίτερη και μοναδική γεύση, δεν είναι δύσκολο. Το δύσκολο είναι να πετύχεις τον κατάλληλο τρόπο απόδοσής της, με ισορροπία, σωστές αναλογίες, ομοιογένεια και φυσικά με την κατάλληλη αίσθηση στο στόμα και το λαιμό, αναλόγως του υγρού.
Πολύ καιρό τώρα, είχα βάλει σκοπό να τα δοκιμάσω. Περίμενα όμως την κατάλληλη στιγμή για να μπορέσω να πετύχω και διαθεσιμότητα του Castle Long Reserve, ίσως του πιο ακριβού υγρού στον πλανήτη, καθώς η τιμή του ξεπερνά πολλά αρκετά high end ποτά της αγοράς. Έχοντας διαβάσει ότι θα είναι διαθέσιμο από το website της εταιρείας κατά το φθινόπωρο, αποφάσισα να κάνω υπομονή μέχρι τότε. Αλλά και να θες να αγιάσεις, δεν μπορείς. Με φώναξε λοιπόν ο φίλος Θάνος από το e-tsigaro Κέρκυρας, και μου δείχνει ένα μπουκάλι Grandmaster 6mg. Εντάξει είπα, μια τζούρα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν… Λάθος!!! Αυτό το οποίο συνάντησα, που θα σας περιγράψω πιο κάτω, ήταν το σπρώξιμο που χρειαζόμουν. Σαν καλός ατμιστής, επικοινώνησα με τη vapeland μήπως και μπορέσω να προμηθευτώ τα σαμπλάκια από εδώ. Αφού μου εξήγησαν ότι η μαμά εταιρεία δεν δίνει sample packs σε λιανοπωλητές αλλά τα πουλάει μόνο η ίδια, έβαλα την παραγγελία για ένα πακέτο από κάθε σειρά, το σύνολο δέκα μπουκαλάκια των 4ml. Μαζί με δυο άλλους συνατμιστές που ήθελαν και αυτοί sample pack, μηδενίσαμε τα μεταφορικά και με κόστος €35, είχαμε τη δυνατότητα πλέον να δοκιμάσουμε όλη τη σειρά.

Μετά ξεκίνησε η διαδικασία αναζήτησης του κατάλληλου ατμοποιητή για τη δοκιμή. Παρατάχθηκαν μία ΣΟΦΙΑ, ένας The Dripper και ο κλώνος μου, Kayfun 3.1ES. Με το Grandmaster ως σημείο αναφοράς, κατέληξα, ή μάλλον και οι τρεις ιδιοκτήτες των ατμοποιητών καταλήξαμε, ότι η ΣΟΦΙΑ απέδιδε τις γεύσεις πολύ άγρια και η μπανάνα κάλυπτε τα πάντα, ο dripper σαφώς καλύτερος σε αυτό το κομμάτι από τη ΣΟΦΙΑ, αλλά τελικά την πιο ομαλή απόδοση όλων των γευστικών θησαυρών αυτού του υγρού, την είχε ο κλώνος. Ούτε το σπίτι μου θέλω να παινέψω, ούτε να ρίξω πάλι φωτιές περί πρωτοτύπων, κλπ αλλά κοιτάζοντας και το δοκιμαστήριο της Five Pawns, θα καταλάβετε ότι τελικά ήταν μονόδρομος το καυφουνοειδές! Θα έχω επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσω και δύο υγρά σε ΙΑΤΤΥ για μία πιο εμπεριστατωμένη άποψη, καθώς από ότι ακούω στα γλυκά υγρά δεν του τη βγαίνει κανείς λόγω των πλαστικών μερών του.

Όπως ήδη θα γνωρίζετε, η εταιρεία βγάζει δύο σειρές, την Signature Series και την Mixology Edition. Η καθεμία περιέχει 5 υγρά και η παραγγελία περιείχε ένα sample pack από την καθεμία για τον καθένα μας, σε μπουκαλάκια των 4ml. Το σύνολο δηλαδή, 40ml για τον καθένα στην τιμή των €35.

Τα υγρά έφτασαν το μεσημέρι της Πέμπτης 14/08, ακριβώς δέκα μέρες μετά την παραγγελία. Μεσημέρι γαρ, έπρεπε να δείξω αυτοκυριαρχία και πειθαρχία. Έφτασα σπίτι, έπλυνα ατμοποιητή, έστησα καινούρια αντίσταση 2.5Ω με Kanthal A1 0.25mm, έβαλα το clear των 4.5 ml και γέμισα με σκέτη βάση για στρώσιμο. Διευκρινίζω ότι έκανα τόσο μεγάλη αντίσταση γιατί πιστεύω ότι το λεπτό σύρμα αρπάζει ακριβώς όπως πρέπει και επειδή δεν ήθελα να ταλαιπωρήσω τα υγρά με μεγάλες θερμοκρασίες ώστε να πάρω πλήρεις τις γεύσεις. Άνοιξα το δέμα και βρήκα 6 συσκευασίες σαν την 30ρα συσκευασία, μία σελίδα με Tasting Notes και δύο αυτοκόλλητα. Ο κάθε κύλινδρος, περιείχε τα 5 μπουκαλάκια της σειράς τα οποία είναι ακριβής μικρογραφία της μεγάλης συσκευασίας. Αν μη τι άλλο, η συσκευασία είναι εντυπωσιακή. Κατέβηκα τη βόλτα μου, παρέδωσα τα πακέτα των υπόλοιπων στο μαγαζί και συνέχισα να ατμίζω σκέτη βάση. Την επόμενη, 15/08, άνοιξα το Mixology και έπιασα το μπουκαλάκι του Lucena.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου